Názory čitateľov


Názory k článku:
Cena práce na Slovensku medziročne rastie rýchlejšie, ako je priemer EÚ

17. 3. 2018   Lolo
Nuz ano, ale aj keby vyrastla cena prace v Slovakistane aj o 10% medzirocne, tak stale su to smiosne almuzny, ktore pracujuci motroci, akorat dobre Slovakistanska kleptokracia zdani a aj tak motrokov nepribudne.
V RBM, maju nezamestnanost na 3,5% a nerobia len taki, co maju na haku, alebo sa im neoplati chodit do roboty, ci uz z dovodu cakanania na smrt, dochodok, alebo na exekutora a zrazky.
V Slovakistane, mame osady a hnedoosadnikov, tukabelakov, co robit nemozu, lebo sa mnozia na plne davky, aby sa pokusili zmiernit vymierajuci Slovakistan, sice nie kvalitativne, ale kvantiitativne sa im to dari.
Mzdy aj stupajuce, neriesia problem toho, ze tu 28 rokov, nemohli motroci hybernovat a cakat, na dobu, ked sa ich potreba objavi zas niekde za pasom. Kto mohol, odisiel, ked v hladovej doline po par rokoch pochopil, ze jedenim sisiek, zberom lesneho ovocia, alebo na zahumienku, jeho zivot sa vrati na lazoch o 60 rokov spat.
Tak tu teda zacinaju chybat motroci.
A kedze sa objavila diera, trvajuca 28 rokov, motroci sa nemnozili ale vymierali, starli a schudobneli, tak najblizssich 30-40 rokov, ak by aj mzdy stupali kazdy rok o 10-20%, nenahradi a nerozmnozi obyvatelstvo, na potrebnu uroven.
Lebo predpokladom zamestnanosti, su existujuce ludske zdroje, fungujuce rodiny, nie len ekonomicky cinne domacnosti, pripadne aj portfolio remeselne zrucnych ludi, nielen digitalna generacia, narocna skor na rychlost internetu, latenciu a moznost nabijat telefon.
Import pracovnej sily z chudobnejsich kolonii EU, alebo este chudobnejsich dominii mimo EU, znamena len to, ze z almuzny zarobenej, si importovany motroci, odnesu peniaze domov, kde za nase "malo" budu mat aspon nieco.
Lebo mobilita ludskych zdrojov, napriklad z Rumunska, Ciernej Hory, alebo Srbska, je podmienena len vatsou chudobou a neexistenciou domacich pracovnych prilezitosti.
1/1