Názory čitateľov


Názory k článku:
Brexit tvrdo zasiahne Česko, Poľsko a Maďarsko

14. 11. 2018   branozavírasamo
Ako si vám uniklo, že ceny tu sú už pomaly na rovnakej úrovni. Sledujem to už niekoľko rokov v cenníkoch IKEA. Doby, keď tu boli ceny 50%-né už minuli a snáď len kebab je ešte stále 2x drahší.
Takže dôvody na euro-Marshallov plán už zrejme naozaj skončili - respektíve končia ...
Moji slovenskí kamaráti sú napríklad skoro všetci objektívne bohatší, než moji anglickí a írski - ale je pravdou, že s Queen som si ešte nepotykal ;)
Takže pŕŕŕ - svet nie je až tak bohatý, ako si predstavujete - ale zato v prípade GB je neporovnateľne diciplinovanejší, ohľaduplnejší a ... dokonca KOMUNISTICKEJŠÍ !
To vám asi vyrazilo dych - je to však pravda. U nás stále platí pravidlo, ktoré tam nepoznajú: "Skap sviňa, šak si družstevná" - a spoločné veci sú chránené a udržiavané. Stačí porovnať londýnske parky s bratislavskými :(
Lebo "komúna" nie sú Jáchymovské bane - ale spoločnosť - a tá u nás odjakživa dostáva na frak. Čiže vily už máme naozaj prepychové, ale chodníky a ulice sú v katastrofálnom stave. Nehovoriac o zeleni a iných spoločných veciach.
A čo je najzaujímavejšie - aj v takom ultrakonzervatívnom Oxforde nie je akademickej štúdie, ktorá by svoje názory nekonfrontovala s Marxom (!) na ktorého sme my už dááávno zabudli ...
14. 11. 2018   Lolo
GB je imperialna krajina, uz starocia.
Svoje ludske zdroje, si musi na ostrovy importovat davnejsie, ako u nas vznikla prva republika, dokonca este ked sme u nas mali poddanstvo, oni uz davno riesili priemyselnu revoluciu a Olivera Cromwela.
Ako sa tam dostavala pracovna sila v dobe u nas, CK monarchie,ako sa tam dostavala bojova sila pocas II. sv. vojny, tak sa bude importovat pracovna sila aj v buducnosti, po odchode z EU.
V pripade, ze otvoria pracovne trhy, pre motrokov a ludske zdroje z vychodnych kolonii proti voli Eu, Ek, EP atd.. tak mozu zacat opat bombardovat Germani Londyn, pomocou V1 a V2 vo verzii V1.2 V2.2, zacat letecku bitvu o Britaniu pomocou nizkonakladovych leteckych spolocnosti, typu ryanair-Lufthansa-l uftwaffe, alebo one tu fly, NATO..
Nova doba, stare problemy, si vyzaduje stare riesenia, modernymi technologiami.
14. 11. 2018   Imrich
EU je spolok Podvodníkov vďaka ktorému si vyspelé štáty predlžili Blahobyt o ďalších 30 rokov.
14. 11. 2018   trader
Spolok podvodnikov je cela byvala bolsevicka Vychodna Europa.Nebyt Zapadu tak tam zijete ako na Kube.
30. 11. 2018   trader@azet.sk
srať na EU.
1/1