Názory čitateľov


Názory k článku:
Ďalšie obmedzenia štátu by boli pre podniky likvidačné

15. 7. 2020   anonym
V podstate ide o to, ze dnes existuje velke mnozstvo pracovnych miest, ktore prakticky neexistuju, ale su umelo udrziavane.
Ak by boli tieto ludske zdroje naozaj prepustene a ich miesta by boli zrusene, bolo by to lacnejsie, ako umelo dotaciami an odvody, mzdy a poistenie, udrziavat zombie pracovne miesta.
Podniky ak nemaju rezervy a nedokazu pokryvat kurzarbeiet z vlastnych zdrojov financovania, by mali zacat realne prepustat. Inak sa nejedna o nic ine, ako o socializmus, ale z neludskou tvarou.
Ak firmy prepustia ludske zdroje, tieto pravdepodobne preziju 6-7 mesiacov na urade prace, potom zmiznu v zahranici, alebo sa pojdu past, za 60 eur na mesiac, pripadne si najdu nejaku formu obzivy, ktora vyplynie z ich momentalnej potreby.
Zaroven ak sa ekonomika zotavi, bude potreba ludskych zdrojov enormna, takze stupne opat mzda, lebo aj inflacia tomu napomoze.
Takto sa jedna o plytvanie zdrojmi, ako ludskymi, tak zdrojmi statu.
Keby v tom nebola moznost cerpat zdroje z EU, tak dnes by davno tieto miesta boli zrusene a este by skratili aj dobu vyplacania podpory zo 6 mesiacov na 5.
Ale takto je to len o peniazoch z operacneho projektu ludske zdroje. /EK/
https://www.emp loyment.gov.sk/sk/esf /programove-obdobie-2 014-2020/operacny-pro gram-ludske-zdroje/
15. 7. 2020   anonym
Podla vsetkeho, prijimatelia "vyhod" z cerpaneho porogramu a penazi, tak pomocou koronavirovych sviatkov a opatreni zavedenych proti sireniu korony, zafunguju ako prepacenie pri nenaplneni cielov, uceloveho cerpania operacneho programu.
1/1