Názory čitateľov


Názory k článku:
Slovensko nedobieha rozvinuté štáty, potrebuje reformy

21. 2. 2019   Lolo
Slovakistan predsa nemoze dobehnut vyspele staty, lebo sme nieco ako kolonia, alebo dominium.
Aj nasa kleptokraticka vlada, je hyckana u kolonistov, lebo umoznuje tazbu lacnej pracovnej sily, ktora este preziva na tomto uzemi.
Reformy a ine somariny, sluzia len a prevazne, na odierane a hlbsie zotrocovanie ludskych zdrojov v kolonii EU.
Je to ako budovat socializmus. Sice sme ho nikdy nevybudovali, ale 40 rokov sme boli o tom presviedcany kazdodenne a privlastok sme dostali aj pomenovania nasho vtedajsieho zapadneho protektoratu ZSSR.
Dnes sme pod utlakom inej hviezdnej vlajky a nieje to ine.
21. 2. 2019   Troll Hunter
Kolonizovaná je iba tvoja hlava tz trollko..
Neprenášaj svoje depresie na ostatných.
Na zmenu treba činy a nie mudrovať pri monitore.
20. 2. 2019   Miky Myš
Rozvinuté štáty práve idú plnou parou zbrojiť a retardovaní vodcovia zaostalých Slovákov riešia, či nefunkčnému školstvu ukradnúť , alebo pridať - namiesto aby ho zreformovali tak, aby bolo ešte lacnejšie, než je, no dalo to čo treba a nefungovalo len ako kôlňa na odkladanie detí, na ktoré nie je čas.
Stredoveké školstvo, zamaskované plachtou demokracie je tak nehorázne zaostalé, že ani nevie, že letené prázdniny voľakedy Mária Terézia zaviedla preto, aby deti mohli pomáhať pri žatve. Dnes letné prázdniny vyhovujú akurát autoservisom, nemocniciam a krematóriam, ktorým utešene zvyšujú počet zákazníkov. Aký zmysel má v 21. storočí, aby všetky deti mali naraz prázdniny ?????
Nehovoriac o smutnom fakte, že 99% nadobudnutých vedomostí je v živote naprosto zbytočných - a z tých skutočne životne nutných, poskytne škola zhruba 1%}
Ešte horšie je to v justícii (čakať 13 rokov na úplne zbytočné súdne rozhodnutie (kde nie je žiaden spor, len nejaký byrokrat chce dodržať nejaký zákon, ktorý sa medzitým 26x zmení - tak to napokonaj tak spláchne) je v "modernej" dobe úplne normálne - a tak rad za radom vo všetkých "službách" štátu.
(O zravotníctve radšej pomlčím, lebo to sa ešte nepodarilo úplne zničiť a tak nechcem dávať návod)
Namiesto budúcnosti sa systematicky a maximálnym vypätím síl vraciame do doby kamennej - že by skrz to zbrojenie ?
Lebo keď nám začnú nad hlavami lietať americké, anglické francúzske, ruské, čínske, indické, pakistatnské, izraelské a sverokórejské atomky - a sem tam, niektorá spadne - aspoň už budeme pripravení (keďže amíci práve chystajú super nukleárnu zmluvu aj so saudmi (samozrejme výhradne mierovú) - možno nás oslnia aj sadské).
S kozmickým zbrojením sa začína parcelovať už začína aj Mesiac - to, že Amíci a Rusáci tam už majú vlajočky dávno všetci vieme, ale o tom, že tam behá už aj čínsky lunochod a chystá sa izraelský, naše mádiá cudne mlčia.
Ale tak to zrejme bolo, aj keď sem dorazili Huni. slováci si všimili, že tu sú, až keď mali na salaši pribitú tabuľku Magyarország :(
Takže huš-huš Fičúra rýchlo do šatlavy a Šulína do blázninca (či skôr do Klapsmühle) - ešte kým je čas, lebo čoskoro to to budú len bezvýznamné, srandovné figúrky v úplne inom usporiadaní sveta a do histórie vstúpia tak nanajvýš pod umeleckým názvom: "Vajco & Hranol" ...
20. 2. 2019   fero z BA
to je dôsledok ficovho znovozavedeného socializmu - všetko má byť zadarmo, treba zlikvidovať súkromný sektor, všetko riadiť cez svojich spolustraníkov z KSČ a dotovať svojich oligarchov
20. 2. 2019   @@@
"Liberáli by chceli ekonomiku naštartovať najmä znížením daní a odvodov. "Peniaze by potom podnikatelia mohli investovať tam, kde je to potrebné," povedal Jurzyca."
.....napriklad do luxusnych aut bytov domov alebo aj luxusnych prostitutok :D
20. 2. 2019   fero z BA
dnes tie prostitútky ficovi platíme z našich daní, podnikateľ ich platí zo svojho
20. 2. 2019   anonym
Neviem či je význam každej profesie adekvátne ohodnotení platom.
Zverejnenie pravdepodobne napomôže, avšak potrebné profesie v zdravotníctve, v školstve aj ďalších oblastiach (pre spoločnosť potrebných) sú platovo poddimenzované (a teda pre trh nezaujímavé) a tým pádom nebude o ne záujem. Niektoré profesie vytvárajú materiálnu(automobi lka), virtuálnu (programátor) pridanú hodnotu, iné profesie takto vytvorené hodnoty spotrebovávajú (školstvo, zdravotníctvo, veda, výskum, kultúra). Nedá sa na všetko pozerať len cez zisk.
1/1