Názory čitateľov


Názory k článku:
J. Burian: Druhý pilier je výhodný len pre asi 17 % sporiteľov

30. 1. 2015   Lenka V
tak neviem,mám 40 a druhý pilier.je to pre mňa výhodné?čo mám robiť?vystúpiť z neho či čo?
27. 1. 2015   Ivan
Treba sa podakovat najvecsiemu socialistovy Fic... ktory nas systemovo okrada o dochodky Dakujem
18. 1. 2015   kss
Je jasné, že terajší sociálny systém je dlhodobo neudržateľný. Preto aj politici obsmrdajú okolo válova s peniazmi aby ho vytunelovali. V 2 pilieri treba dať možnosť ľudom vybrať si peniaze na raz. Keď im Smer dôveruje pri voľbách, že vybrali správne tak treba ľudu dôverovať aj pri výbere peňazí s DSS, že sa rozhodnú správne. Alebo si politici myslia, že ľudia sa rozhodujú zle?
22. 1. 2015   péro z BA
mas to pomylene, to co je neudrzatelne je sucasna nenazranost velkokapitalistov a bohacov..ako moze byt v casoch, ked ma svet najvyssiu produktivitu a HDP v historii socialny system neudrzatelny ? ..kazdy kto zaraba mnenej ako 1000eur, ma viac ako 40r a vstupi do druheho piliera je podla mna osol..na starost sa im potom aj budu ostatni musiet skladat, aby mali aspon na zakladne zivotne potreby
18. 1. 2015   karol
druhy pilier je dobra vec akurat to treba zariadit tak aby ludia aj z toho nieco mali ,niektory ludia si tam nasetria lebo niekde makaju od rana do vecera alebo idu od rodin za lepsim platom na turnusy ,niektory aj inak ,ja som zvedavy z coho budu vyplacane dochodky v buducnosti ,podla mna by si tie peniaze sporitelia mali moznost vybrat a hlavne v takom pripade ked im z prveho vyde priemer dochodku ,mali by byt aj zvyhodneny dochodcovia ktory vychovali buducu generaciu mali urcite vysie zivotne naklady ,tymto nezatracujem tych co nemozu mat deti ,niektore staty si odkladaju peniaze nadochodok a maju nasetrene aj na 20 rokov dopredu
18. 1. 2015   anonym
Karol krásne napísané človek sa musel obracať pri troch deťoch aby ich vychoval a bez dovoleniek kde sa neušetrilo teraz tie deti všetky pracujú odvádzajú všetky poplatky a mi ktorý sme ich vychovali dostávame žobrácky dôchodok taká je skutočnosť fakta teda záver slovakistan nepozná z výhodňenie záver slovakistan je celý od základu z hnitý tu pomôže jediné !!!do ulíc dole s podvodníkmi od 89 do dnes
30. 1. 2015   Janet
...a pracujú a odvádzajú dane v zahraničí a nám ostane holé nič...
18. 1. 2015   anonym
Tam sa nabalil akurát TOP manažment DDS a politici - rozumej Kaníkovci, zakladatelia DDS, ..........Celý projekt od samého začiatku bol podvod, hlavne, keď DDS investovali do gréckych dlhopisov v čase, keď to bolo s Greckom všelijaké...
18. 1. 2015   bingo
naco diskutovat....podvo d storocia Slovac sa zase dala ojebabrat!!!
18. 1. 2015   MV
Dnešné skúsenosti s druhým pilierom dokumentujú prinajmenšom to, že sa ľudia držali svojich vysnívaných predstáv a nevzdali sa ich ani vtedy, keď mali možnosť z II. piliera odísť, ale zostali za jeho hradbami.V skutočnosti sociálnu otázku žiadne piliere nevyriešia, všetci to vieme, pretože vždy budú sociálne odkázaní ľudia, veď už len v tej nenávidenej Sociálnej poisťovni s priebežným systémom je aspoň päť druhov dôchodkov, ktoré bude potrebné vyplácať vždy hoci cez daňový systém aj v budúcnosti a ani druhopiliernici mu neujdú.
V podstate aj II. pilier sníva o priebežnom príleve investorov premenovaných na sporiteľov, ale možnosti garancií aké budú podmienky pre jeho činnosť v budúcnosti nie je možné zaručiť.
Kladnou stránkou druhého piliera je podnikateľský princip so znalosťou všetkých kapitalistických finesov pri investovaní napríklad s predajom a nákupom dlhopisov, kde treba balíky peňazí, ale v podstate by to zvládli sporitelia aj sami vo forme malej investičnej činnosti.
Dnes podmienky určujú, že sa teraz zo zisku z dlhopisov neodvádza nič do zdravotných poisťovní ale inak je to s akciami z ktorých sa z dividend odvádza do zdravotných poisťovní 14% od prvého centu aj keby to bol jediný príjem investira z investičnej činnosti na svoje riziko pod minimálnou mzdou a hoci sa dividendy vyplácajú z už zdanených peňazí podľa niektorých názorov by sa vraj mali zdaňovať ešte ďalej a možno by sa ozvali aj ďalší záujemcovia z obcí o svoj diel. Sú tu teda aj nepredvídateľné legislatívne riziká, ktoré dopadnú len na domácich sporiteľov_investor ov.Podobne sú odvody v určitej skupine aj z predaja nehnuteľností, ale tu je problém aj drobná vecná výhra z ktorej treba platiť daň, možno zajtra aj dvody do zdravotných poisťovní kým finančný hazard bude oslobodený.
Nemusím azda pripomínať naopak dlhy zdravotníctva k sociálnemu systému, ktorý ich toleruje. Nejaké dedenie z druhého piliera je len reklamný trik.
18. 1. 2015   Dôchodca
A čo valorizácia dôchodkov podľa vzorca, ktorí vymysleli Dzurindovci je pre tento rok smiešnych max. 5,20 eura a v roku 2016 to bude ešte menej. Toto treba riešiť pán Kaník.
18. 1. 2015   Jožo Z BA
Tú valorizáciu nevymysleli dzurindovci ale Ficova vláda !!!
Over si veci skôr ako píšeš!
18. 1. 2015   jozefstraka@host.sk
Konečne by sme sa mali už zobudiť a v prvom rade ísť vykrútiť krk Mikulášovi D. , Ivanovi M. a Ľudovítovi K. Čo všetko už nám tí hajzli nasľubovali a výsledok rozkradnuté Slovensko, chudoba a nezamestnanosť. Hlavne , že máme demokraciu, len načo nám je keď živoríme aj keď pracujeme.
1/2staršie