Názory čitateľov


Názory k článku:
Ako ušetriť: 20 tipov, aby ste neprejedli celú výplatu

12. 6. 2016   Ingeborg
Vždy ma takýto článok poteší. Mám polovičný invalidný dochodok. Celý mi nedajú lebo ešte prejdem od auta k posudkovému doktorovi a ešte sa nepočurávam. Skratka posudkový lekár si zo mna robí srandu. Užívam silne opiáty. Aspon mi to doktor tvrdi, že sú silne. Cez den sa musím nutit prejst nejaký ten meter v hrozných bolestiach. Lieky mi dávajú presne takže pri silnejšich bolestiach si nepomožem.Že mi šetria žalúdok. Paradox. Do práce ani do roboty nevládzem. Tak ako šetrit a z čoho. Pokial som bola zdravá robila som aj v dvoch robotách a nikdy mi peniaze nechýbali aj som ušetrila. Dcéram nachystala pre začiatok do života.A len vdaka im a sestre prežívam lebo mi pomáhajú. Ale pripadam si ako parazit. Rada by som privítala odbornika čo by mi poradil.
31. 5. 2016   :(
Článok o ničom hodný 15-ročného pubertiaka.
31. 5. 2016   anonym
to, čo drahý autor článku poskytol, je návod hovný WOlekovej, ktorá nás podobnými radami učila PREŽÍVAŤ až do úrovne predaja televízora, rádia, srtechy nad hlavou, detí (Čenková - šťastná to žena - ich mala...). Ako ušetriť - a hlavne prežiť - vo svete udržateľného rastu rastu, správnej miery inflácie a investorov, ktorí ľudí učia, ako sa neprejedať, ako utekať za prácou aj na druhý koniec sveta, ako sa vzdať rodiny, života, fungovania... Cica nežer! A ty vieš, CICA, že poznám tvoje meno, či už sa voláš George Soros, Petro Poroshenko, William Henry Gates ktorýkoľvek, princ saudský či nenažranec slovenský dobre smerovaný alebo modrodobrý, poorézny alebo elektrický... Otroci nástup, na panské je sračka proti tomu, čo sme vám pripravili, veď vtedy sme nechali ľudí bývať v ich chalúpkach, na ktorých sme im zdanili aj svetlo v interiéri (okno na 4 - slovom štyri - dlane)... Ovce a otroci nástup! A makať! Delaj, delaj, delaj! Až do svojej smrti, ktorá musí prísť tak, aby ti nebolo treba dôchodku!
31. 5. 2016   Lolo
Inak podla vzoru hnedych spoluobcanov, je najlepsia metoda, ako neprejest vyplatu, rovno ju prepit.
31. 5. 2016   EUROBORDEL
TKA TEN KO.OT CO TOTO PISAL BY SI ZASLUZIL NAKOPAT VAJCA! ASI NEVIE TEN CH,UJ CO TO JE ZIT Z 250-300EURR CI INEJ PODOBNEJ ALMUZNY!
31. 5. 2016   831
Ibaže to je tvoj problém, ak nie si schopný zarobiť viac ako 300€, za to nemôže nikto len ty sám, ak na ničo nemáš, robíš len podradné roboty, nesťažuj sa, neobviňuj iných za svoju neschopnosť, ale uč sa, vzdelávaj, rekvalifikuj a možno aj získaš lepší job. Snáď by si nechcel za to čo robíš za 300€ dostávať 1000€?
Takí ako ty by by azda chceli čo najmenej a najľahšie robiť, a čo najviac zarobiť, no hej, dá sa niekde, len na to musíš aj niečo vedieť a ovládať, nie fňukať ako ti je zle, a nastavovať ruku či nebodaj, aby ti spadlo niečo samo z neba.
31. 5. 2016   anonym
831- TO POSLEDNE BY BOLO IDEALNE...ABY MI SPADLO DACO Z NEBA. IBAZE TAM HORE MA NIK NEVYSLISAL PRETOZE AKO VIDIM PADLO TO NIEKDE DALEKO ODO MNA A AKO SA ZDA TRAFILO TO PRAVE TEBA. A ZREJME TO MUSELO BYT I DOST TAZKE..JA SOM, SA V ZIVOTE NAROBIL DOST TERAZ TO NECHAM NA TAKYCH AKO SI TY
31. 5. 2016   Lolo
Mas to velmi jednoduche.
zarabas 300 eur, nic nemas, teda ani domov, ani istoty, nic ta tu nedrzi, nic nestratis, ani ked okamzite umres.
Nenas ani na zubara, ani na elektricenku, ani na chleba.
Tak bud rezignujes uplne a vzdas to, alebo skusis ist napriklad do Germanie, kde budes byvat v smetnom kybli na papier a zamestnas sa, ako manual v sklade na vykladanie tovaru, alebo v podobnej vysoko ohodnetej profesii.
Ja pred par rokmi, som ako cestuuci somrak, pracoval ako previjac kablov a skladnik a to mi bolo, uz viac ako 70. Moj mesacny zarobok, bol viac ako 2800eur, na cierno, aj 12, 15 hodin denne, byval som v karavane. Ked dokaze stary dedo, gulat bubny s kablami, je mi nanajvys cudne, ze mlady ludia, ktory maju v rukach ajfoun, cely svet otvoreny, nedokazu ist robit aspon brigady do vychodnej rise, alebo podobne low costove roboty, kde za 3mesiace zarobia tolko, co v slovakistane, nieje mozne za dva roky.
Keby mi nepraskali stale hemoroidy, tak by som tie kable motal aj dnes..
Ak zarabas drahy anonym, 300 eur, tak ti moze byt srdecne jedno, ci neprides zajtra do roboty. V najhorsom pripade, si doplatis odvody za neplatene volno, po dvoch rokoch, ked sa vratis z muraciek, alebo tovaryskej cesty.
31. 5. 2016   Lolo
Idelane je, aby sme neprejedli cely dochodok, alebo vyplatu, ked sa budeme past, kradnut v obchodakoch, alebo vyberat kontajnery.
Alternativou je napriklad vecer si postat vo vydajni stravy, pre bezdomovcov, nic nepotesi viac, ako tepla polievka.
Je zaujimave, ze neoeuropania, maju teplo, ubytko a stravu zadarmo. Dokonca aj lekarsku starostlivost.
31. 5. 2016   Tan
Mzdy nemeckých zamestnancov v 1. štvrťroku 2016 výrazne vzrástli - a preto my musíme zaviesť do do života týchto 20 tipov, aby sme neskapali od hladu - s EU na večné časy !!!
31. 5. 2016   831
A odkedy za toto čo si napísal môže a je zodpovedná EÚ?
Viniť iných a fňukať nad tým, ako sa máš zle, nie je problém EÚ ani Nemecka, vzhliadať na Nemecko cez optiku peňazí, že koľko že to tak tí zamestnanci majú, ako sa im dobre žije, a aké majú dôchodky... je lacná demagógia a utópia.
V Nemecku majú systém, ktorý Slovensko nemá (a ktorý sa historicky odvíjal úplne inak ako u nás)), má vzdelaných ľudí, ktorých Slovensko nemá, a Nemecko je súčasťou tej istej EÚ, do ktorej sme sa prihlásili ako členovia nie preto, že sme zrazu zbohatli, a mali sa ako prasatá v žite, ale aby sme využili nielen náš potenciál, ktorý ale stojí na voličoch, ktorí ak si volia tých istých idiotov, ktorí progresívne nič pre tento štát neurobia, tak obviňuj nielen seba, ale aj voličov, a vlády, ktoré mohli a neurobili takmer nič.
Teda tvoj intelektuálny paradox tkvie v tom, že čítaš niečo o Nemecku, a snáď za to môže EÚ, že ty sa nemáš dobre, alebo Slováci, a teda, že to nejde okamžite, a hneď a naraz, tak ... fuj, tá zlá EÚ, ktorá ti, o.i., umožňuje aby si sa aj ty vzdelával, kvalifikoval, a teda mal rovnaké možnosti, aby si po celej EÚ využil svoje znalosti, a teda sa mal aj dobre, ak by ti niekto ponúkol to čo v Nemecku(???)...
2. 6. 2016   ainemunys
pre 831 :
Dve montážne linky VW , jedna v Nemecku a jedna v SR montujú autá a sú technologicky zrovnateľné. Plat operátora linky v SR je x,- €, v Nemecku je plat na takom istom poste trojnásobok x,- €. Takže, podľa Vás, v SR je za trojnásobne nižší plat na vine ten konkrétny pracovník ??? On je trojnásobne menej produktívny ako ten Nemec v Nemecku ???
Teraz naozaj neviem, kto je demagóg (ak viete, čo to znamená) a kto píše svoje utopistické vysnené predstavy !!!
VW by no pri takej produktivite určite zamestnávali !!!
3. 6. 2016   Szekeres
hnusis sa mi, 831. Ani sa nejdem unuvat argumentaciou. SKAP GERMANSKA EU!
30. 6. 2016   Xeo
preco sa ti hnusi? PRAVDA JE TVRDA...
ainemunys: a preco si myslis ze tie montazne linky potom presuvaju do SR.... Treba sa pozriet ake su zivotne naklady v nemecku /okrem jedla je tam vsetko drahsie/
1/1