Názory čitateľov


Názory k článku:
Rodina je základ štátu, prečo na ňu zabúdame pri naštartovaní ekonomiky?

6. 3. 2014   anonym
po lopate kapitalisti sa z mocnily celého slovenska ekonomicky a teraz sa im jedná o jeho osidlení motiv je jednoduchý prichádza čas krajina je srdcom europi a čím menšia populácia tym viac miesta pre pristahovalcov populáciu z nížoly nezamestnanostou a zarobkami s ktorých sa pracujúcim prežíva pozrime sa ludia sa nedožijú penzie aké su tie dôchodky nedá sa znich vižit záver je to pomalé vyvraždovanie slovenského národa a trvale usídlených obyvatelov de fakto za vyše dvadcat rokov sa to preukázalo vid obrovská chudoba a naraz eu má 11 miliar eu pre ukrajinu odkial ked je kríza teda slovensko je prekázané jasne z díerané eu
5. 3. 2014   anonym
Problem je, ze sa sprofanovalo slovo rodina na ekonomicku bunku spotreby a prijmu.
Kedysi bola RODINA zakladom statu, pre to stat musel nieco robit. Robil sice malo, ale nieco predsa.
Iste nuance zivota sa opierali o velmi slabe, ale predsa len socialne istoty a deti, tie boli zabezpekou a pychou statu, Iskry, Pionieri atd..
Sice to malo nadych totalnej diktatury, ale ked sme si vybojovali slobodu, nevedeli sme, ze sloboda je slepa, navyse aj naivna, na rozdiel od spravodlivosti, ktora je len slepa.
Tak treraz sa mozeme zamysliet, kam sme to dopracovali.
Zaujimave je, ze na zapade maju rovnake problemy ako my, co mame system zavedeny *alebo nanho prechadzame* uz minimalne o 40 rokov dlhsie.
Problemy nemaju len tam, kde vladnu socialisti a buduju socializmus bez komunistov. Komunisti socializmus totiz nikdy nebudovali a nebuduju, komunisti vzdy vytvaraju diktaturu totality.
Lenze socializmus vo Svedsku ma sancu pre to, ze maju ropu a plyn.
My mame houby, ale za to mame kryptokomunistov a Fica, ako budovatela socializmu.
Rodina a priestor pre nu nieje.
To uz sa davno nenosi.
5. 3. 2014   anonym
Okrem ineho dnes su deti trest, za to, ze ich clovek ma a zije v rodinnom zvazku.
Samozrejme ekonomicka situacia muza, alebo zeny, ktory maju deti bude vzdy len a len horsia, pretoze dieta je uzasny spotrebic.
Navyse je to zvazok, ktory sa neda vypnut, ako pocitac.
Z tym rataju aj banky, lebo mladym ludom natlacia pozicky, potom si nahodou spravia dieta a je vymalovane, lebo ak nechcu prijst o byvanie, auto, pracu, budu dret jak otroci, minimalne 20r.
5. 3. 2014   anonym
Deti boli len buduci eventualny kanonenfutrung..
Budovat a branit socialisticku vlast, Bud priptaveny! Vzdy pripraveny(neboli sme)
Podla dnesnych meradiel ale dolezity, lebo sa o nas dachto staral, ziadna problemova a zavadna mladez, ako dnes vatsina.
Tata ked zacal svihat remenom, spravil na riti klobase a nebolo to veru kam dat ako status na ksichtoknihe, eventualne lajkovat.
Dneska by tata siel do lochu, za ty klobase, mama by si hodila laso a ja bych bol v starostlivosti statu z romale!
5. 3. 2014   anonym
zo všetkým sa dá súhlasit ale kto je vinný my všetci necháme sa zdierat a neurobíme preto nič
5. 3. 2014   Klára
Úplne súhlasím, čím viac fungujúcich rodín v štáte je, tým je ten štát silnejší. Lenže danú situáciu nepôjde napraviť len ekonomickými opatreniami /aj keď aj tie sú veľmi dôležité/. Ono by bolo potrebné začať morálnou renesanciou rodiny. Veď v čase vojen a po nich rodiny perfektne fungovali a to zďaleka na tom neboli ekonomicky tak dobre, ako sme dnes my. Stratil sa pocit, že rodina je to, kde sa cítim bezpečne, kde sa môžem spoľahnúť, že ma jej členovia podržia, atď, atď. Väčšina mladých funguje v jednom byte vedľa seba s tým, že na spolužitie papier nepotrebujú. Ale tam sa pocit istoty ťažko hľadá...Mladé manželstvá sa zase často rozvádzajú pre hlúposti, lebo doba priniesla jedincov, ktorých škola aj rodina vychováva len s právami a na povinnosti sa zabúda. Potom sa niet čo čudovať, ak si pri banálnom probléme začnú namýšľať, že ich práva sú porušené a nasleduje rozvod...
5. 3. 2014   maxidiki
keby boli vsetci vzdlani, tak kto by potom volil takych ako je fiko?
5. 3. 2014   Merlin
V case vojen, je vsetko inak.
Muzi su povatsinou narukovany, (neznamena ze bojuju, ale niesu doma), takze ked sa dostanu domov, tak si spravia dieta. Maju zaplatene minimum, ale rodina dajako preziva. Doma je malo muzov, najma ostavaju mlady a stary a tiez astmatici, a modraskovia, ktory sice nemaju moc sily, ale chut ostava.
Zien je vela, tak sa dari. Vzdy ked sa stane pruser a cim vatsi, tym vatsi je babyboom..
Vid 1939-45, 1949-59, 1969-78.... atd
Cim su ludia vo vatsich problemoch, tym viac maju deti.
Cim sa maju lepsie, tym menej sa deti narodi.
Je to uplne prosta umera, priam axiom.
Napr. v afrike, rodina musela mat v istych castiach minimalne 5-10 deti, lebo pri beznej umrtnosti okolo 80% do 10r zivota, nebola inak sanca zachovat populaciu.
Potom prisla humanitarna pomoc, ockovania a nasledne aj hladomor, pretoze zrazu prezivalo tych deti az o 50-90% viac, zomierali ale v neskorsom veku na hladomor.
To je statistika.
V europe sa rodi menej deti aj pre to, ze zataz a problematika obzivy + uvedomelost a existencne istoty su tak krehke, ze sa deti skratka nerodia.
Mohli by sa, ale to by sme sa museli pohybovat v inych rozmeroch kvality zivota.
Ak by totiz mali vsetci mlady ludia vo veku 19-35r deti, tak, ako mali nasi rodicia, museli by sme zit v ovela skromnejsich podmienkach, ako sme vyrastali my sami.
Pretoze taka masa ludi a deti potrebuje neumerne viac zdrojov, ako bezdetna populacia dnesna.
A to nemyslim benzin do aut a tony pocitacov a mobilov, ale obrovske kopy zradla, priestoru na byvanie.. skolske priestory, skolky, ihriska, MHD atd..
A to by vyzeralo vsetko asi tak, ako po IIsv. vojne, kedy v jednom byte byvali 2-3 rodiny oddelene plachtami a WC mali spolocne na chodbe 2-5 bytov..
takze v pohode je mozne mat deti, ale za cenu, ktoru nechce nikto obetovat, na ukor svojho pohodlia.
Takze asi tak
5. 3. 2014   anonym
No ty koky!
Ty si sociolog?
Uz vieme, preco maju cigani tolko deti!
ony sa vlastne uskromnuju, aby mohli prezit a deti su jedina istota!
Len ich akosi preziva moc!!!
5. 3. 2014   anonym
všetci kašlú na tento národ zvysoka,je jedno,či sú mladí alebo starí,naši nadľudia myslia iba na seba.načo je takýto štát?treba ho zrušiť,odísť do sveta a posledný nech zhasne!
5. 3. 2014   kapitanmagor@azet.sk
daj si do googlu: Rudolf Vasky - Tretia cesta ... a precitaj si tych 15 stran ... aby si zistil ako to funguje ...
5. 3. 2014   ľuboš
Raz som posielal nejakým šašom v parlamente nejaký návrh, aby sa relizovali diaľnice z 2.piliera, resp., aby sa stavali byty z tých cca 5 mld eur, ktoré by boli relatívne LACNE, nakoľko by to bola masívna výstavba, kde by našlo prácu vyše 100-150.000 ľudí, staval by to ŠTAT, pre SVOJ národ, kde by štát dal SVOJE pozemky, sám by postavil siete....
............... ............,
až by náklady na 3-izbový byt v okolí BA by boli orientačne cca 50.000 eur, v iných mestách ešte nižiše, novostavby, zateplené, pričom by sa na každých cca 1000 bytov "zmestili" aj škôlky, škola.Byt by si dovolili kúpíť aj rodiny "robotnícke", ked to mám tak nazvať.
--------------- ň
Výnos by bol cca 4-5% ročne, pričom by peniaze boli investované na území SVK, kedže sú to DANE nášho národa, ľudia by nemali problém splácať, mali by prácu na cca 10-20 rokov.
--------------- --
Odpoveď? Medzi 4 očami: NEPRIECHODNE, nakoľko papaláši, ktorí majú nakúpené byty, developery a s nimi spojení politici NEDOVOLIA, aby KLESLI ceny bytov... Rodina, ľudia, zamestnanosť...?! pche, čo to je?!
5. 3. 2014   anonym
oprava, developeri:), ľuboš
5. 3. 2014   ali
čo s tým??? vešať, vešať, vešať.......
5. 3. 2014   kapitanmagor@azet.sk
pokracovanie: a kto moze za ekonomiku??? vlada?? vlada nesie zodpovednost iba v tom zmysle ze podporuje REZIM, pretoze vlada sa moze vymenit a s ekonomikou to ani NEHNE, takze VLADA (setky vlady od roku 1989) su vinne v tom zmysle ze podporovali REZIM .... takze tak
5. 3. 2014   anonym
trepú nezmysly problémi sú inde vysokoškolák robí roboša a ten nemá istotu prežit jeho rodina nemá istoty v zajtrajšok je tu kapitalistický sistém zderstva všetkých občanov na všetkých urovniach a to zderstvo je také velké že pracujúci prežíva a následne sa odvíja penzia a všetko toho pá klamári
1/2staršie