Názory čitateľov


Názory k článku:
Dostavba diaľnice medzi východom a západom SR nemusí znížiť rozdiely

17. 4. 2015   Žinčica
Samozrejme, že diaľnica nikdy nezníži rozdiely... Možno iba trochu zníži zväčšujúcu sa priepasť a troška prinesie viac investícií + zamestnanosti.
17. 4. 2015   antrop
Ale zníži, zníži, len to nechcete priznať a zdržiavate jej výstavbu bratislavčania. Že sa neznížia rozdiely, to hovoria všetci v Bratislave žijúci, a iba do Rakúska sa prevážajúci po diaľnici. Im je šumafuk nejaká diaľnica na východ. Diaľnica východ-západ v prípade Slovenska a dobrá infraštruktúra v celej krajine je gro hospodárskeho rozvoja.
17. 4. 2015   fero z BA
je nezmyslom myslieť si, že diaľnica to vyrieši .... tak ako je v článku, stačí sa previezť po prázdnej diaľnici na Sicílii, ktorá je zadarmo a zistíte aj tak, že tam úplne "skapal pes" a diaľnica boli len vyhodené peniaze
17. 4. 2015   antrop
Blbosť!! Prečítajte si môj príspevok, tam to vysvetľujem, prečo je tá diaľnica potrebná (vidno, že nečítate komenty iných). Slovensko nie je Sicília. Sicília je ostrov, nie je to tranzitný región. To je ako porovnávať jablká s hruškami.
17. 4. 2015   fero z BA
prečo by som mal čítať váš príspevok?... lebo neviem
17. 4. 2015   antrop
Lebo ja som si prečítal ten Váš a reagoval som naň. Preto.
18. 4. 2015   FeroZbaJeAnalfabet
Ano plne s tebou suhlasim, vidno,ze vies o com hovoris, infrastruktura je zaklad rozvoja...ale takym blbom ako je Fero z Ba to nevysvetlis, to si zbytocne plytval slovami, uz po jeho odpovedi "preco by som mal citat vas prispevok?" dal jasne najavo, ze je duty jak bambus:DDD Do teraz sa vsetko tlacilo do blavy a je to, jedno s najskaredsich miest Slovenska...Jednozn acne su pred Blavou Nitra, Kosice, Poprad, Banska Bystrica... skaredsie mesto ako je Blava je snad uz len Presov, no aj o tom by som polemizoval...Tolko penazi sa davalo do Blavy a co z toho mame??!!!Nic!!! naposledy som siel v Blave so starou taxikarkou, ktora mi cely cas hovorila o tom , ako im vychodniari beru pracu a bla bla, pritom sa ani neopytala odkial som:DDD a nakonci cesty ucet 20eur:DD zaplatil som a pomyslel si a ze vychodniari kradnu...dobre, ze nie vsetci zapadniari maju komplex z vychodniarov, kazdopadne som jej musel pripomenut, ze cely cas sa tlacili peniaze do BA a zapadu a na vychod sa uplne kaslalo... je jasne, ze majitel firmy si radsej zamestna pracoviteho vzdelaneho vychodniara ako leniveho sice taktiez vzdelaneho,ale za to lavorukeho Bratislavcana...Boh uzial ale je to tak... aj ked to nerad priznavam...:((
17. 4. 2015   antrop
Už nevedia ako by zastavili /vláda/ aj tie posledné úsečky na tej prachmalej dialničke, tak vypisujú takéto spochybnňujúce zavádzajúce články. Nechápem, prečo vidia túto diaľnicu iba v malých - regionálnych súvislostiach. Všade majú dávno pobudované krížom-krážom diaľnice, len SK má čas, neviem na čo čakajú, asi na apokalypsu. Maďari ju majú z východu na západ už 15 rokov, severojužne ju toť dobudovali, Poliaci budujú v-z diaľnicu nejakých 7 rokov a vyzerá to, že na Ukrajinu budú jazdiť kamióny z Nemecka a severu Európy cca o dva roky. Takto nás Poliaci hravo a potichu predbehnú smerom k biznisu a rozvíjajúcemu sa trhu vo Východnej Európe. Takže tak, raz naši blbci zostanú len blbcami navždy. Slovenskí politici niežeby sa zjednotili a čím skôr dobudovali tú minidiaľničku východ-západ, ale sa hašteria, kto sa viac nabalil/respektíve ešte nabalí. Fakt blbci...
17. 4. 2015   Sekeres
Smiesne! Pani profesorka ma samozrejme pravdu (davno znamu), ale iba pri aplikacii na talianske pomery. Slovenske relaie su odlisne. Primarny ucel prepojovania SK v smere Z-V je nemecky/rakusky zaujem, ako dostat nemecke tovary s co najnizsimi nakladmi na ukrajinu potom ako bude WWII, ein Nachpruefung dokonoana. Tentokrat nie za rok-dva, ale za 20-30 rokov, tentokrat plizivou formou. Preto sa bruselske peniaze (nase vlastne preposlane cez brusel o ktorych alokacii rozhodnu rakusania/nemci) neinvestuju zasadne do obyvatelstva v koloniach "tu a teraz", ale do dobudovavania infrastruktury. Aby ta bola za 20-30 rokov pripravena sluzit "novemu" obyvatelstvu. V IT existovali v 60tych domace produkcne kapacity na severe a vlastna kupyschopna populacia na juhu. Na SK neexistuje ani jedno, ani druhe....existuju iba dlhodobe plany kolonizatorov na domestikaciu novych uzemi.
17. 4. 2015   Lolo
Fiha, ako by si mi z duse cital.
A ja som si myslel, ze to radsej ani nemam pisat.
17. 4. 2015   Lolo
No co, ked dnes je zapcha na juznej a severnej trase, vzdy pri velkom exuduse "blavakov" domov do kosic, tak ta zapcha bude prezmenu na dialnici.
Rozdiely sa dalej zvysovat nebudu, ak, tak len v tom, ze sa bude po tej dialnici preprdat viac ludi.
1/1