Názory čitateľov


Názory k článku:
Najväčšie mýty o hypotékach: Stačí poznať zopár základných vecí, aby banky slúžili vám a nie naopak

28. 11. 2016   mm
Ja som vyhral dva krát. Prvý krát, keď som si stihol kúpiť byt v novostavbe ešte pred zblbnutým nafukovaním cien realít a druhý krát, keď som v prvej banke dostal úrokovú sadzbu 2,50%, bola to Prima banka, povedali mi to na počkanie na pobočke. Potom som si o tom trocha pozeral na nete, porovnal som si sadzbu tu https://www.financn ahitparada.sk/hypotek y a išiel som s tým do Tatra Banky. Z 2,50% bolo nakoniec v Tatrabanke 0,15%. Za pár hodín snahy a neuspokojenia sa s prvou ponukou som ale sakramentsky ušetril.
23. 11. 2016   Blind Man
Chvála Bohu som sa pri obstarávaní bytov pre moje dcéry obišiel bez tejto "dobroty"
23. 11. 2016   Seraphim
Mal som na výber - podnájom, alebo hypotéku. Podnájom za peniaze rovné mesačnej splátke hypotéky bola hnusná diera, každý jeden byt. Vzal som hypotéku, kúpil byt. Pobýval s rodinou 5 rokov, potom sme byt predali a kúpili dom, na hypotéku. Opäť, splátka hypotéky je výrazne nižšia, ako keby platím podnájom v dome. Na dôvažok, po vysplácaní hypotéky bude dom môj a bude ho môcť zdediť moje dieťa / deti a teda budú mať kde zostať, resp. budú mať peniaze, ktoré som ja nemal. Takže je to okrem zaistenia bývania aj forma investície. A nakoľko sa mi mzda každoročne zvyšuje, je to presne tak, že platím každý rok za bývanie menej a menej peňazí. A to sa mi oplatí!
23. 11. 2016   Szekeres
Iba tieto 2 moznosti?? A tvoji rodicia preco nepomohli s financovanim?
23. 11. 2016   Seraphim
lebo na to nemali, ani moji rodičia, ani manželky. Začali sme od nuly po kúpe bytu sme každý prekonali rakovinu, po kúpe domu manželka prekonala ešte ďalšiu inú rakovinu. Popri tom sme splácali, máme štvrté auto, pričom prvé bola stará haraburda niekoľko krát búraná, darovaná. Máme dieťa - školáčku na ZŠ. A ide to.
24. 11. 2016   ľuboš
až hovoríš pravdu, držím palce. nech sa Ti a rodinke darí.
23. 11. 2016   kakadu
Vlastná nehnuteľnosť je najlepšia investícia,
ale nie v každom čase a mieste,
lebo niekedy sú ceny vyšpanované ako dnes, v BA, NR, TN...,
preto dnes sa neoplatí kupovať existujúcu nehnuteľnosť,
ale efektívnejšie je postaviť si nový dom,
alebo dom kúpiť v lokalite, ktorá je dnes úpadková, kde sú ceny nižšie ako cena výstavby.
23. 11. 2016   zazka
Dlhy sú zlé. To je svätá pravda. Jediná výnimka, je hypotéka na zaobstaranie si vlastného bývania, ak je už teda človek usadený , starší, zarába a má záujem ostať tam, kde je. Splátka za hypo je cca rovná nájmu, a je teda lepšie platiť si svoje. Ale každý by si mal uvedomiť, že treba platiť aj keby na chleba neostalo. Ak sa dá, v tejto dobe je lepšie platiť mimoriadne splátky, ako ukladať do rezervy, tie smiešne úroky Vás z brindy nevytrhnú a ušetrenie budúceho úroku z mimoroadnej spltátk yje niekoľkonásobne vyššia suma.
Dlh do podnikania, či niečoho čo náledne ti zarobí (tecnologie, či strojov) je tiež dobrý dlh.
Všetky ostatné dlhy sú zlé, zlé, zlé a zlé, najhoršie. Ak nemáš na auto, kúp si bike.. ak nemáš na dovolenku, ostaň na záhrade, ak nemáš na darčeky, vyrob nejaký, ak nemáš na telku, požičaj si knihu, alebo sa choď prechádzať.... len si preboha neberte spotrebné pôžičky, ani pre seba, ani pre svoje deti...radšej žite
23. 11. 2016   Blind Man
Svätá pravda!
23. 11. 2016   Szekeres
ako mam zit bez penazi??? Resp. ja by som to aj dokazal, keby stat odo mna nedrancoval poplatky a dane a rtvs a komunal a.., za sluzby, ktore ani nevyuzivam. Potom musim predavat krvnu plazmu...
23. 11. 2016   Lolo
Je smutne, ze v Slovakistane, hypoteky na byvanie, zastavaju ulohu bytovej politiky statu.
Ak vatsina domacnosti, je donutena pre vlastne byvanie sa zadlzit a neexistuje alternativa soc. byvania, alebo najomnych bytov, saturacia ludi na jedno miesto, vysava potom z ludi este viac penazi, ako ked maju vyssiu pracovnu mobilitu.
A to nechcem vediet, ako bude vyzerat raz Slovakistan, ked sa posere nieco priamo v ekonomike EU.
Potom mozno pochopime, co znamena Slum, alebo osada za mestom.
23. 11. 2016   Martin
Od noveho roku sa mame na co tesit hypouver.eu/spr...
23. 11. 2016   mako
Dobrý.Začal som hypoteku s úrokom 4,99% a teraz po 8 rokoch mám len 0,8%.Splátka mi klesla z 186€ na 115€,lebo mám pohyblivu úrokovú sadzbu EURIBOR na 6 mesiacov!
23. 11. 2016   heteroklada
ja som zacal pred 13 rokmi so 6 a teraz nemam nic a mam pekny 5izb dom s dvoj garazou, bazenom, pristreskom pre dalsie 2 auta a letnou kuchynkou. Kto je lepsi?
23. 11. 2016   anonym
ten kto si to vie kupit bez hypoteky ty pako
1/1