Názory čitateľov


Názory k článku:
Sme rodina opäť navrhuje zaviesť limit pre zamestnávanie cudzincov

12. 1. 2019   Lolo
Problem je, ze ako sam vodca Kollargol, ani jeho konkubiny, alebo mnohocetne potomstvo, ba dokonca ani jeho volici, nebudu pracovat ako ludske zdroje, na neobsadenych misteach, nasich kolonialnych montovni.
Reci sa hovoria a chlieb sa je.
Problem lacnej pracovnej sily, ludskych zdrojov, ochotnych pracovat v kolonii EU, zvanej Slovakistan, ma viacero aspektov a urovni.
Prvy aspekt je problem odlevu zarobenych penazi, mimo krajinu.
Montovne a zahranicny investori, transferuju a dania zisk tam, kde je ich rodna hruda. Motroci importovany zo zahranicia, tu zarobene peniaze, odvody a poistenia, transferuju na svoje rodne hrudy, kde vdaka rozdielu mzdy, mozu mat rodiny, chalupky a doprava do pracovnych taborov v Slovakistane, nieje pre nich tak likvidacna, vzhladom na ich mensie zivotne naklady.
12. 1. 2019   Lolo
Druhy aspekt a nie menej podstatny je, ze sa nemnozime, Kollargol nam sice ukazuje, ze je to mozne, ale vatsina jeho volicov, nema zdrojove prijmy, ktore by umoznovali tvorbu podobneho typu rodiny, ktora sa este nestala zakladom tejto kolonie.
Kedze sa nemnozime, je nas stale menej. Uz dnes tahaju do fabrik ludi aj doslova z hrobov a zamestnavanim dochodcov, sa problem nedostatku pracovnej sily len oddaluje. Urady prace, sa stavaju dnes skor do pozicie zamestnavajucich agentur a keby mohli, tak by zariadili kludne aj trasporty do pracovnych taborov, ale nakolko nemaju potencial a ani prostriedky na presuny pracovnej sily po nasej rodnej hrude, musia robit vseliake pakove obstrukcie, na zamestnavanie ludi a kecat aj do vyberu brigadnikov.. https://podnikam.sk /povinnosti-podnikate la-pri-zamestnani-bri gadnika-alebo-prveho- zamestnanca/
Aby toho nebolo malo, na zamestnavanie v montovniach, sa stratil model docasneho ubytovania a moznosti ubytovania v mieste zamestnania.
Otazka je, kedy sa upravia stavebne zakony a pri fabrikach, zacnu stavat stanove tabory, alebo nudzove kolonie a nasim ludskym zdrojom, bude ponuknute postavat si v novych slumoch, nudzove pribytky, pristresia aj bez nutnej kolaudacie, nasledne im vysypu makadamove cesty, postavaju nudzove skoly, skolky a na skaldkach nechaju hrat deti. Ono to tak nejak bolo v kazdej dobe konjuktury, v medzikrizovom obdobi, ked fabriky potrebovali ludi, ktori ale nemali kde byvat, lebo plat neumoznoval sa nastahovat do najmu, nedajboze si byvanie zakupit.
Komunisti stavali aspon kralikarne, lebo nedostatok bytov, bol tak katastrofalny, ze by skratka u nas vznik slumov museli nakoniec odobrit a stali by sme sa skanzenom chudoby.
Vdaka dobre prepracovaneu sytemu byrokratickych prekazok a roznych hygienickych nariadeni, ktore platia, len a najma pre zamestnanych a pracujucich a predovsetkym pre etnickych Slovakov, su tu este vynimky, na zakladne ochrany mensin a etnik, ktore si vzhladom na etnicke akukturne odlisnosti, udrzuju ine kulturne, hygienicke a ubytovacie standardy, ktore su tolerovane.
Nakolko sme rodina v jednej kolonii, je naozaj len otazka casu, kedy dojde ku fuzii, alebo prehodnoteniu urcitych trendov a tieto ubytovacie standardy, budu predostrete aj sirokej mase ludskych zdrojov, ako zdravsi zivotny styl, spojeny z prirodou a ku korenom nasej identity, ako novy spolocensky trend.
Urcite po prehodnoteni tohoto vyvojoveho a nutneho medzistupna, je mozne ze aj preceda Kollargol, toto zahrnie do programu svojej strany.
12. 1. 2019   Lolo
Nouzove kolonie...
https://dspace. cuni.cz/bitstream/han dle/20.500.11956/3504 5/DPTX_2010_1_11210_0 _132003_0_92781.pdf?s equence=1&isAllowed=y
To je idelany liek, na zamestnanost vlastneho naroda a limitaciu imprtovanej pracovnej sily, ktora bude odradena podmienkami mozneho ubytovania a sposobu zivota okolo montovni..
13. 1. 2019   JAnko
Pozerať ako GAzdujú Slovenskí Politici je na Zaplakanie.Automobi lkám aj Samsungu dali na každé jedno vytvorené pracovné miesto 25 000€ stovky milionov Eur zo štátneho rozpočtu a teraz v tých Fabrikách zamestnávajú Rumunov a ukrajincov.Clovek je ma pochybách akí Hlupáci a Ignoranti riadia Slovensko.
13. 1. 2019   fero z BA
slovensko riadi KSS_SMER
1/1