Názory čitateľov


Názory k článku:
Nekonečné hádky rodičov: Prečo sa nikdy nenaučili hovoriť o peniazoch?

21. 12. 2016   MV
Tie finančné inštitúcie už musia byť ľudomilné lebo keď pozerám na poplatky platné od januára 2017 a zrušené položky je vidieť, aký je boj bánk o každý cent. Koľko stojí nákup akcií, dlhopisov poplatky a vedenie majetkového účtu u člena burzy? Alebo treba investovať do fondov na zámorské trhy? Investovať do dlhodobých vkladov alebo zlatých tehličiek? Pôjdeme na komoditnú burzu v Belize? Myslím, že ani mladí ľudia nemajú taký nadhľad o vývoji trhov, aby odhadli riziká, ktoré aspoň podľa môjho názoru podceňujú napríklad častý výrok, že "ja sa penzie ani nedožijem," nikde nebol nahradený výrokom, že na penzii budem musieť prežiť aj desiatky rokov. V takej situácii už nestačí o peniazoch hovoriť, musia jestvovať, deti na ne čakajú inak sa končí v osamelosti pod viaduktom.
21. 12. 2016   Tramp
Dnes je to o tom, že ak chceš aký taký výnos, tak musíš podstatne viac riskovat s tým, že o vklad pri nepriaznivej konštelácii môžeš prísť, viac riskovať ako to bolo pred rokmi. Ak chceš istotu, tak tam sa ani neoplatí peniaze dávať.
21. 12. 2016   anonym
Áno, vklady nám idú dolu vodou a v budúcnosti číha nepredvídateľná inflácia. Preto bude nutné pravidelné investovanie energetika, stavebníctvo, let na Mars alebo aj do toho tretieho piliera.Treba sa rozhodnúť, či byť investorom alebo obchodníkom, ale bez rizika to nefunguje.
21. 12. 2016   korund
hmmm, dobrá téma. Mám v sebe schopnosť pracovať efektívne s peniazmi, ale aj výchova v rodine bola OK. Napr. dedkova škola a jeho rady do života sú priam úžasné. Napr. :
nikdy nevyhadzuj bez rozmyslu peniaze, ale vždy len investuj. Investícia je, keď dáš korunu a dostaneš 1,1 koruny. Všetko ostané je len ničenie hodnôt (sem nezahrňuj občasné slabosti ako kultúra či sem-tam posedenie s priateľmi pri pive a pod., ale vždy len v rozumnej miere). Alebo : nauč sa vždy vyskakovať len do výšky tvojho príjmu. Či : výška disponibilných peňazí sa dá zvyšovať 2 spôsobmi - vyššý zisk alebo nižšie náklady. To druhé je dôležitejšie a má trvale dobrý výsledok. Nikdy som nežil na poôžičku/úver : ako môže hlúpa hlava splatiť 1000 ak si musí požičať 1500 ??? Tie už bude vedieť splatiť ? Tak potom nepotrebuje pôžičku iba trochu trpezlivosti. Zúúúfalci.
21. 12. 2016   Vlko
Vyraz "financny produkt" by mal byt zaradeny medzi vulgarizmy ako synonym vyrazu "oj.b"
21. 12. 2016   xXx
PR článok ako vám s veľkým riskovaním dokážu počas troch rokov zhodnotiť peniaze po 1 percente ročne a štvrtým rokom prídete o 40 percent vkladu.
Inak k fiktívnemu príbehu. Problém rodičov bol najskôr ten, že manželka chcela žiť nadpomery a otec to musel všetko riadne zacvakať z čoho z času na čas pramenila jeho frustrácia. Obrazne povedané, dokázali ste prežrať aj nemožné. Určite by vám v tomto nepomohli investície do rôznych stratových produktov, ako životné poistenie atď. Tito finanční guruovavia vás dokážu šikovne výdatne strihať na poplatkoch a na dôvažok znehodnotiť vklad. Neoplatí sa riskovať úspory v produktoch, kde môžete stratiť desiatky percent s vidinou minimálneho zhodnotenia.
1/1