Názory čitateľov


Názory k článku:
Agrorezort chce pomôcť remeselným vinárom ustanovením nového označenia pre ich vína

8. 12. 2019   anonym
Niekedy ked citam, ako negativny pohlad na alkohol a fajcenie, maju ludia, mam pocit, ze sa pripravujeme v Slopakistane na islamsku revoluciu.
Ale ako chapem, je to vec nazoru, aj prodemokratickej toxikomanie.
V zasade si treba ale uvedomit, ze spotreba alkoholu a cigariet, je tvrdo zdaneny a vyznamny prijem statu, bez ohladu na vladu konstitucnej kleptokracie.
Spotreba alkoholu na ludsky zdroj, od kolisky, az do hrobu, je vysoka.
Problem je, ze sa jedna prevazne o nekvalitny alkohol, lacny alkohol, lacne vina, lacne liehoviny. Ziadne kvalitne destilaty, odrodove destilaty, tie tvoria minimum spotreby, rovnako ako kvalitne odrodove vina, lebo u nas akosi z principu je kvalitne odrodove vino otazkou velkej premennej, sposobenej faktormi od klimatickeho apsma, cez vrtochy prirody, po vysoku pracnost vyroby.
A destilaty, okrem domacej moonshine tradicie, po com idu kleptokraticke hrube ruky silovych zloziek, je legalne, okrem ovocia v pestovatelskych paleniciach nemozne vyrabat.
Za to dnes, pri mnozstve kukurice, by sa dala v nasej kolonii vyrabat velmi kvalitna whiskey, alebo bourbony, no namiesto toho, nam to naleju do benzinu, lebo za to zaplatime este vyssiu spotrebnu dan z absolutnou istotou kleptokracie, ze to odoberieme, vajazdime a nevychlastame.
To v Hungarii, maju moznost palit 100l 40% alkoholu doma bez dane vsetci, na kazdu osobu a to aj v panelaku a vlastnit destilacne zariadenie, nieje trestne.
Ono by to pomohloi aj u nas, lebo ked v niektorom roku, nieje kvalitna uroda hrozna, tak vypalit kvalitnu brandy, je mensi hriech, ako potom pancovat a miesat trojchlapove scenolezy z nejakym spanielskym stolovym vinom a tlacit bludy na vinnej ceste Blavakom o uzasnom bukete ananasu a jahod.
O tabaku plati to iste.
99,9% tabaku sa dovaza, ale kedysi sme boli tabakova velmoc, pestovala sa u nas kvalitna virginia a aj burley a perique, len sa na to v priebehu rokov zabudlo.
Na miesto toho, mame zarucene vynosy zlteho moru, repky olejnej, na priems MERO do motorovej nafty.
TAkze je to taky predapokalypticky svet, ze na miesto jedla, vina, destilatov a potravin, obetujeme osiatu podu na vyrobu paliva.
7. 12. 2019   Toxikománia Podemokraticky
Všetky alkoholické nápoje - teda aj akékoľvek víno - sú podľa klasifikované ako karcinogén (rakovinotvorná látka) najnebezpečnejšej triedy 1A podľa IARC UN WHO (International Agency for Research on Cancer - World Health Organization - United Nations). Táto klasifikácia je obsiahnutá v direktíve EU Dangerous Substances Directive 67/548/EEC,ktoré zaraďuje alkoholické nápoje z hľadiska nebezpečia vzniku rakoviny do tej istej kategórie, ako arzén, azbest, benzén, berýlium, kadmium, nitrozoamíny, etylénoxid, nikel, radón vinylchlorid, práca na smeny, pasívne fajčenie, rádium, automobilový benzín, olovo, yperit, styrén, dimetylsulfát, ako aj ultrafialové a ionizujúce žiarenie.
Takže keď sa nadrbete vinobraní a skončíte na onkológii, nesťažujte si na Černobyl - ale agrorezort, ktorý urputne chráni aj neexitujúce vinice a núti ich majiteľov dorábať víno, aj keď sú abstinenti ...
Ale čo už očakávať v Kočnerove ?
8. 12. 2019   Jaro
Ale v tomto pripade je Kocnerovo väcsina sveta.Nie ze by som s tebou nesuhlasil, ale posledna veta bola uplne zbytocna.
1/1