Názory čitateľov


Názory k článku:
5 najčastejších chýb pri prevádzkovaní kaviarne či reštaurácie: Vyhnite sa im!

27. 4. 2017   Lolo
Napriklad v 90 tych rokoch 20 storocia, bola najvatsia chyba, ze poistenie proti molotovovmu koktailu nejak nefungovalo..
V rokoch dnesnych, je najvatsou chybou podcenenie sily byrokracie, ktora zabije aj ten najcistejsi umysel v podnikani, pokial sa pen rozhodnete v krajine, kde funguje konstitucna kleptokracia, ako legalna forma vlady.
Potom je irelevantne, ci mame cenotvorbu, alebo obchodny model na baze dobreho umyslu, ktory bude po zasluhe potrestany, alebo nas zhltne franciza typu coffe and co.
Lebo si na danovom urade pozru nase hospodarske vysledky, pripadne sa dostanu ku udajom ERP a podla toho urcia, ci nas ylikviduju molotovom, alebo vypudia ako neyiaduci hmyz na globalnom trhu.
27. 4. 2017   fero z BA
Najväčšou chybou je podávať kávu takým ako Havran, Dobšinský, Šimečka, Hvorecký, ...
27. 4. 2017   etpozemstan
Najväčšou chybou je na Slovensku začať vôbec podnikať...
Žiadna kúpna sila, jedlo za 3,50 je drahé, káva za 1,50 nedostupná, zato však nájom za 2000 je bežný, ponižovanie a naháňanie Daňovým úradom, Zdravotnou poisťovňou, Sociálnou poisťovňou, kontrolami od topánok cez boxy, elektriku, BOZP, hygienu, hasičov a nechce sa mi to tu rozpisovať...
Jednoducho, dnes otvárať a začať podnikať v službách je číra debilita a jasný krach. A ak niekto založí kvôli tomu nehnuteľnosť, tak sa stane navyše bezdomovcom.
Toto je realita Slovenska a jej politiky voči tým, čo chcú uľahčiť sociálnemu systému a prispieť doň svojou prácou
27. 4. 2017   Szekeres
asi tak. A teraz, otazka, preeco je tomu tak. Smrtiace zovretie zatvarajucich sa noznic: ziadna kupna sila versus extremne zatazenie produktivneho sektora v prospech rezijneho (veskere formy administrativy, uradnictvo, politici, rozpoctove sektory ako skolstvo, tzv. zdravotnictvo, NEFUNKCNA justicia a td.). Akakolvek ekonomika musi byt zakonite pridusena az cyanoticky modra...
27. 4. 2017   MiBA
Tak darmo, pri platoch do 1000,- u vacsiny obyvatelstva nemozeme ocakavat vysoku navstevnost. Ak clovek nema deti tak ok, ale ak ma rodina 2 a viac deti, tak proste vacsina ludi zivori a par zbohatlikov nedokaze utiahnut to mnozstvo restauracii , kaviarni atd za ceny, z ktorych sa da tvorit primerany zisk a platit zamestnacov tak, aby mali chut pracovat a nedajboze dat na pasku vsetko. Toto privilegium ma len par podnikov
1/1