Názory čitateľov


Názory k článku:
Pri podaní žiadosti o predčasný dôchodok nemôže byť žiadateľ zamestnaný

5. 3. 2019   M. V.
Dôchodok je vypočítaný raz a navždy a niektoré negatíva jeho výpočtu, ktoré objektívne jestvujú sú vyvážené princípom právnej istoty, že dávku občan dostane. Rozhodne to nie je preto, že mladé generácie sú také veľkorysé, ale len preto, že dôchodcovia a ľudia pred dôchodkom tvoria zjednotenú silu, ktorá môže reálne zasiahnúť do zloženia parlamentu. Mladí ľudia sú indoktrinovaní nielen nenávisťou k starším, ale netaja sa ani názormi ako by mali byť za určitých okolností zbavení občianstva, vyhostení zo štátu a to hlavne tí, ktorých dcéry sa vydali za cudzincov a nechali tu starcov a oni sa o nich majú starať. Iná partia by najradšej pridelila malú sociálnu dávku bez ohľadu na celoživotné úsilie a tretia partia má vyslovene zločinecké návrhy. Pravda, oni nikdy nezostarnú alebo často hovoria, že sa nedožijú, ale zhodujú sa v návrhoch na represie proti dôchodcom bez ohľadu na ich vek, či dobu poistenia V každom prípade nejaké predlžovanie zákonného veku je bezperspektívne a svedčí o nezvládnutím tejto otázky.
5. 3. 2019   PEG
Spolu s manželkou sme predčasní dôchodcovia.Obidvaj a sme boli soc. poistení po dobu presahujúcu u každého 43 rokov. Za to sme boli odmenení 12% zrážkou z vyrátanej výšky dôchodku,čo v sumáre predstavuje cca 100 euro mesačne. Táto "odmena" od nášho sociálneho štátu je doživotná, ako pre najhoršieho zločinca. Je to odmena pre človeka,ktorý si poctivo odmakal celý svoj život a previnil sa jedine tým,že požiadal tento štát o skorší odchod /2 roky/ do dôchodku. Za to bol,nie na dva chýbajúce roky, ale doživotne potrestaný. Nie je takýmto počinom porušovaná Ústava SR a zákl. ľudské práva? Je normálne udeliť za nedodržanie nejakej podmienky/nie je to trestný čin/doživotný finančný trest?
5. 3. 2019   anonym
No ale keby si mal statny pohreb zadarmo, vydrzal by si pracovat aj po odchode do dochodku...
Mozno keby si dva roky poctivo platil, ako dobrovolne nezamestnany, odvody z uspor na starobu z minima, nepotrestala by ta nasa konstitucna kleptokracia dozivotne 100 eurovou zrazkou z dochodku. Pri dvoch, by to za tie dva roky predcasneho dochodku, tvorilo podla rokov, kedy sa to stalo, asi 2400 eur, co by ste zase za tri roky, mali ako dochodci naspat.. Mozno keby si platil z viac ako minima dobrovolne, dostal by si aj vyssi dochodok, Dva roky, su dva roky. To uz sa oplatilo predat feldu aj nabytok, pripadne zahradku a zahumienok.
Zijeme predsa v krajine neobmedzenych moznosti, aj banka by urcite poizicala, takyto pribeh by sa pani, alebo panovi za prepazkou pacil a urcite by zarukou za dom, byt, alebo inu nehnutelnost, za mrzky urok pozicala... Dva roky a tolkej skody...
5. 3. 2019   Lolo
Nedostatok motrokov, si ziada opatrenia.
Mali by mat narok na statny pohreb, aspon pracujuci dochodci.
Je to sice mala naplast na velke trapenie, ale ak niekto pracuje po dovrseni dochodkoveho veku, je to v podstate opravnena satisfakcia.
Aj rodina by rada posielala takeho dochodcu do roboty... So slovami vstavaj, dnes snad nechces umriet doma, kto to bude platit?
A na pracoviskach, by pre taketo pripady, mali mat okrem prvej zdravotnej pomoci, aj miesto poslednej pomoci.
Nic zlozite a nic, co by stat, napriek vladnucej konstitucnej kleptokracii zruinovalo.
1/1