Články jedného autora

Rozvod ma úplne zničil: Tipy na ozdravenie finančného života
- 21. 12. 2020 - Názory čitateľov (4)
Ťažká životná situácia je skúška, či skôr výzva. Po rozvode sa môžete ocitnúť na finančnom dne, ale neznamená to, že sa nedokážete pozviechať. Stačí dodržiavať zopár krokov.
Malá krajina, vlastná mena, veľké starosti: Prečo by sme mali byť vďační za euro
- 8. 12. 2020 - Názory čitateľov (39)
Čo sa stane, keď sa malá krajina s vlastnou menou snaží ekonomicky presadiť vo svete ovládanom veľkými krajinami s obrovským bankovým systémom plným finančných špekulantov?
Ponaučenie pre začiatočníkov: 6 rád ak to myslíte s investovaním vážne
- 22. 1. 2020
Reklamné slogany o bezrizikovom investovaní sľubujúcom finančné zabezpečenie sú neraz lákavo pripravené. Vy ale nechcete nikomu skočiť na lep a preto ako začínajúci investor musíte vedieť, čo a ako. Pomôže vám k tomu nasledujúcich šesť bodov.
Rozlišujte svoje zvyky, môžu vám pomôcť zbohatnúť, ale aj dostať sa na pokraj chudoby
- 24. 12. 2019 - Názory čitateľov (3)
Podľa štúdie Columbia University je u fajčiarov sedemkrát vyššia pravdepodobnosť, že siahnu po tráve ako u nefajčiarov. Prečo? Jedným z dôvodov je jav známy ako zákon transferu.
Dobrý dôvod prečo chodiť do práce po svojich: Budete menej hlúpi!
- 15. 9. 2019 - Názory čitateľov (4)
Šoférovanie má niektoré jednoznačné výhody oproti hromadnej doprave. Máte väčší pocit nezávislosti, a nemusíte prejsť do práce pešo dlhšiu trasu ako napríklad z kuchyne do garáže a od parkoviska k stolu v kancelárii. Ale v prospech MHD hovorí jeden omnoho zaujímavejší benefit.
Kráčajte v stopách úspešných: Čas sú peniaze, k bohatstvu vás dovedú tri kroky
- 22. 1. 2019 - Názory čitateľov (1)
Inšpirácia prichádza od ľudí, ktorí to už dosiahli. Pokiaľ ide o peniaze, existuje celý rad jasne definovaných pravidiel. O niečo zložitejšie je to s využitím času.
Keď ľútosť prehlbuje straty: Investovanie nie sú len zisky, chyby si musíte vedieť priznať
- 1. 11. 2018 - Názory čitateľov (2)
Investovanie to nie sú len zisky, ale aj straty. Akokoľvek sa vám straty hnusia, musíte si chybu včas priznať a hasiť, kým sa dá. Pohľad do spätného zrkadla a dodatočné vyhodnocovanie toho, čo sa malo urobiť inak, už nedáva zmysel.
Ak chcete zarobiť, nesmiete sa usmievať
- 7. 10. 2018 - Názory čitateľov (2)
Ak sa žena mračí, môže to znamenať, že chce aby vyzerala mladšie, zarába viac peňazí alebo chce, aby ju brali v práci vážnejšie.
Výber kvalitného vína bez ochutnávky je investovanie na základe názoru iných
- 20. 5. 2018 - Názory čitateľov (1)
Ten, kto už strávil nejaký ten čas vo vinárskom svete, určite zistil, že každý znalec má svoj príbeh o fľaši, ktorá spustila jeho posadnutosť viničom. Je to niečo, čo sa riadi vzorcom: Európa + prírodná scenéria + vzácne víno = moment osvietenia.
Prešľapy inteligentného investora: Bez kritického myslenia je cesta k úspechu zarúbaná
- 9. 5. 2018 - Názory čitateľov (1)
Inteligencia nemá vplyv na budúce príjmy alebo blahobyt. Ak sa chcete dopracovať k úspechu, mali by ste sa snažiť pochopiť akúkoľvek informáciu v čo najširších súvislostiach.
Strana 1 z 10Staršie