Názory čitateľov


Názory k článku:
Hotovosť neslúži len pre drogových dílerov, hlavne ak musíme banke platiť za to, že v nej môžeme mať svoje peniaze

19. 2. 2016   rantasila
Banky stačia prežrať svoj zisk réžiami, to je celé. Štát je v ich područí a miesto slobodného podnikania podporuje odrbávanie svojich občanov peňažnými ústavmi. Stačí sa pozrieť na sanovanie bánk štátom a tým peniazmi daňových poplatníkov. Je to úplne chorý systém.
18. 2. 2016   310
Mne je to jedno kludne mozeme zrusit papieriky, ja nepodvadzam :).
18. 2. 2016   ulmerk
Tu nejde o podvádzanie, ale aj o stratu slobody pre bežných ľudí, ale na to prísť, je treba sa trochu zamyslieť.
18. 2. 2016   okolosediaci
"Záporné úrokové sadzby ovplyvňujú ekonomiku tým, že donútia všetkých prejsť na virtuálne meny, "
Hov.. ... zaporne urokove sadzby znamenaju pre OBYCAJNYCH ludi to, ZE PENIAZE NEBUDU DRZAT V BANKE, ALE U SEBA DOMA!!!
V konecnom dosledku: ak banky zavedu zaporne urokove sadzby, ludia si HROMADNE vyberu vsetky svoje uspory ... a TO ZNAMENA CO??? SKRACHOVANIE TAKEJ BANKY, lebo a) bude musiet vsetkym vsetko vyplatit b) ked nebude mat v trezoroch nic iba vzduch a nikto si tam ziadne peniaze uz nevlozi, podnikatelsky zamer zbohatnut na peniazoch inych okamzite skonci.
18. 2. 2016   Lolo
Ono este aj ta hotovost ma jeden maly hacik, ze v horizonte neceleho roka, moze devalvovat a aj ked peniaze maju vybornu liqiditu, stale su to len peniaze.
Zlato, platina, striebro, tantal, paladium, rhodium a dalsie, kovy, maju sice horsiu liqiditu, ale ked si clovek chce usporit na horsie casy, alebo preklenut dobu sporenia a zachovat aspon hodnotu uspor, bez spekulacii, je to jedina cesta.
Je uplne jedno, ci sa jedna o pracujuceho, sporiaceho si na horsie casy, alebo dochodok, delera zbrani, drog, alebo dochodcu. Nielen koniec hotovosti, ale najma fyzicke vlastnenie kovov a depozit je dolezite eliminovat pre verejnost.
18. 2. 2016   ekonom
Ano, moze. Ale ked NIKTO nebude ochotny platit fiktivnymi peniazmi, lebo by banke za ich "ulozenie" a pouzitie musel platit, tak tie peniaze bude mat radsej doma. Je totiz uplne jedno, ci za kilo zemiakov zaplati teraz fiktivnymi peniazmi alebo v buducnosti realnymi, ked to kilo bude v oboch pripadoch stat rovnaku sumu!!
Navyse to bude mat jeden zavazny dosledok: ludia zacnu preferovat kupu domacich potravin a dalsich vyrobkov.
18. 2. 2016   fero z BA
ovciam sa to páči,ale vlády začínajú hon na slobody občanov so snahou dostať ich do úplného područia štátnej moci. Určite nebudem držať peniaze v banke, keď je bezpečnejšie a lacnejšie ich mať doma pod posteľou
18. 2. 2016   anonym
fero zasa trepeššš...
18. 2. 2016   apoliticky
foero z BA...a coze to? ...taky obrat v mysleni? :-O ...uz nechces podporit plany kapitalistov ktori chcu ludom vziat posledny zvysok slobody? Hm? Mal by si...ked si taky horlivy zastanca ,,zapadnej demokracie,, ...nechat peniazky v bankach...bankarom. ..a mal by si narukovat do armady NATO a zucastnit sa jej ,,uslachtilych cielov,, v Syrii, Lybii a podpore Turecka ,-) ...ci?
18. 2. 2016   fero z BA
ja nie som ficovolič, nikdy som nebol, nie som a nebudem komunista, takže ja mám aj selektívny názor na niektoré aspekty. O tom je demokracia. Len ficovolič vidí svojho precedu vo svätožiare, ktorá ho oslepuje tak, že nevidí nič iné.
18. 2. 2016   ainemunys
Myslím, že ste asi prvý raz v živote napísal pravdu ! Len si uvedomte, že selektívny názor je len málokedy objektívny !
18. 2. 2016   ulmerk
Asi tak nejak
18. 2. 2016   Member
Kde to vlastne bývaš...?
19. 2. 2016   anonym
vynimocne s tebou suhlasim ale to radcej zlato nez papieriky za zlato sa dalo vzy vimenat potraviny,odcestova t z bodu a do bodu b a v buducnu to bude vymenne platidlo ked zrusia hotovost ti nepomoze ju drzat pod postelu.Ale ako chces to je len postreh ale kazdy nech si zvoli cestu aku uzna.Pekny den
1/1