Názory čitateľov


Názory k článku:
Česko od digitálnej dane neustúpi, napriek vyhrážkam Washingtonu

7. 12. 2019   chobotanicaKLSzvieravkaždomznas
Digitálna daň pre Gigantov je zlá. Pretože giganti nielen berú zisk ale hlavne Giganti poskytujú služby, služby pre zákazníkov, nenahraditeľné služby pre bežných ľudí. Zavediete digitálnu daň , no dobre tak potom Giganti zrušia služby. Bude dopyt po službách? a bude zavedená digitálna daň? No dobre Giganti zdražia služby a zacvakáte ich vy zákazníci a do zdraženia si započítajú aj digitálnu daň.
Digitálna daň v Česku nie je nič iné ako šikovné prelievanie peňazí z rúk zákazníkov Gigantov, čiže bežných ľudí, do rúk vládnucich komunistov a Štbákov v Česku vydieraním, že bežným ľudom - zákazníkom Gigantov obmedzia prístup k službám úplne alebo zdražením služieb zinkasujú od ľudí a oholia ich o posledné chudákov českých- Hotový Czech Šmejd Holič pro beránky český.
7. 12. 2019   Digitálna Daň I.
Možno ťa nenapadlo že tie služby "zadarmo" sú v skutočnosti veľmi drahé. Že čo to trepem za blbosti - však sú zadarmo ! Nuž nie sú. Keby boli tak by ich poskytoval hocikto. Či si snáď myslíš vyhľadávač Google, Google Eart, Facebook, Whatsapp - ale aj všetky ostatné nevie naparogramovať nikto iný ? V skutočnosti väčšinu z nich programovali imigranti. Rovnako by Američania bez imigrantov nikdy nedokázali zostrojiť raketu, ani atómovú bombu. vedia však vytvoriť peniaze z ničoho a odkanalizovať ich tým správnym smerom. Poučné je čítať články úspešných slovenských podnikateľov, ktorí buď boli rozdrvaní (Sygic), alebo sa vzdali (Eset). Že blúznim a ohováram našich najvernejších priateľov ? No v skutočnosti sme stále vo vojnovom stave, keďže ale Tisa - okrem SNS, a Kotlebu - nikto neuznáva, tak je to v pohode a tak nám zatiaľ stratofortresy nad hlavami lietať nebudú - a keď aj, tak náklad bude sledovať inam. Ale dobre, asi sa spýtaš, že načo by to robili, keď si vraj vedia vytvoriť peniaze z ničoho ? Trik je v tom,že peniaze sú o ničom. Je to prostriedok, aby škrečok šliapal koliesko.Inak mu nedáme žrať a zdochne, takže bude to koliesko šliapať jó fest. Hovorí sa tomu aj trhový mechanizmus, kapitalizmus, či demokracia. Vyber si. V skutočnosti v tejto hre ide o iné - konkrétne o nadvládu a ovládnutie sveta. A preto tie služby zadarmo. Lebo poskytujú informácie. A informácie sú to, čo vyhráva vojny - nie milióny mŕtvych v zákopoch a tisíce rozmlátených miest. To bol len primitívny prostriedok. Lepšie je škrečkov aj kolieskami vlastniť, než ich zabíjať a kolieska ničiť. Na prvý pohľad by sa mohlo zdať - výborne ! Máme dróny, GPS, rakety vzduch-zem aj SW na rozpoznávanie tvárí (mimochodom všetko US výdobytky a dary ľudstvu) - tak stačí vyrobiť pár stoviek drón, naprogramovať ich a zhodiť nad Severnou Kóreou - aby ako terminátory vyhľadali King Čong Una a zabili ho. To už dnes vie dať dohoromady schopnejší modelár a radioamatér (napríklad aj ja :) Že drónu sa vybije pabetka a spadne ?Nuž môže sa zavesiť - ako netopier na elektrické vedenia a baterky dobiť :) Vyrieši to ale problém ? Bohužiaľ - či našťastie - nie. Lebo Kim Čong Un nie je Severná Korea, iba leader a influencer. Podobne, ako v Alkaide, Talibane, či inom SNP by sa zrejme na uvoľnené miesto rýchlo postavil vodca - možno ešte schopnejší a s ešte väčšími ambíciami ... Tak čo do čerta ! Nuž sledovanie - o akom sa Gestapu, KGB, či ŠtB ani nesnívalo. Každého a trvale. Kde sa nachádza, s kým komunikuje, čo robí, aký má výtlak (vplyv a moc), koľko má peňazí, aké má záľuby (a hlavne slabosti), s kým si vypije a s kým spí...
7. 12. 2019   Digitálna Daň II.
... Lebo potom sa dá vytvoriť model spoločnosti, keďže človek je obyčajný kombinačno-sekvenčn ý automat a jeho virtuálny model nie je problém vytvoriť - akurát treba zmerať odozvu a spätnou konvolúciou zistiť jeho systémové parametre. Pekný impulz je napríklad Brexit - čo hocičo umelé, čo spôsobí vášne. Že génius sa nedá namodelovať ? A koho zaujímajú géniovia ? Z pohľadu záujmy o ovládanie más je génius bodová fluktuácia, (podobne, ako blázon) ktorého masa hravo uvodorovní (v skutočnosti to zvládne prvá hysterická baba :) No ale čo s tým ? Nuž keď vieme cieľ, tak spätnou transformáciou vieme zistiť aj čo trebado tej masy voličov, spotrebiteľov a daňových poplatníkov natlačiť, aby sme záskali požadovanú odozvu. Že by Kočnerovu Threemu ? Samozrejme je tu teoretická možnosť, že budúci svetovládca chce len dobre. Je pravdou, že kriminalitu bude možné naozaj úplne cyhladiť, pretože vo väčšine prípadov bude možné zabrániť jej vzniku - a to nie tak, že NAKA zatkne na základe predikcie páchateľa dva dni pred vypočítaným činom - ale tak systém zistí, že nejaký Harman z Devínskej má problém s neprispôsobivými ssuedmi, ke v zlej životnej situácii, takže mu stúpa adrenalín nad bod varu a je reálne nebezpečie, že mu pukne v makovici a začne strieľať na každého, lebo sa bude chcieť pomstiť celej spoločnosti za to, že mu nepomohla. A tak pán Lipšic nebude musieť vydať nešťastným policajtom samopaly, aby ich nezabúdali v prevádzkach rýchleho občerstvenia a nerobili im modriny na ramenách a hlavách, prípadne preliačeniny na karosériách a roztrhané poťahy v služobných vozidlách. Nie systém zatiaľ nevinného Harmana nepotrestá, ale upraví jeho životné podmienky, tak aby z neho bol šťastný občan - v skutočnosti to totiž je maličkosť. Že to je sen ? Nuž bohužiaľ hej a to je problém. Lebo všetci sme zlí - len niektorí majú lepšie PR. A tak je ťažko predstaviteľvé, že sa ten systém nikto nepokúsi zneužiť a že sa mu to nepodarí. Proste 80 panien je príliš lákavé :((( PS možno je dobre si pripomenúť, že internet, počítače aj GPS sú rýdzo vojenské systémy - a to v skutočnosti ďaleko najsilnejšie. Armáda sa pritom nikdy v dejinách filantropiou nikdy nevyznačovala - ale zato o vraždenie, znásilňovanie, mučenie a rabovanie nikdy nemala núdzu. Takže opatrnosti by nikdy nemalo byť nazvyš, lebo je fajn ohník na sporáku v kuchyni - ale pakáreň v spálni a zvyšku obydlia :(
7. 12. 2019   chobotanicaKLSzvieravkaždomznas
Služby google sú zadarmo!!!
Pre mňa sú zadarmo. Ja nič neplatím keď chcem niečo vo vyhľadávači vyhľadať.
Ja neplatím za nič čo si s google prekladačom preložím na webovej stránke.
Ja nič neplatím za operačný systém Android.
To že mi ponúknu s tým aj reklamu ktorá pokryje ich náklady na vývoj a prevádzku.
To že mi ponúknu stiahnuť si z Google Play nejakú aplikáciu platenú a lepšiu než ostatné iné je len na ich chválu. Aj Alphabet Google musí z niečoho žiť.
.
A poviem ti ako to dopadne s tou daňou: Google zruší časť svojich služieb ako už zrušil Google+ alebo Google prekladateľské nástroje a dá platené možnosti ako Google Suite a Facebook to tiež nezastaví dá agresívnejší prístup reklamy a ešte "všeličoho iného" čo zase vyvolá reštriktívne opatrenia na ochranu spotrebiteľa štátmi...
A vieš čo? Prečo tí tvoji úžasní Česi nenaprogramovali svoju verziu google? Sú snáď hlúpejší, alebo nevedia písať kód alebo nemajú také nápady? No len do toho!!!
Keď sú takí šikovní tak nech konkurujú Google! nikto im v tom nebráni, tak nech ukážu čo je v nich! Alebo len závidia a ticho pripravujú podraz v podobe digitálnej dane, lebo Českí komunisti nevedia konkurovať len závidieť ???
Tak konkurujte čechiáni open-source aplikáciami a riešeniami- potom vám tie vaše riešenia v Spojených Štátoch recipročne zdania, budete sa fakt dobre cítiť !!!
7. 12. 2019   anonym
Akoby nestacilo, ze uz nasrali Moskvu, budovanim pamatnika Vlasovcom, este sa pustia aj do Washingtonu a naozaj sa dostanu mimo sferu vplyvu.
Brusel uz nasiera z prahy nas STBak.
Neuveritelna krajina.
Asi sa jej ujme najskor Cina, ta ma podporu na hrade.
7. 12. 2019   gibonik
neverim, ze pepici by spravili nieco proti USA. Vsak su v ich analoch az po kotniky. Toto bude nejaky hoax.
1/1