Názory čitateľov


Názory k článku:
Priemerná cena plochy bytov za 15 rokov stúpla viac ako dvojnásobne

27. 8. 2018   Lolo
Jedine, co motrokom pomoze prebyvat, prasknutu hypotekarnu bublinu, budu nudzove kolonie..
Nic nove pod slnkom.
Vsetko sa opakuje.
Ve 20. letech 20. století začaly v prstenci kolem Velké Prahy soubory provizorních staveb obývaných nejchudšími sociálními vrstvami obyvatel, které neměli dostatek financí na bydlení v činžovním nebo rodinném domě. Tyto soubory provizorních domů se nazývaly nouzové kolonie, které vznikaly často na pozemcích, které byly nerentabilní, například obrácené k severu, v příliš příkrém svahu apod. Pražská obec se k jejich vzniku stavěla zpočátku odmítavě, ale později sama začala zakládat vlastní nouzové kolonie..
https://cs.wiki pedia.org/wiki/Seznam _nouzov%C3%BDch_kolon i%C3%AD_v_Praze
26. 8. 2018   demo+
za komunistov ste si dokázali postaviť rodinný dom svojpomocne za 50 tisíc kčs. dnes si taký istý dom nepostavíte za 50 tisíc eur! zlatý "komunizmus". voda skoro zadarmo, lacná elektrina, plyn i benzín. platy síce mizerné, ale aj z nich si ľudia dokázali našetriť toľko, aby ich o to v priebehu pár rokov hnusný kapitalizmus pripravil. bolo nám toho štrngania kľúčmi v 1989 treba? :) za 20 rokov byty zdraželi 60 násobne!!!
26. 8. 2018   Frantisek Nahnevany
Asi tak. Avšak komunizmus nikdy a nikde neexistoval. Bol to socializmus.
27. 8. 2018   milan
chudaci Rakusania. nemali komunizmus a teraz musia zit v biede.
27. 8. 2018   Frantisek Nahnevany
Komunizmus veru nemali. Komunizmus sme nemali ani my. Komunizmus nemal nikto.
27. 8. 2018   Frantisek Nahnevany
Komunizmus nemali nikde.
27. 8. 2018   joezee
platy sice mizerne.A Potom z tich mizernych platov pocitali dochodky a si doma. Tu lacnu vodu a elektriku zaplatil kto ? duch svaty? Na to aby ti mohli dotovat vsetko na co si len zmyslis potrebovali aparatnici peniaze. Odkial ich zebrali? Sam si si odpovedal - jednak mizerne platy, a dalej si skus porovnat ceny tovarov , ktore podla bolsevikov boli luxusny tovar. Preco si musel robit na zakladny model skody cca 30 mesiacov, elektronika predrazena 5 x, atd atd. Takze tam ta nehorazne podojiji a potom ti za tvoje vlastne peniaze dotovali vsetko. Sami ludia si to platili nie nejaki bolsevici.
Skus sa zamysliet nad tym preco za bolsevika dokazali ludia usetrit a teraz nedokazu. No kde si mal vtedy minut aj tich par korun co si zarobil? Ved v tom obchode bolo totalne hovno, za hranice si chodit nemohol, na studium do zahranicia si deti poslat nemohol, tak kde si tie peniaze chcel minut. Byty sa kupovat nedali ( az na par vynimiek) tak kto mal trochu chochmesu tak postavil dom bolo to ovela vyhodnejsie ako dr.byt. Ten dom bol totizto tvoj. No a kedze komousom ta bytova vystavba meskala roky ( do poradovnikov sa zapisovali deti pomaly ked sa uz narodili) tak pre tie papluhy bolsevicke bolo vyhodnejsie dat lacne uvery, aby si ludia postavili pribytky. Aspon potom ti ludia tolko neotravovali.
No a posledne, keby na hlavu padnuti komunisticky analfabeti neznicili trh s nehnutelnostami tak by sa ceny bytov a realit vyvijali normalne a nie od zeleneho stola niekde v prage alebo v bratislave
27. 8. 2018   xxx
Na lacnú kapitalistickú elektroniku sa môžem vy...
Koľko vydrží ? Oplatí sa opravovať ?
26. 8. 2018   Blind Man
Aspoň cena plochy bytov stúpla na dvojnásobok, hoci väčšina ľudí čakala dvojnásobné stúpnutie platov.
26. 8. 2018   Frantisek Nahnevany
Pri cene podlahovej plochy bytov /a nie iba pri tejto cene/ si všimnite z čoho resp. z akej sumy prípadne platíte tzv.DPH. Z PRIDANEJ HODNOTY to rozhodne nie je.
1/1