Názory čitateľov


Názory k článku:
Na Slovensku pracuje už vyše 39 tisíc cudzincov

23. 4. 2017   kakadu
To, že vláda umožňuje cudzincom pracovať na SR,
je zločinom proti občanom SR,
ktorí platia zo svojich daní vytváranie pracovných miest v imperialistických dielniach a v ktorých zamestnávajú cudzincov, lebo v nich chcú udržať takú vykorisťovania za otrockú mzdu,
ktorá Slovákom nepostačuje na prežitie
a tie žobrácke výplaty umožňuje prežitie iba pracovníkom z Balkánu a Ukrajiny, kde sú nižšie náklady na prežitie.
24. 4. 2017   anonym
preto skoncujme stýmto novodobím otroctvom do ulíc lidé
23. 4. 2017   Lolo
Je to velmi jednoduche.
Co sa nenarodi v Slovakistanskych domacnostiach, sem pride pracovat z chudobnejsich regionov EU a mimo EU.
V Slovakistane sa rodina zmenila na ekonomicky cinnu domacnost, ktora nevytvara potomstvo, len spotrebu a aj tu prevazne na dlh.
Cudzinci su relativny pojem, pretoze az tak uplne cudzi niesu. Prichadzaju sme pracovat a nieco malo nechaju u nas za ubytovanie a nieco malo za potraviny, zvysok penazi, sice zdanenych, ale odvezu zas prec, aby sa mohli na rozdiel od Slovakistancov doma mnozit. Problem bude cinit tato europska pracovna migracia v buducnosti, ked odvody zdravotne a socialne, budu stale viac chybat, pre starnucu a vymierajucu populaciu Slovakistanu.
Problem tiez v tom, ze v Slovakistane sa ludom moc nechce cestovat za pracou, najma do zahranicia, lebo rozdiel medzi tym, ci sa tvalo vystahuju aj z rodinou a medzi tym, ci sa budu vracat z turnusov murraciek a drotarcenia je znacny.
Vysledok prace je sporny, ale ak chybaju ludia, tak je celkom mozne, ze nahrada bude velmi rychla.
23. 4. 2017   Krokofo
Myslím,že skôr chýba zdravý sedliacky rozum a vôľa."Kompetentný"c hcú lacnú prac.silu.Nie je možné,aby z cca 200 tis.nezamest.,nedok ázali rekvalifikovať 40 tis!Keď to ide napr.v USA,D,ESP,... .Tupelá(ospravedlňu jem sa za výraz),tzv.podnikat elia(česť výnimkám),si to pobabrali sami a babrú naďalej vo viere svojej neomylnosti.
23. 4. 2017   Lolo
Drahy Krokofo..
Problem je v tom, ze mzdy, ktore v montovniach ponukaju ludom v Slovakistane, neumoznuje ludom v Slovakistane zit.
Podobny problem maju v Rakusku a Germanii zo Slovakistancami, nakolko mzdy, ktore dostavaju vychodoeuropania tam, by ludom neumoznoval zit a mnozit sa v danej krajine, nieto este byvat a zit podla standardov zapadnej krajiny.
Je to vecny kolobeh houna v prirode.
Je to o tom, ze ak ludia ktory pracuji v relativne bohatsej krajine, za menej, ako su standardom mzdy v danej krajine a ovezu si zdanene, alebo nezdanene peniaze domof, umoznuje im to v prvom rade mat v krajine trvaleho pobytu relativny nadstandard.
Sedliacky rozum hovori jasne, rob tam, kde ti lepsie zaplatia a zi tam, kde su nizssie naklady.
1/1