Názory čitateľov


Názory k článku:
Bez predvianočného zhonu: Na darčeky z eshopov je najvyšší čas

4. 11. 2015   Lolo
Podla mna, na nakup darcekov cez E=shop je uz na vianoce 2015 neskoro!
teraz sa uz musi nakupovat na buduce leto!
Inak Islam a jehovosti vianoce neuznavaju, takze mozno vdaka obchodnikom, ten islam zakazu.
Nakupovanie cez internet je take huncutstvo, ktore ani ja neuznavam, ale znacne ma serie, ze Cina dokaze poslat jogurt zo samosky na rohu, cez China mail HK mail a neviem co este, v cene jogurtu v samoske a postar mi to donesie domov.
Problem nakupvania cez internet je ten, ze ak by sme mali riesit v Slovakistane a
EU vseobecne nejake E-shopovanie, tak by museli v prvom rade zlacniet dorucovatelske sluzby.
Pretoze cena zasielania + cena tovaru je smrtelna, navyse este ku tomu clo a DPH, ak je to mimo EU.
Ale taky cinan posle balicek 10ks bateriek za 1,5$ v obalke, cez pol sveta, este to ten isty postar doruci do schranky ku mne domov a ja sa nemusim nikam drbat do obchodu a zhanat baterky do alarmu a pod.
Lebo ked vytiahnem paty z maringotky a pojdem len MHD v BA do GM, tak okrem toho, ze miniem po novom 2 eura na listky, kupim 1 baterku za 2 eura a este chytim chripku, alebo zltacku v MHD, som v strate 3 eura na baterke do alarmu a pol dna v riti.
On zas ten internetovy nakup ma cosi do seba, setri to chudakom, ako som napriklad ja, cas a peniaze.
Za pol dna mam okopane 2 hriadky vinohradu z 20 900m usekov a zarobene minimalne 100eur, ked stoho vypadne aspon dobra vinovica.
A to nehovorim o takych, co sedia v praci, a nemaju cas si zhanat chobotiny per os.
TAky naklikaju stovky hovadin z prace, zahltia svojich bliznych a naseru cele okolie zbytocnostami nakupenymi cez internet. Mna potom povazuju za debila, ak niekomu dam ochytanu knizku z antikvariatu, beru to ako urazku.
Minule som dakomu dal Kapital od Karla Marxa, co som kupil na blsaku a strasne sa jedoval, ze to je urazka. Tak som mu stoho precital! precital!! niekolko riadkov o tvorbe ceny tovaru a zacalo ho to zaujimat.
Tolko ku E-shopom..
4. 11. 2015   hehe
mal si mu radšej kúpiť piketyho z eshopu
4. 11. 2015   naj7
myslis, ze postovne z Ciny do celeho sveta je zdarma? Ze postari v Cine za svoju pracu nepotrebuju mzdu? Ci preco myslis, ze je to posielanie zadarmo?
Napoviem, postovne v Cine je dotovane statom.
Ano, presne tie iste hnusne dotacie, na ktore u nas vsetci pravicovi volici nadavaju.
4. 11. 2015   raduz
ludia, len nakupujte cez e-shopy a vy im to len stále pripomínajte, raz sa vám to vypomstí, keď ani posr...tú bateriu napr. do klúčov od auta nebudete mať kde kúpiť a budete si ju musieť objednať cez e-shop a poštovné vás bude stáť viac ako tá batéria, len vrele ďalej, e-shopy sú len zabijakmi kamenných obchodov, ale to si uvedomíte, keď bude neskoro.
1/1