Názory čitateľov


Názory k článku:
Prečo neveríme ekonómom? V dôležitých otázkach robíme hlúpe rozhodnutia

29. 6. 2016   Blind Man
Veriť ekonómom, osobným bankárom, politikom? Nie som debil, ja som len dedil!
29. 6. 2016   korund
Fíha, teda ak to dobre rozumiem ? Tak čím vyššie vzdelanie tým väčšia hlúposť hláv ?
Ale iste platí - žiadny súčet hlúpostí múdrosť nevytvorí.
29. 6. 2016   td
https://www.youtube. com/watch?v=ayojl7Op3 7A
29. 6. 2016   td
Farage Slams The EU Parliament: "You're Not Laughing Now Are You?"
The EU Parliament is just a big, overpaid, fatuous discussion club with no ability to change anything.
The EU Parliament is just a big, overpaid, fatuous discussion club with no ability to change anything.
29. 6. 2016   anonym
hlupak je akurat ten co toto stvoril lebo aj skolacik to vie analizovat o co u islo spomenute je to ockovanie to ma fakt dojalo.Uz sa ludia prebudili a vedia dobre co su eliti zac Coho su schopne a ako sa hrajkaju z ludmi .Len vdaka takym studovanym a elitam je svet tam kde je vytorili PEKLO NA ZAMI.Ale TREST PRIDE LEBO VESMIR AKCIA VYVOLA REAKCIU...Potom sa bude ratat ale na inej urovni,,,,,........
29. 6. 2016   Lolo
Problem je v tom, ze "verejnost" je neustale manipulovana, pomocou "odbornikov" a za vyraznej podpory medii. Odbornici, alebo ty, co sa za nich pasuju, pripadne maju diplom na vsetko, castokrat robia svoje vyjadrenia, len koli peniazom, alebo preto, ze ak zastavaju "nejaky" nazor, su za to lepsie plateny. Potom vznika cosi, ako mainstreamovy preferovany smer nazorovej linie, ktora akosi nekoresponduje z realnym zivotom a nereflektuje na vzniknute situacie. Ak dochadza ku nejakej spatnej vazbe, tak je to len v podobe dementovania, alebo zahmlievania odlisnej skutocnosti.
To plati aj v ekonomike. Napriek uzasnej globalnej schopnosti toku informacii, obrovskemu stadu odbornikov a velkemu mnozstvu ludi, ktory dostali mandat, pripadne maju moc a spustu odbornych informacii, konaju zvatsa len pre vlastny prospech, alebo prospech malej tlupy, na ukor vsetkeho a vsetkych okolo. Tak sa eliminuje a sprofanuje, kazda informacia, alebo dolezite otazky sa rozpitvaju za ziva a v ekonomike, viac ako v ostatnych otazkach, sa vzdy riesia len viditelne nasledky a nie priciny. Lebo ak by sa riesili len priciny, mnohy z odbornikov, by boli len chdobny sluzobnici verejnosti a nie "elita" konajuca vo vlastny prospech.
Krasne je to vidno v krajine, ako je Slovakistan, Vychodna kolonia EU.
29. 6. 2016   Lolo
Napriek bezrozmernemu mnozstvu odbornikov, ekonomov, vzdelanych a ucenych nazorov, v krajine vladne Konstitucna Kleptokracia. Bezohladne a uplne cielene, vyuziva pracujucich a jejich dane, odvody a prostriedky statu, vo vlastny prospech. Dokonca aj v koalicii, alebo zlepencoch, sa kradne neustale a nejake otazky, ak vyjdu na povrch, sa zahladia a prikryju informacnou hmlou, pripadne "odbornymi" nazormi. A je uplne jedno ci sa jedna o velke, alebo male kauzy, pripadne o realne rozhodnutia, aj mase hlasovania Narodnej Zrady SR, sa vzdy presadia len tie elemetarne resenia, ktore prinasaju prospech malej skupine, bez ohladu na to, ake to bude mat v buducnosti nasledky, pripadne jedine o co sa snazia, je "socialne" rozdelit problem na co najsirsiu skupinu obyvatelov a zmiernit tak aspon ciastocne, dopady zlych rozhodnuti rozdelenim problemu na drobne.
Potom nieje mozne sa cudovat, ze verejnost negociuje a odmieta "nazory odbornikov", pretoze im principialne neveri a ak nejaka "hlupa masa" dostane mandat na nejaku volbu, tak sa cisto z recesie, alebo pre radost z pomsty, snazi presadit opacny nazor.
To je principom radikalizacie, alebo trvale odmietaveho postoja na vsetko, co je nam, ako verejnosti predkladane, prezentovane, ako odborny nazor.
Teda znamena to jedine, uz nasa volba nieje za nieco, alebo pre nejaku vec, ale radsej volime proti niecomu, proti niekomu. Je to ovela jednoduchsie, ako suhlasit.
Dokonca ovela jednoduchsie, je byt proti vsetkemu, lebo to nevyzaduje ziadne odborne znalosti, ale postacuje nam nejaka kruta skusenost z praxe.
Tomu ale musime vdacit len a len sprofanovanej a preklamanej politike, pripadne snaham ekonomov, politikov, bankstrov a oligarchov, ako nas obdrat a zotrocit, co najsofistikovanejsi m sposobom.
Potom bud nam vytvoria novu totalitu, alebo im my spravime stredovek. Rozhodnutie a prakticke riesenia, aj tak mame v rukach my, co pracujeme a z nasich dani a poplatkov, pripadne z nasej iniciativy, ci neposlusnosti, sa tvoria dejiny. Odborne nazory, niesu podstatne.
29. 6. 2016   ainemunys
Ekonómovia taktiež všeobecne patria ku "verejnosti", utvrdzujú sa vo svojich a len vlastných názoroch. Ak robí verejnosť "hlúpe rozhodnutia" , tak aj oni v parciálnom pomere.
A inak, ktože to vymyslel multi level marketing a aj pyramídy a pyramídové hry ????????????
29. 6. 2016   Startos
Multilevelmarketing funguje už od dôb prvých pravekých obchodníkov:-) Pyramídy a pyramídové hry sú známe už 26 tisíc rokov:-)
29. 6. 2016   nahnevany
Ved drviva vacsina z nich nevie rozoznat netto cenu od pridanej hodnoty.
29. 6. 2016   korund
resp. DPH od HDP :-(((((((
Nielen právne ale aj finančné či ekonomické bezvedomie.
Slovenskoooooo ...
Neplatí už okrem "100x opakovaná lož sa stáva pravdou" aj "100 x opakovanú hlúposť sa stava múdrosťou" ????? Samozrejme pre fšetkých (s)prostých.
29. 6. 2016   nahnevany
Tak je.
1/1