Názory čitateľov


Názory k článku:
Dohoda OPECu tlačí ceny ropy prudko hore: Saudi vyhrali, my budeme tankovať drahšie

2. 12. 2016   fero z BA
nižšia cena ropy, nižšie ohrozovanie sveta zo strany rusákov
2. 12. 2016   puk
zlozime sa im na dalsi harem "slobodnych" zien
1. 12. 2016   kakadu
V USA sa už nenájde blázon, ktorý by pri cene 60 USD za barel investoval do bridlicovej ťažby,
keď analytici upozorňujú, že nárast ceny ropy z bridlíc,
by zas zrazil cenu k 30 USD za barel
1. 12. 2016   anonym
Vôbec som si nevšimol, že sme tankovali lacnejšie. A už zase budeme tankovať drahšie.
1. 12. 2016   URBAN
Mirek trh dopyt ponuka je iba v teórii ekonomických kníh, v tvojom ponímaní je kartel aj 52 štátov USA, 28 štátov EU, či spojenie krajín v NATO a iných organizáciách. Teraz vyhral rozum aby sa krajiny majúce komodity neokrádali preto Ti odporúčam nakúp 1 milión Rublov a daj si ich na účet v ruskej banke s úrokom 10 percent a čakaj kým ropa stúpne na 65 dolárov čím Rubel posilní o 25% a potom sa rozhodni či potom ruble zo ziskom predáš alebo ich podržíš s úrokom. Ešte jeden príklad na netrhové správanie ak burza v Londýne či New Yorku padne o 15% pozastavia obchodovanie ak padne 25% tak ju umelo zavrú na pár dní v čom je to trhové ked takéto umelé kroky iba zabránia aby ochránili kapitalistov v podobe akcií či dlhopisov ktoré držia, celý systém západnej ekonomiky je umelo netrhovo modelovaný ty musíš využívať jeho nestabilitu aby si zarobil preto ten príklad na Rubel
1. 12. 2016   Lolo
Problem je, ze sa mi nezda, ze by nejako vyznamne klesli ceny benalu v slovakistane. Alebo nie tak, ako by bolo primerane.
URSO mlci, alebo strka hlavu do piesku.
Teraz zo zasob, mozu zvysovat ceny a nikto nemoze nic namietat.
1. 12. 2016   lolotroon
No lebo rusi aj venezuela sú z toho smutný že zarobia viac.
1. 12. 2016   Mirek
Takže nie trh dopyt ponuka rozhoduje o cene ale Kartelová dohoda.Opec rozhodne o znižení ťažby ropy a ceny budú také ako si predstavujú.štandar dne je kartelová dohoda zločin v celej EU je to zvláštna trhová ekonomika-trhi koľko sa dá.
1. 12. 2016   simon
V prípade ropy platí, že to je trhová komodida a okrem OPEC sú na ttrhu aj NON-opec krajiny. Akurát keď ide cena ropy dole vtedy nikto nehovoril, že je to kartelová dohoda. Z dlhodobého hľadiska je to trh, ktorý má dlhodobé aj krátkodobé trendy. Samozrejme vplyv ropnej lobby je obrovský, no nie neobmedzený.
1. 12. 2016   andyegl@zoznam.sk
Presne
1/1