Názory čitateľov


Názory k článku:
World Economic Forum: 20 krajín s najväčším verejným dlhom

29. 7. 2015   URBAN
toto celé vyvrcholí tým že západ aby sa zbavil dlhov a mohol ich odpísať sa pokúsy vyvolať rozsiahly vojenský konflikt keby sa nebáli jadra tak by to už spravily dávno, nateraz si západ umelo znížil úroky na splátky dlhov a tlačí prachy ECB 60 miliárd mesačne a volajú to kvantitatívne uvolnovanie.
30. 7. 2015   ita
a nebolo by lepsie vyhlasit bankrot alebo vydat zakon na zaklade ktoreho by sa ten dlh skrtol? ci ty myslis, ze ked sa vyhlasi vojna, tak sa automaticky dlhy skrtnu? preco si potom greci narokuju peniaze od nemcov za 2. sv. vojnu?
28. 7. 2015   us_ama
Vyckajte,fero z BA vam to demokraticky vysvetli...
28. 7. 2015   Katka
Vidím, že to demokrati dotiahli naozaj ďaleko:-))
Nech pozerám, ako pozerám, medzi banánovými republikami vidím " najvyspelejšie" kapitalistické štáty, ale ani jeden súčasný, alebo bývalý socialistický štát.
Zaujímavé je, že sa tam okrem Grécka, turistického raja, nachádzajú ekonomiky štátov, ako Japonsko, Taliansko, Portugalsko, Írsko, Belgicko, veľký bojovník proti komunizmu USA, Španielsko, Francúzsko.
Ono, na dlh sa dobre žije, ale len dovtedy, pokým ho netreba začať splácať...
30. 7. 2015   ggg
ved ono ten dlh sa aj splaca, problem nastane az vtedy, ked ma niekto tak vela popoziciavane, ze uz nestiha splacat a nemoze si ani poziciat
28. 7. 2015   Lolo
Ta tabulka je nejaka nepresna.
Ale nevadi.
Mam dojem, ze EU produkuje len krajiny, alebo zdruzuje najma krajiny, ktore vytvaraju len dlhy.
No a tie krajiny, ktore vytvaraju dhlov v EU menej, su dojne kravy, ktore sluzia na zaplatenie tychto dlhov tak, ze sa sami na toto zadlzia.
Vynikajuci sposob socialneho hospodarstva.
Problem je, ze cely vyvar skonci len a len v rukach bankstrov, oligarchov a kleptokratov.
Je to ale dokonalejsi system, ako RVHP, pretoze system kanibalizuje nie staty, ale priamo ovcanov, vzdy od tych najslabsich, najchudobnejsich a najmenej schopnych sa branit.
28. 7. 2015   peter644
8 krajin z eurozony,tu niet co dodat...
28. 7. 2015   miro
Nevadí však sa im poskladáme
28. 7. 2015   anonym
presne tak slovač viac treba makať peniaze nemúte brať vôbec je to almužna stačí vám tráva a v zime seno nech žije kapitalizmus otrokári sveta a najme postotalitných krajín
1/1