Názory čitateľov


Názory k článku:
Výrobca kultoviek Converse: Nikto nebude kopírovať naše plátenky!

19. 10. 2014   lolo
No ja to vidim tak, ze je to blbost, pretoze tenisky zacal prvy vyrabat T. Bata, ako kombinaciu platenej obuvy z lisovanou gumovou podrazkou.
Pred tym zname galose do dazda, to bol este predkrizovy tovar.
Potom vzhladom na krizu a nedostatok gumy a koze, sa zacali vyrabat tzv "platenky" -Lehka sportovni obuv, vhodna ke vsednimu noseni, polobotky i kotnikove snerovaci, pohodu bez unavy nohou vraci...
Ako sa to zacalo vyrabat v USA, to vie akorat Batova rodina, ale patent na toto nema ziadna firma Converse, pokial to nekupila od samotneho Batu.
Takze ziaden J. Dean, ani podobny nepreslavili znacku, ale chudobny cechoslovaci v krizovom obdobi, ktory nemali na kozene boty a deti chudakov, ktory behali v platenkach..
Tak sa maju veci vazeny!
19. 10. 2014   anonym
vôbec si nepochopil clanok
19. 10. 2014   lolo
ja som ten clanok pochopil, ale po dedovi mam doma batovky z roku nula plus minus a tie sa napadne podobaju tym Konverskam.
A vyrabali sa roky rocite, akorat po vojne sa zacali robit aj farebne a bavlnene, nie z rezneho platna..
Kam sa hrabe nejaka americka firma, gumovu spicku z kaucuku, keby ho mal Bata k dispozicii by sme lai skorej a pucu na podrazke..
19. 10. 2014   milan111
Správne, ja napr. idem žalovať všetkých výrobcov rukavíc, lebo kopírujú design rukavíc čo vymyslel môj praprapradedo a to totiž ten originálny tvar s jedným
otvorom na vsunutie ruky dovnútra!!
1/1