Názory čitateľov


Názory k článku:
5 krokov ako sa ochrániť pre prípad ďalšej krízy: Nie je to ani zďaleka výhradne iba zlato

6. 9. 2016   URBAN
súhlsím s článkom komodity treba držať v určitom objeme no namiesto dolára odporúčam v čase vojny či pádu menového a bankového systému hotovosť v podobe miestnej meny a ak držať zahraničnú tak starý dobrý švajčiarsky frank, dobý už teraz je aj činsky juan, preto že v prípade pádu finančného systému padnú aj meny ktoré menový systém tvoria čo je dolár , euro, jen, čínu som tam preto zahrnul lebo má dostatočný vankúš na menový prúser čo dolár už nemá.
6. 9. 2016   saxo
Pokiaľ ide o dolár skús si zistiť, za ktorú hotovostnú menu si vymienali angličania libry pred brexitom. Dolár nemá prúser ... Alan Greenspan sa na tému či ho aspoň trochu netrápia naakumulované dolárové rezervy Číny, vyjadril že vôbec nie. Dolár je síce náš, problém je to ale Váš. Vlastník svetovej rezervnej meny si totižto natlačí meny koľko len bude treba podľa. Berúc do úvahy históriu v prípade krízy (viď brexit) zostane dolár stále bezpečným prístavom. Je otázne či nástupom nových technologických inovácii ako sú kryptomeny z dlhodobého hľadiska neoslabia postavenie dnes menovej jednotky, ktorá je stále krytá "ropou a dosť veľkou armádou".
6. 9. 2016   URBAN
Maj si teda dolár ja som vsadil na švajčiarsky frank ešte pred posilnením a zarobil som a stále si ho mienim ponechať. Dolár bude iba do vtedy pokým velké krajiny Čína, India, Rusy, Irán ktorý preferuje už Euro a další si zmenia dolár za iné a v medzinárodnom obchode odmietnu dolár iste nedá sa to hneď ale čas prichádza. Pri dolári podotknem bude len dovtedy pokým bude v medzinárodnom obchode velkými krajinami vyššie spomenutými akceptovaný ako platidlo.
8. 9. 2016   saxo
Nesnažil som sa dať nikomu investičné rady či držať alebo nedržať USD. Reagoval som len na tvoj predpoklad pádu menového systému napr. podobnému ako vo Venezuele. Ak sa mňa opýtaš či držím teraz USD odpoveď je nie, kúpil som pred rokmi pri kurze 1.38 a predal tento rok.
6. 9. 2016   ľuboš
kúpim a predám a urobím 10% zisku x 200 do roka.
tieto "rady" sú úplne smiešne a bral by som ich vážne tak vo veku 15 rokov...
6. 9. 2016   xnd
Zlato som odporúčal 1,5 roka dozadu (hlavne v diskusiách hnonline.sk). Odvtedy však zdraželo o 20%. Teraz odporúčam držať peniaze v banke a nezaoberať sa investíciami.
6. 9. 2016   PM investor
Striebro je najhorsia investicia za minulych 100 rokov, preto by som ho
Kludne vynechal, ak sa pre Striebro rozhodnete, tak k tomu prikupujte
Aj tonu medi....
Najviac 10-15 % aktiv by malo byt v drahych kovoch.
50% v zlate
20% palladium
20% platina
10% striebro
6. 9. 2016   Lolo
No ja by som kludne striebro zahrnul do portfolia, pretoze v minulych 30 rokoch, sa zhodnocovalo lepsie, ako zlato.
Napriklad pri rozbehu eura v rokoch 2000 az 2015, je striebro okrem depozitnej stability, stale viac ziadany kov, pre elektrotechniku a vyjma spekulacii, v obdobi 2008-2009 kedy poskocilo zbytocne, ma najlepsiu uchovatelnu hodnotu.
Problem je, ze v krajinach ako Slovakistan, sa plati vysoka DPH pri vykupe a navyse aj dan z prijmu. Co je dost nezmysel, ale to bohuzial okrem zlata, plati u vsetkych drahych kovov. Pt, Pd, Ta, Nb, Rh..
Pokial teda clovek predava oficialnou cestou.
Chvala bohu, ze mame aj cierny trh, alebo krajiny, ako Svajciarsko.
6. 9. 2016   marty100
Plne suhlasim s tvojim prispevkom.striebro je daleko viac podhodnotene ako zlato a ma daleko vyssi potencial rastu hodnoty.len ho treba kupovat s rozumom a na ciernom trhu - nie u oficialnych predajcov drahych kovov.
6. 9. 2016   saxo
Kupovať s rozumom znamená byť si hlavne istý že kupujem 9999 Ag alebo Au. Bližšie info na https://www.thefisc h.com.
1/1