Názory čitateľov


Názory k článku:
Veľkí víťazi záchranných balíčkov v číslach: Z gréckej pomoci ťažili najviac francúzske a nemecké banky

30. 9. 2016   alexdada
už som sa bála, že neprispievam Nemecku ani cent... No odľahlo mi, že sa podieľam na tom, tak nech si tie svoje banky, svojich migrantov a spol nechajú... Vyciciavajú celú Európu a tvária sa majstri sveta... Ale to len zneužívajú postavenie veľlkej krajiny v EU...
20. 5. 2016   surikata
Takze ked ja urobim rizikovu investiciu EU mi ju vynahradi.
30. 9. 2016   alexdada
tebe nie, nie si Nemecko ani Francuzsko... si len taký istý chudák ako ja, svoje dlhy si musíme platiť sami, a ešte aj prispievať na nemecké a francúzske banky...prostedníct vom Grécka... A my sme naštvaní na grékov, a nemci lížu smotanu... Dobre to majú vymyslené, ako väčšinou vždy... až migranti im prerástli vez hlavu a tak ako všetko ostatné, čo sa im nehodí chcú hodiť aj ja nás... Nech nás boh chráni...
20. 5. 2016   Lord Byrd
€uro byl nástroj,jak obohatit D a FR.
A našlo se dost chudých blbců,co jim na to skočili.
Chudé slabé státy s €urem se staly absoulutními idioty.
20. 5. 2016   jojo
ved preco tak bojuje spinavy brusel, proti odchodu statov z EU, pretoze by sa im rozpadol kolonialny system vyuzivania a okradania slabsich statov !!!
20. 5. 2016   Blind Man
Toto vieme už od začiatku krízy! Skúste niečim iným zaujať.
20. 5. 2016   Michal1111
Ked Vam to Sulik hovoril bol ten najhorsi clovek na svete. Pokrytci!!!!
20. 5. 2016   Lolo
To je vyssi princip, velkoeuropskej kleptokracie.
Kam sa hrabe pristipkarcenie v kolonii Slovakistan.
20. 5. 2016   anonym
Ale veď to sme vedeli už vtedy, keď sa "záchranná " akcia začínala. Zaplatili sme nemeckým a francúzskym bankám, ktoré veselo rozdávali úvery a brali z nich úroky.
20. 5. 2016   Szekeres
zaplatili fico, radicova, bugar, hrusovsky, freso. Nezaplatil Sulik, ani ja (nie som sulikov volic). Ale ..bolsevici rozhodli za nas.
20. 5. 2016   Member
Tunajším Tupákom je všetko jedno. Zaplatili by, aj keby im mali rovno strhávať z výplaty.
20. 5. 2016   jojo
spianvy system, ked sa sukromne banky zachranuju z verejnych penazi t.j. dani obcanov, siroke vrstvy obcanov musia poctivo splacat uvery, inak pridu s voje nehnutelnosti a ked spinave banky zle investuju a maju prist o zisky, tak s aim musia obcania skladat, spinavy system bankarov a skorumpovanych politikov, ktori okradaju obcanov !!!
20. 5. 2016   Ron
Nerozumieš tomu dobre. Tie banky tam v drvivej väčšine investovali peniaze klientov, nie svoje peniaze. Hoci existujú aj investičné banky, ktoré investujú svoje peniaze -ale tých je málo. Čiže klienti by prišli o peniaze. A kto sú tí klienti? Budúci dôchodcovia. Aj slovenské DSS-ky tam "investovali". Systém súkromných dôchodkov je jeden veľký podvod. Keby DSS-ky mali investovať bezpečne, výnos by bol hlboko pod úrovňou inflácie. Tak kupujú dlhopisy Grécka. A cez všetky tie záchranné balíky si ten "výnos" v DSS-kách platia občania zo svojich daní -sami sebe. A potom sa tešia: "Ako sme dobre investovali."
20. 5. 2016   anonym
Takze mozeme byt radi, za existenciu zachrannych balikov pre grecko, inak by dochodcovia boli bez dochodkov. apropo, banky nemaju vlastne peniaze, ktore by investovali a tak pouzivaju cudzie zdroje a zodpovednost nesu staty... preto je dolezita solidarita v EU, aby prezili nemecke a francuzke banky s co najmensou ujmou...vivat EU
30. 9. 2016   alexdada
grecki dôchodcovia by boli bez dochodkov. Našich sa to netýka, lebo našim firmám, ktroé investovali amli v Grécku pohľadávky - Merkelová s pol (EU) rozhodla, že firmy v EU MUSELI Grécku v roku 2009 odpustiť časť dlhu... KOHO ZAUJÍMALO, ČI TIE FIRMY NEPADNÚ NA HUBU???
A teraz stále niektorí hovoria o odpustení časti gréckeho dlhu, inak sa Grécko nikdy nespamätá... A ja hovorím PREČO ???
20. 5. 2016   jojo
rozumiem tomu velmi odbre, pretoze v celej EU funguje tzv. fond ochrany vkladov a vklady obcanov su chranene do vysky 100 000 eur, co je dostatocna suma, aby obcania neprisli o vsetky svoje uspory, pretoze bezny obcan ma malokedy vyssie vklady v banke, takze tu sa zachranovali z dani obcanov v prvom rade spinave banky, spekulanti, atd., nie bezni obcania !!!!
20. 5. 2016   Ron
Prosím ťa, snažím sa ti niečo vysvetliť, tak nereaguj emotívne. Bankami sú tu myslené finančné korporácie, ktorých dcérskymi firmami sú DSS-ky. Peniaze v DSS nie sú vklady, čiže nie sú garantované ničím. bit.ly/1YI5Cvy...
20. 5. 2016   jojo
je uplne jedno, ci sa skladame na spinave banky alebo spinave DSS, dristac mihal ide ospevovat DSS, teraz sa pekne ukazuje funkcnost sukromnych odchodkov z dlhodobeho hladiska, ked par jednotlivcov zaraba na vkladoch a ked ma zkrachovat cela tato pyramidova hra, tak obcania a stat rychlo sa nam skladajte a zachranujte spinavcov z DSS !!!
20. 5. 2016   anonym
presne tak ... tak ako všetky cesty vedu do Ríma , tak sa aj všetky peniaze kotuľaju do jedného vrecka .... židovského vrecka .
20. 5. 2016   trader
Kazda banka je aj investicna.Zle investovali tak mali padnut.
20. 5. 2016   simon
Zbieralis me sa na prestarnutu europsku populaciu. Holt slovenske dssky tam investovali malo, lebo este sa poriadne nerozbehol druhy a treti pilier a viacmenej máme priebezny system, ktory je vraj neudrzatelny ale v skutocnosti neudrzatelny je kazdy system. Takto sme sa zbierali hlavne nemcom a zapadniarom. Môzme im to mat za zle ale sme jedna europa a realne sa potrebujeme ci sa nam to paci alebo nie.
20. 5. 2016   Ron
Ak je priebežný systém neudržateľný, tak to podpor nejakou štúdiou. V skutočnosti neexistuje žiadna štúdia, ktorá by dokazovala také tvrdenie.
20. 5. 2016   Szekeres
dobre! podme diskutovat! Spochybnuje tvrdenia, ze za par desiatok rokov bude na (odhad) 2 duochodcov pracovat jeden pracujuci? Dnes je to cca. naoopak, a uz to vyvolava obrovske odvodove zatazenie. Az take, coho sme svedkami, ze: 14% nezamestnanost, volny kapital sa vuobec neprelieva do produkcnych investicii. A ze ho je! Stale viac a viac, nicim nekryteho vdaka QE...ale nikto ho neinvestuje. Konci na financnych trhoch a v danovych rajoch.
20. 5. 2016   ja
modry sudruh povedal a teda je to pravda :-)
20. 5. 2016   Szekeres
ak nie sme rovnocenni partneri, ale kolonoalisti (oni) a kolonie (my), tak sa nepotrebujeme
1/1