Názory čitateľov


Názory k článku:
Ako si správne zvoliť viazanosť: Čas sú peniaze, ale koľko času je koľko peňazí?

28. 7. 2016   Praktik
Myslim, ze autor clanku je blizka osoba nejakej financnej skupine. Su tu uvadzane same zavadzajuce udaje, ktore uz minimalne 15 rokov neplatia.
Po roku 2000 sa financny trh zacal menit. Bulina splaskla. Momentalne su penazne fondy oscilujuce okolo nuly, alebo v minuse. Dlhopisy, ktore boli konzervativne maju minimalne vynosy, alebo dokonca zaporne. Akciove fondy, ktore akoze rastli, len plus minus osciluju, lebo sa za ne platia slusne poplatky a cyklicky prichadzaju pravidelne krizy po cca 7-8 rokoch. Takze ak sa vyhrabete na nejaku normalnu uroven, je tu uz dalsia kriza, co vas vrati na zaciatok. Vynosy na uctoch, ci terminakoch sa uz blizia limitne tiez nule. Neni do coho ani poriadne investovat. Da sa do drahych kovov, ale tie uz maju tak nadsadenu cenu, ze bublinka moze splasnut a znova budu prepady v 2 cifernych cislach. Uz sa neda hovorit ani o investovani, ako o ochrane penazi/uspor. Ale vzhladom na pristup USA/FEDu a EU/ECB a ich kvantitativneho uvolnovania, sa da len ocakavat znehodnocovanie. Ved ked si staty vyrobia enormne dlhy, najlepsie je ich umazat. Nakoniec vsetko zaplati obcan, ktoreho okradnu aj o uspory na dochodok, ak si nan poctivo sam setril. Jedine rozumne investicie su do seba a svojej rodiny, ktore jej pomozu zlepsit jej postavenie na trhu prace alebo v konkurencii firiem a prezit.
28. 7. 2016   URBAN
s vetšinou máš pravdu až na komodity, pri budúcom bordely v ekonomike nehrozí že zlato a iné komodity pôjdu dole, to isté platí s pozemkami, pôdou a nehnutelnosťami lebo to hmotné je istota nie natlačený papierik v podobe akcie či dlhopisu o podielových fondoch je škoda reči a indexy su totálna trapošina. Ked máš trochu prachou numizmatické mince sú vhodné ako investícia a nemusíš byť niak zvlášť solventý. Zisti si ako poskočila minca Kremnice zlatá ktorá sa kupovala za 5 300 Sk a teraz na burze mincí stojí okolo 550 až 600 Eur. A paradoxne žiadne dane , odvody a iné sprostosti neplatíš. Vhodné investície sú len treba hladať a nedať sa zmanipulovať.
28. 7. 2016   Lolo
Pokial chce clovek uchranit nejaku hodnotu, aby mu peniaze nedevalvovali a ma nejake navyse, ale nie vela, jediny sposob, je nakupovat kovy, vo fyzickej forme, ako je Ag,Au,Pt,Rh... Aj to je relativne, ci sa to vobec oplati.
I ked v poslednych rokoch, najma poslednom pol roku, napriklad Ag vyskocilo o 40%.. To nieje az tak zle..
28. 7. 2016   anonym
Tento clanok je zavadzajuci. Preco ?
Hovori sa tu ze je lepsie kupit podielovy fond(mutual fund)
Ako kupit akcie priamo. Vraj je to lacnejsie ?! Poplatok sa plati len
1 krat . Len fond si uctuje potom rocne 4-5 % , pri akciach neni ziadny poplatok, len pri kupe.
Je to propagacia fondov, aby sa ludia vymydlili na poplatkoch. Vobec sa tu
Nespominaju ETFs ktore su prakticky podielove fondy ale rocne poplatky
Su len 0.5-1% rocne. V poslednom roku v USA bol zaznamenany unik
Z podielovych fondov vo vyske 38 miliard us$, a tu tito pisalkovia propaguju
Podielove fondy, fuj..hnus
28. 7. 2016   genovic
peniaze nazvys nemam takze mi to je u prdele...
1/1