Názory čitateľov


Názory k článku:
Kadúc chce obmedziť vek štátnych zamestnancov na 63 rokov

25. 8. 2014   MV
S predlžujúcim sa vekom odchodu do dôchodku je stále ťažšie racionálne zdôvodnenie pre jednotne stanovený termín dôchodku pre všetky profesie.
Hra na štátnych a neštátnych zamestnancov zastiera hĺbku problému. Už teraz je veľmi vysoký podieľ invalidných dôchodcov k takzvane starobným dôchodcom ku ktorým smeruje celá obvyklá nenávisť.
Ak by sa mal zvyšovať dôchodkový vek v závislosti na dožití bude potrebné - podľa môjho názoru -rozšíriť možnosti pre získanie slušného predčasného dôchodku, ktorý by určite časť zamestnancov využila.
Podobne je vekový problém s podporou zamestnávania mladých ľudí do 29 rokov na ktorých sa vzťahujú odvodové úľavy do poistných fondov na jeden rok od roku 2015 ako aj na tých, ktorí boli 6 mesiacov na úrade práce a sú hoci aj v dôchodkovom veku a na ten jeden rok sú vitaní.
27. 8. 2014   E.
Dôchodcovia by nemali pracovať v úradoch v štátnej sfére. Tam nech nechávajú miesta pre mládež. Každý sa musí zaučiť a až potom je z neho odborník. Dôchodcovia môžu pracovať ale ako podnikateľia, pomocné pracovné sily.
27. 8. 2014   MV
S podnikaním by mali začínať hlavne mladí ľudia, odborníkmi sa stanú celoživotným vzdelávaním. Začínať s podnikaním v dôchodkovom veku je len pre dobrodružné povahy. Zaučenie nestačí ani na prihlásenie sa do výberových konaní. Neviem si predstaviť ako by šiel niekto z diplomacie robiť pomocnú silu do kuchyne, obmedzenia by mohli jestvovovať pre niektoré funkcie ako napríklad generálny štátny radca, ale na nižších tabuľkových miestach to asi narazí na tvrdý odpor a ústavné prekážky. Mladí ľudia nevydržia ten tlak v štátnej správe, obmedzenia a odchádzajú aj v skúšobnej dobe. Napokon reforma ESO zredukovala počet štátnozamestnanecký ch pozícií, teda zostáva im verejný sektor školstvo, zdravotníctvo, prípadne štátne silové zložky. Myslím, že ten návrh na 63 rokov nenájde podporu v parlamente.
24. 8. 2014   Valéria
Odkazujem Kadúcovi, nech si on vyžije zo žobračenky zvanej dôchodok a potom nech rieši prácu dôchodcov, oveľa radšej by sme oddychovali, ja už pracujem 53 rokov tiež za žobrácky plat, tak mám len toľko aby som nemusela chodiť do kontajnera. To čo my máme dôchodky má Kadúc vreckové na jeden deň.
23. 8. 2014   M.
Idealne by bolo asi keby od teraz, do pondelka ty presluhujuci dochodci umreli, zahynuli a tp.
Ale to sa asi nestane, jedine ze by im vypravili nejaky vladny special z vyhliadkovym letom cez Ukrajinu a pobytom na Kryme.
Problem u nas nieje v tom, ze ty dochodcovia robia, ale v tom, ze napriek tomu, ze je kopa nezamestnanych, ich robotu za tie peniaze robit nikto nechce, a kto by chcel, tak zas nevie.
Takze takyto paskvil vznikne, ze budu sa ako bobky v cereve posuvat dalej, ale nikto nevyriesi problematiku obsahu.
23. 8. 2014   MV
Rozumiem tomu tak, že tŕňom v päte sú takzvaní starobní dôchodcovia, ale asi neprekážajú invalidní dôchodcovia, prípadne výsluhoví.? Vekové obmedzenia majú svoju logiku, ale to nezamestnanosť nevyrieši.
V štátnej správe asi to nie je nič moc a čudujem sa, že sa tam ľuďom oplatí zostať aj v dôchodkovom veku, ak nie sú vo funkcii hlavný štátny radca. Orú na nich ako na poli, držia hubu a krok, pred dôchodkom robia aj za dvoch, či troch.
Prekvapuje ma tiež ako mladí ľudia permenentne opľúvajú štátnu správu, ktorá má mimochodom okolo
95 000 zamestnancov lebo niekedy čítam astronomické čísla - všetko ostatné je verejná služba- a na druhej strane si myslia, že sa môže jej stav zredukovať na polovicu a oni sa posadia na ich miesta.
Najviac je zamestananých v štátnych úradoch vo verejnej službe ako technickí asistenti, ktorých priraďuje verejnosť automaticky do štátnej služby.
22. 8. 2014   anonym
Sa čudujem dnešným dôchodcom ja byt ja ich mieste tak do roboty ani nepachnem.
22. 8. 2014   idomat
To mi potom povieš až budeš dôchodca a bude ti dôchodok stačiť.
23. 8. 2014   supervizor
Len hlupák by odchádzal z práce, kde sa veľa nenarobí, má prístup k cenným informáciám a môže ovplyvňovať rozhodnutia vo svoj prospech.
22. 8. 2014   jana
povinne vsetci do 62 a potom na dochodok,kto sa citi nech ide do bane a nie na teplych miestach s a vyhrievat.Mlady musia byt na urade prace.To je politika tohto statu,vsak ked nie je roboty tak riesim to dochodca ma aj dochodok a mlady co ma.
22. 8. 2014   Cilka
máš stopercentnú pravdu
24. 8. 2014   Mária
Musím odpovedať na Váš mail, som dôchodkyňa a musím pracovať nie preto, že sa mi chce, ale preto, že tento štát sa nevie postarať ani o starých ani o mladých. Keď zaplatím šeky ostane mi len na lieky. nemám už na nič.Zarobím 300 € a musím pomáhať mojej chorej dcére. Tak si uvedomte, že aj my máme ťažký život a žiaľ už niet sily na nič začínať.Mladí ľudia nemusia chodiť len na úrad práce, máte ešte život pred sebou, tak podnikajte skúste iné možnosti doma na Slovensku, len treba chcieť a nie len čakať kedy kto skape aby ste mali jeho 300 €.
22. 8. 2014   anonym
a ten debil ma aký plat 300 € , asi nie keď tak vyskakuje
23. 8. 2014   sedliačka
Ty si asi dôchodca, čo? Lenže väčšina za ten plat, čo ty máš dôchodok - pracuje, a okrem seba z neho ešte živí a zabezpečuje potreby detí, prípadne ešte spláca hypotéku. To by si asi nechcel!
22. 8. 2014   Xaver
Treba omeziť aj počet volebných obdodí/max.3/ aby svoje skusenosti a známosti nevyužívali celý svoj príživnícky život na teplých dobre platených postoch.
22. 8. 2014   Martin
Ľudí/chlapov/ s takýmito názormi by bolo vhodné čo najkôr nakopať do vajec ,aby sa nemnožili
22. 8. 2014   anonym
Teba ty blb, do tvojej zvráskavenej, brnbolcami zarastenej papule
4. 9. 2014   Jaja
No myslím že treba začať od Teba.
1/2staršie