Názory čitateľov


Názory k článku:
Živnostenské licencie by sa mohli zaviesť od 1. januára 2013

24. 7. 2012   anonym
500 ur na zaciatku roka zaplati, plus odvody z minimalnej mzdy.Zmeni sa aj vypocet na starobny dochodok.Doteraz starobny dochodok z minimalnych odvodov je 160 Eur u zivnostnikovi nie za 15 rokov ale pri odpracovanych 25 rokov.Nad tymto sa niekto zamyslel, kto navrhol tuto zmenu.
24. 7. 2012   Darča
Oni si myslia že živnostníci na začiatku roka budú mať na zaplatenie licencie? Však musia zaplatiť cestnú daň, daň z nehnuteľnosti a iné poplatky, ktoré potrebujú k životu.A okrem toho aj účtovníci sú SZČO , takže to je diskriminácia účtovníkov...Ako vždy nedomyslený návrh, ale hlavne že sa o tom hovorí a že sa predkladatelia ukážu, že niečo robia...
24. 7. 2012   tak
Živnostník neplátca DPH platí ročne 500 eur za účtovníctvo? Platia mi od 100 - 200 eur. Aj to sa im vidí veľa.
24. 7. 2012   anonym
Vážení poslanci by si už mali uvedomiť, že aj väčšina účtovníčok sú živnostníčky, odvádzajú nehorázne dane a odvody. Operovať tým, že ušetrené peniaze za účtovníčky môžu využiť lepšie v prospech štátu, je nielen smiešne, ale je do plaču. Každá vláda sa "vydovádí "len na nás biednych. Na svoje platy si nesiahnu, neznížia valorizáciu a keď akože zmrazia, dajú si to na odmenách. Bankám len pohrozili, že budú platiť akúsi daň a už došlo k zvýšeniu poplatkov a úrokov a to ešte nič neplatili. O liekoch ani nehovorím, išli hore o 50% - myslím doplatky. A potraviny? Teraz si chudák musí rozmyslieť, či zaplatí za lieky, alebo si kúpi kúsok salámy. O tomto poslanci zrejme nemajú ani tušenia, veď im chodia nakupovať slúžky. Dakedy si pripadám ako v stredoveku.Myslí si niekto, že raz bude lepšie? Kotalka
23. 7. 2012   Hovado
ten cigan zelezniciarsky nech vrati nakradnute prachy a bude na Slovensku blahobyt
23. 7. 2012   Mlyncek
Zlodeji z modrej lúzy sa asi nudia! Takéto skvelé mafiánske pravidlo, že nech živnostník pošle na začiatku roka peniaze na platy úradníkov, politikov a dávky pre cigáňov a potom ak sa mu náhodou nebude dariť tak sa môže ísť i s rodinou pásť môže vymyslieť len niekto kto stavia mosty v hodnote 9 miliónov SKK za 90 miliónov SKK!
Uvedomte si že my živnostníci drieť vieme a uživíme sa i Bangladéši, ale ak My položíme živnosti a odídeme, tak Vy skapete od hladu do troch mesiacov!
23. 7. 2012   Aaa
Mlyncek, never tomu, neskapú, títo h a j z l i majú nakradnuté na 10 životov dopredu, ty a ja budeme dávno pod zemou, ale ich štence sa budú veselo zabávať a nič nerobiť z toho, čo ich oteckovia nakradli.
24. 7. 2012   anonym
Presnetak, tieto superhrube pravicove svine stále chcu nam dávať o sebe znať takýmito mafiánskými zákonmi ako sú živnostenské licencie. Zločinci patria do basy a nie do politiky.
1/1