Názory čitateľov


Názory k článku:
Zlato ako bezpečný prístav: Investícia, ktorá dnes nedáva veľký zmysel

28. 11. 2014   fero z BA
to snáď ani nie je možné komentovať --- menovú ekvilibristiku, ktorú predvádza FED a ide odskúšať ECB je v rámci histórie len veľmi krátke obdobie v porovnaní so stáročiami .... za tie stáročia sa vymenili snáď všetky meny na svete, niektoré nemali trvácnosť rátanú ani v desaťročiach ---- hodnota zlata ako uchovávateľa hodnôt trvá tisícročia, takže --- no comment
28. 11. 2014   xxxx
ze zdroj USA Today, uz viac ani nepotrebujem pocut, FED-om zaplatene media nam hovoria ze radsej investujte do dolarov...ha, ha, ha
28. 11. 2014   Member
Keby si pozorne čítal, tak by si videl, že šancu dávajú skôr euru, ak nebude "kvantitatívne uvoľňovanie" príliš prudké.
28. 11. 2014   lolo
Zlato, striebro, platina, ale aj kovy ako tantal, vanad, niob, maju jeden uzasny faktor rentability, na rozdiel od papierovych penazi, ze kto vlastni fyzicky kov, hodnota v tomto sa zachovava, az na male vynimky a vykyvy v kove ako depozite a v priebehu obdobi, ktore znamenaju v minulosti 50-100 rokov, dnes asi tak 6-15 rokov, ze pri optimalnej cene nakupu a predaja sa vzdy zachova to, co clovek-investor odlozil bokom.
Problem je v tom, ze koli problematickej liqidite to ma vyznam, ked sa zachovava hodnota v cene rovnajucej sa aspon rocnemu prijmu investora alebo aspon pribliznym rocnym potrebnym nakladom na zivot onoho drobnoinvestora.
To ale v Slovakistane nieje velke terno, lebo len samotne prostriedky "odlozit bokom" je takmer nemozne a trva to prilis dlhy cas.
Navyse zachovana hodnota je velmi relativna, a je otazne, co vlastne prinesie v priebehu doby investovania a ci ma nejaky vyznam, pokial svet sa nezmeni a bude vsetko fungovat ako ma.
1/1