Názory čitateľov


Názory k článku:
B. Kollár: Úrad práce v Nitre ponižuje Slovákov, aby pomohol zamestnať Srbov

29. 12. 2017   Andyz
V skutocnosti sa toto deje uz dlhe roky. Po neznej revolucii kazdy kto mohol "sprivatizoval", "odkupil za 1SKK" ci inak nahrabal. Kto nebol pri koryte alebo bol menej dravy nenahrabal. Okrem "hrabosov" su na SK aj ludia, ktori sa zivia pracou. "Hrabosi" zlikvidovali priemysel, polnohospodarstvo, rozhrabali (rozkradli, rozpredali...) vsetky podniky, ktroe prinasali zisk ako napr. SPP, elektrarne..., No a tym sa to zacalo - najskor v lokalnom stave, neskor v celoslovenskom - vychodniari zavideli bratislavcanom "vysoke" platy ale nevsimli si, ze ceny (byty, potraviny...) v Bratislave vyleteli nad europskye pomery. Neskor vychodniari cestovali do BA a okolia a pracovali za nizke sumy, cim znizovali cenu prace. Teraz to robia prislusnici inych narodov, ktorych EU postavila do nevyhodnejsiech pozicii ako nasich ludi - teda im sa oplati robit aj za mzdu, za ktoru my nevyzijeme - preto sa k nam hrnu ukrajinci, srbi, rumuni a dalsi. Nikoho nezajima, ci slovak pojde do Nemecka, Rakuska, Britanie...
15. 12. 2017   Alena
Mám vlastné skúsenosti s pracovnými agentúrami... Nikdy viac! Veď len na Profesia.sk je ich cca 400 a to nevravím, koľko ich má dlh v sociálnej poisťovni. :-( Každá má zmluvu so zamestnávateľom, ak je práca nárazová, zamestná Vás, ak nie je, dostanete neplatené voľno... A koľko platia, to je hanba! Príplatky, výkonnostné prémie načierno na ruku bez odvodov... a samozrejme Inšpektorát práce po našich sťažnostiach žiadne nedostatky nenašiel... Súhlasím, zrušiť! Ak zamestnávateľ potrebuje ľudí, nech si ich zamestná do kmeňa, má na to prostriedky, ako si to ošetriť: doba určitá, skúšobná doba a pod.
13. 12. 2017   rišo
Bphužial to sa deje na všetkych uradoch práce, ľudia sú hnaní cez pracovné agentury do montovní zahraničných firiem, kde za mzdu 400 eur netto sú častokrat nutení odrobiť 7 nočných za sebou,čo je nelegálne pochybujem, že by inšpektorát práce, odbory a tí hore o tom nevedeli ,zas uplne sprostí nie sú, len zaujímajú pozíciu mrtveho chrobáka..... Na západe by toto nebolo možné. len u nás si to dovolia........
12. 12. 2017   Lolo
Bob sa myli, to nieje korupcia, ta je trestna.
Legalna je kleptpkraacia, lebo je demokraticky zvolena.
System je tak dobre etablovany, ze toto je len spicka ladovca.
12. 12. 2017   Bob
nemám rád Kollára ale v tomto musím priznať že má pravdu , mnoho ludí s ktorými som sa stretol má takýto príbeh vo svoom živote že boli vyradený z úradu po tom čo odmietli prijať ponuku práce v rámci okresu v agentúre ktorá im ponukla prácu za minimálnu mzdu bez poskytnutia dopravy alebo ubytovania zámerne v lokalite na kraji okresu. To len poukazuje že to nejde o náhodu ale dopredu organizovanýňú činnosť - spoluprácu vlády a agentúr , ktoré často nemajú hystóriu. Celkovo zamestnávanie ludí cez pracovné agentúry mi príde ako len obchod s bielym mäsom aby riaditelia podnikov dostávali do vrecka peniaze za každú odpracovanú hodinu, súčasne keď sa zamestnávajú srbi či ukrajinci (dezertéri) vidieť že slovák robí pod agentúrov a srb je kmenoví len poukazuje na korupciu v systéme zamestnávania a ja pridávam že momentálne riaditelia podnikov kde sú agentúry dostávaju do vrecka 2 € z každej odpracovanej hodiny agentúrneho pracovníka , je to taxa ktorá je známa ako 20% zo štátnych zakázok. Môžete robiť čo len chcete ale SMER otvoril pandorinu skrinku a richter je v mojom názore kniežaťom korupcie , neverím proste že sociálna vláda by vo svojom konaní tak okato podporovala obchod so srbmi a znemožnovala zamestnať sa slovákom svojím voličom ak by na tom neprofitovala extrémnym finančným zvýhodnením zároveň to bolo o tom že táto vláda vie o tom že končí a to čo robia je len rabovanie a vyberanie financií do vlastných vreciek lebo ludia im už proste nemajú ako veriť a môže si fico robiť nočné v IAC aj do konca života , ja by som ho nechal lepiť papučky v base.
12. 12. 2017   Jaroslav
Pracovné agentúry treba zrušiť, ak zamestnávateľ potrebuje pracovnú silu nech ju prijme a nie obštrukcie cez agentúru ktorá ryžuje na pracovníkoch. Pracovné agentúry kludne nazvať poskytovateľ otrokov.
12. 12. 2017   M.V
Ani veriť sa mi to nechce - je to námet na sociálny horor z prostredia sociálneho podniku. To je mzda pre manufaktúru s výrobou bábik z kukuričného šúpolia.
1/1