Názory čitateľov


Názory k článku:
Banky postupne platia štvrťročnú splátku zvýšeného bankového odvodu, no budú sa brániť

24. 1. 2020   M.V.
Bankový odvod je dočasná záplata a neviem ako dopadne, nedá sa nahradiť ďalšou daňou z dividend, ktorá je nastavená podľa únijných pravidiel. Daň z dividend je rôzna. Tuzemci a osoby zo zmluvného štátu ako fyzické osoby platia 7% inak 35%. Právnické osoby zo zmluvného štátu ako banky, poisťovne neplatia daň, ale ak sú dividendy prijaté z nezmluvného štátu, potom platia 35% . Vyplýva to zo zmlúv proti dvojitému zdaneniu. Boli pokusy ošklbať na Slovensku fyzické osoby odvodmi do zdravotníctva a výsledok bol žalostný: zavedenie systému stálo viac ako sa vybralo a vtedy to bolo celkom asi 60 000 Sk.Žiaden Wall Street. Dividendy nám fyzickým osobám mali prinášať naše podniky získané cez kupónku, ale nechali sme si ich zničiť. Preto nám zostáva len investovať v zmluvnom štáte v zahraničí, využiť, že nebudeme dvojito zdanení, ale ponesieme aj riziká.
24. 1. 2020   eXtrem
Chudatka banky, ja by som Vam to pritvrdil. Koli Vam bankam a vasmu tlaceniu penazi je pol sveta zadlzenych , bezny ludia otroci a zobraci. Sposobujete inflaciu. Koli Vam rastu ceny nehnutelnosti do extremov a bublimn. Najidelanejsi stav pre Vas by bol keby kazdy jeden obcan zil na dlh splatky a uver. Dokonca by ste chceli aby aj potraviny a prezitie islo pomaly na uver. JA BY SOM SA S VAMI NEMAZNAL. PRITVRDIL BY SOM ESTE VIAC. Unik divident a podobne. Centralne banky a MMF je mor spolocnosti. Prostrednictvom kupenych babok politikov zadlzujete populaciu a davate stst na kolena cez dlhy.
27. 1. 2020   Dig
Obavam sa velku ulohu v tom zadlzovani zohrali aj politici aby zostali pri moci.
22. 2. 2020   anonym
To je zbytočné rozpisovať, len jediné,banky zrušiť!
24. 1. 2020   dan z dividend je nutna
To je namiesto dane z dividend, ale. ali by to platit vsetci nielen banky.
Je to cca 20% z priznaneho zisku bank, ktory odvadzaju matkam. Dan z dividend na Slovensku je 0 a v Nemecku je 25%
Preco sa bankovy odvod nevola dan z dividend a preco ho neplatia vsetky firmy( aj tie strategicke v rukach zahranicia s miliardovymi ziskami.
27. 1. 2020   kapitalista
Dividendy sa vyplácajú zo ZDANENEHO zisku,tak prečo ich treba zdaniť ešte raz?
Mohli by sa aj výplaty zdaňovať dva krát ,treba to Nemcom navrhnúť,možno ich to ešte nenapadlo.
23. 1. 2020   anonym
Na bolsevizmus sa skladame uz od roku 1948.
27. 1. 2020   Dig
dufam, ze 29.2. ich kopneme do zadku
23. 1. 2020   fero z BA
na tieto ficove boľševické nezmysly sa bude skladať celá krajina
27. 1. 2020   Dig
dufam, ze 29.2. ich kopneme do zadku
1/1