Názory čitateľov


Názory k článku:
Štátny dlh USA dosiahol nový rekord, prekonal 22 biliónov USD

13. 2. 2019   juribald
22 MILIÓNOV MILIÓNOV? Toľko peňazí ani snáď neexistuje...
13. 2. 2019   Revolucionar
Západný svet je prepojený, od Japonska cez Európu až po Ameriku, takže hociktorý čo skrachuje, zoberie so sebou aj svojich obchodných partnerov, a Amerika pre istotu celý svet, ale žiadny koniec sveta to nebude, len sa zase raz prejde na zlaty a strieborný štandard, aby ľudia uverili že peniaze majú hodnotu, všetko je založené na viere a dôvere:) a v prípade že budú chcieť vymazať dlh globálnou vojnou, tak by nevymazali len svoj dlh, ale aj sami seba z povrchu zemského, pravdaže by zobrali so sebou aj nas, NATO je záruka že by sme bojovali za Ameriku do posledného európana...
13. 2. 2019   nobodyisperfect
Mám (asi mylný) pocit, že som bol prvý človek, čo si voľakedy všimol závratný zahraničný dlh USA - v tom čase asi 12 tisíc miliárd USD. Narazil som na to náhodou, keď som objavil stránku CIA.GOV, čím pádom so o tejto informácii absolútne nepochyboval.
Odvtedy sa táto informácia začala periodicky objavovať aj v médiách, ktoré notoricky trolujú v prospech USA - čo sú v podstate všetky oficiálne mádiá.
Zaujímavé je, že USA s tým abolútne nič nerobia a každý rok so železnou pravidelnosťou tento dlh zvyšujú o ďalších tisíc miliárd.
Už vtedy som začal pátrať, ako to vlastne je a ako sa také situácie riešili v minulosti. Ukázalo sa, že jediné známe riešenie je veľká vojna, kde sa dvaja psi poruvú o kosť a tretí s ňou ujde.
V prípade prvej a druhej svetovej vojny to fungovalo vynikajúco, lebo je super byť oddelený veľkou vodou od bojísk a sústrediť sa tak na vojnové dodávky (za super ceny - lebo druhá strana nemá moc veľký priestor na vyjednávanie) a medaily gnerálov, ktorí si na chvíľu odskočia zabojovať, aby sa potom mohli vrátiť do vykúrenej pracovne s ensuite.
Z tohto pohľadu mimochodom nie je ani tak zaujímavé, kto vlastne koho obdivoval - či Hitelr Forda, alebo Ford Hitlera - ale skôr, kto koho financoval ? Lebo stále nie je úplne jasné, ako vlastne nacisti dosiahli potlačenie absurdnej inflácie v Nemecku (keď bochník chôleba stál doobeda miliardu mariek a poobede dve) - lebo zbrojenie peniaze neprináša - ale presne naopak !
Nedávno sa dokonca objavili teórie "ekonomických" "superodborníkov" z Harvardu, že Amíci môžu dlh zvyšovať navždy (niečo na spôsob "stolček - prestri sa") - ovšem s menom Harvard nemáme v našich končinách najpriemnejšie skúsenosti - najmä ak je príliž široký ;)
No a teraz rišiel Donald Duck urobiť velikú. Podľa mojich odhadov zvýšil zahraničné zadĺženie na 100% HDP - a teraz čítam, že som z lacného kraja a v skutočnosti je to o už dvetisíc miliard USD viac ! (CIA sa poslednou dobou s ekonomickými informáciami nejako opozďuje (prečo asi ?) - ale je pravdou, že uvádza, že jej čísla sú v skutočnosti asi nízke, lebo nie všetko je do nich započítané)
No dobre - čo tam po 2000 miliardách hore / dole - dôležitá je demokracia a jej hodnoty - no nie ?
Demokracia je ale krehká a tak ju treba chrániť (nie je síce celkom jasné pred kým, lebo komunisti už vymreli - a to aj napriek skutočnosti, že tu nikdy žiadni neboli). Dnes sme predsa všetci demokrati a už aj Kim-Čong-Un je na najlepšej ceste vymeniť svoju uniformu za slušivý oblek.
...
13. 2. 2019   perfectisnobody
...
Dôležitejšie však je, že to prezbrojnie má USA - podľa osiciálnych zdrojov stáť ďalších 1200 miliárd - pričom je evidnentné (po preštudovaní zverejneného materiálu), že to je haluz a v tom lepšom prípade budú náklady len 10x vyššie)
Hans Kristensenovi (whistleblower, čo voľakedy odkryl Eisenhowerov supertajný US strategický plán preventívnej jadrovej vojny proti ZSSR a Číne SIOP-62 - ktorý je mimochodom (s úpravami) platný dodnes) "atómoví vedci" tvrdia, že je za 2 minúty dvanásť pred globálnou termonukleárnou vojnou.
Ja si myslím, že sú 2 minúty po dvanástej ...
13. 2. 2019   simon
odporučal by som čítať periodiká, ktoré sa problematike venujú ako svojmu hlavnemu oboru idealne z domovskej krajiny(nemusi to byt len usa, eu je tiez velky hrac) a nie prebrate spravy, ktore často krat nereflektuju aktualnu situaciu alebo si vyberaju hrozienka. AK vas to uprimne zaujima a nechcete pisat iba dohady tak naozaj toto je jedina cesta. Nema to potom ziadnu vahu...ja viem je to len nazor.
13. 2. 2019   @@@
nemaš pravdu ....všetky štaty dlhy znižuju inflaciou ...nie nesplacaju ich len ich znižuju vyššou inflaciou ta spôsobi že dlhy klesaju ale v preklade to znamena že dlhy sa sice znižia ale znižia sa aj uspori ludi ktory si poctivo sporili v preklade to zanmena že ti zodpoevdny ludia čo si sporia nakoniec splacaju dlhy štatu alebo aj inych firiem alebo sukromnych osôb ....ale to znamena že inflacia je skryta dan ....poctivy ludi budu v tom v nevyhode lebo poctivo pracovali aby si zarobili a takto ich o uspori pripravia
13. 2. 2019   klutstout Say Again (CarriageReturn)
"Pamätaj že chŕliť sarkazmus v bezútešnej situácii distopického sveta vedie k lídrovi lídrov, ku ceste do pekla cez nebo a že len smrť má v tých dobách dychberúcu hodnotu pokrivenej tupej kosy a pomalého sa zošmykovania rozkročmo na tejto diaľnici falošného humoru so seba samého- veď len slzy nám pokropia štipľavú cestu do temnoty a po slzách príde suchá robota delenia hmoty na hodnoty vypleštenosti a nie strachu s žiaľ dlhého krásneho a príjemného života utópie jedu zkoncentrovaného vo jednotlivých fakliach kvílenia, čo jest jediného riešenia na aký taký slušný život tých ostatných, čiže masy a ich vypečeného chrumkavého kapitálu prameňa už vyššie spomenutých sĺz šťastia, tak ako to väčšinová majorita pomenováva:
"Uteč otrok, zotroč potok, šikmá haluz-dobré drevo, lebo lebo horí v peci drevo!SK_insígnie zgrab.,grab.,grab!"
veď burutalita slov nepozná hraníc!!! všakže?
1/1