Názory čitateľov


Názory k článku:
Paul Krugman: K slovu sa dostávajú lacné peniaze, využime to

15. 7. 2016   Member
Ostáva veriť, že Fiko ho nečíta, inak máme po p...
15. 7. 2016   Szekeres
a co tak tento uhol pohladu? Pri rozhodovani o dalsom zadllzeni hraju rolu dva faktory, nie iba jeden, ktory zduoraznuje Krugman - cena penazi. Ale aj druhy, ci to budem mat z coho splacat (v pripade ceny=0 teda vracat). Ak som uz dnes po usi zadllzeny, a denno denne visi na mne dlhova sluzba, tak tato na dlhe roky do buducnosti este viac masivne narastie. Zasadnou prekazkou cesty von z nekonecnej recesie je neadekvatna zataz produkcnej aktivity bremenom financovania rezie vsetkych moznych ..rezijnych tzv. autorit (statu, municipalu, uradnictva, rezijnych sektorov, politikov, transfery v prospech spriaznenych skupin osob... atd, atd), ktorych skutocny spolocensky prinos je z velkej casti jalovy. Sucastou tohoto bremena je obrovska DLHOVA SLUZBA. A Kruegmann nam dava recept. Miesto toho, aby som sa pokusil DLHOVEJ SLUZBY zbavit a bremeno jalovej rezie minimalizovat, tak ..sa pokusim DLHOVE BREMENO este maximalizovat ??!!?? A z coho chce pan Krugmann splatky dalsich uverov splacat??? Dalsim zvysovanim dani a odvodov. Kedze v korporatnom sektore uz nie je kde brat, ten evidentne nevladze zvysovat zaklad, resp. dokaze sa ucinne branit...vdaka tomu, ze top-uradnici a politici su s nim prepojeni v konglomerate (tzv. statny kapitalizumus). Tak to saturovanie navysovania DLHOVEHO BREMENA v buducnosti evidentne dopadne na chrbaty obcanov.
16. 7. 2016   bob
Krugman dáva aj na toto odpoveď. Dlh mu vôbec nerobí starosti, netrápi ho. Totiž to skončí tak, že obrovský štátny dlh vlastní štátna centrálna banka. Tá ho jednoducho a veľmi ľahko ZRESETUJE. Boli aj návrhy, že štát (USA) vyrobí platinovú mincu, ktorú odkúpi FED za 5 bil. USD, ale to je všetko len na oklamanie: štát si tlačí peniaze neobmedzene, ako za stredoveku.
Jediný risk je strata dôvery občanov v peniaze, keď by došlo k zvýšeniu inflácie. Keď si majitelia hmotných vecí (komodít) uvedomia, že niečo nie je v poriadku a odmietnu ich vymieňať za papiere.
Ale na to je tu obrovská mašinéria - vojsko, polícia, štátny aparát, médiá, aby túto dôveru keď aj násilím udržali, prípadne prinútili občanov peniaze používať. A samozrejme zakázať všetky alternatívy k peniazom ako drahé kovy, bitcoin, hromadenie hmotných aj nehnuteľných vecí...
15. 7. 2016   Szekeres
doposial som Krugmana povazoval za relat. nezavisleho kritickeho pozorovatela diabolskych trendov. Teraz mam podozrenie, ze i on patri k tej skupinke, ktora je autorom diabolskeho planu celosvetoveho znehodnocovania obeziva.
15. 7. 2016   Blind Man
Pozriem z akej rodiny je a nemusím čítať tieto jeho píčoviny!
15. 7. 2016   fero z BA
čiže len ďalšia hlúposť je na svete. Ste veľmi zadĺžení? Nevadí, zadĺžte sa viac ---- cvok
1/1