Názory čitateľov


Názory k článku:
Prečo európsky preukaz poistenca nestačí...

24. 5. 2016   anonym
Sme kolónia ktorá je v držbe otroctva je to ako s platmi a sme z nich žobráci taktiež s dôchodkami kde penzisti musia robiť do konca života aby prežili aj v tej penzii sú okrádaný samotným štátom musia opetovne platiť dane socialku atd.i keď všetko si platili celý život nemajú dôstojny život ani v starobe prečo je to tak je jasné nič nie je pre vedčinu ale menšinu ktorá pracujúci národ slovakistanu okráda akýmkoľvek spôsobom kde sú časi osem hodinový pracovný čas dobre zaplatený a istoty dobre už bolo dole stými ktorý to zapríčinili je nevyhnutné hofg
24. 5. 2016   fero z BA
čo si tak trošku preštudovať napr.:
nárok rozsahu zdravotnej starostlivosti nie je obmedzený maximálnou finančnou čiastkou
nárok nie je obmedzený na choroby vyskytujúce sa u poistenca po prvý raz pri pobyte v inom ČŠ, vzťahuje sa aj na chronické ochorenia. Ak trpí osoba chronickým ochorením, vyžadujúcim pravidelnú starostlivosť napr. dialýza, je potrebné, aby si pacient pred vycestovaním dohodol jej poskytnutie so zahraničným poskytovateľom zdravotnej starostlivosti. Poisťovňa mu môže byť pri tom nápomocná.
poskytovatelia napojení na verejný systém zdravotného poistenia v iných ČŠ sú povinní nárok na základe EPZP uznávať
nárok je vo väčšine prípadov uplatniteľný aj v prípade, že sa vyskytne pri rizikovej činnosti alebo pri výkone niektorých pracovných činností (napr. u vyslaných pracovníkov, vodičov medzinárodnej dopravy, brigádnikov bez poistenia v inom ČŠ a pod.)
v prípade existencie nároku poistenca je možné vydať nárokový doklad aj spätne
nárok na základe EPZP nekryje náklady pri ošetrení v zdravotníckom zariadení a u poskytovateľov zdravotnej starostlivosti, ktorí nie sú napojení na miestny systém verejného zdravotného poistenia --- miestna sanitka ťa neodvezie do nemocnice mimo systému a nerozlišuje sa jej vlastníctvo
24. 5. 2016   fero z BA
PR článok plný závadzajúcich "faktov" a neprávd
24. 5. 2016   Lolo
Ono je to cele inak.
EP, vydany v slovakistane, je prd.
Germansky, alebo Franticky vam akceptuju.
Problem je, ze vsetci vedia, ze Kolonia ako je SR, PL, HU, RO, CZ, je v prdeli, lebo odvody kryju len minimum, ktore v zahranici nestaci na leukoplast, alebo betadyn, na porezany prst.
Preto je daleko vyhodnejsie, ale aj komplikovanejsie, uzavriet poistenie kratkodobe v krajine, hoci je sucastou EU, kde sa chystame nejaky cas pobyvat. Rovnako aj poistit sedadla vo vozidle zvlast. Stoji to okolo 15-20eur na mesiac a beru uplne inak poistku z krajiny, ako zahranicnu.
V dobe ajfounovej, ide vsetko vybavit na dialku.\
To musi stary somar vam tu davat navody, aby ste zistili, ze europsky preukaz sa nehodi na utretie zadku.
24. 5. 2016   ja
mas osobne skusenosti ci len poveceroch predavas poistky?
24. 5. 2016   Lolo
JA?
Ja nepredavm poistky, v mojom veku, mozem robit akorat reklamu na smrt, pohrebne sluzby, pripadne teleshoping na kvalitne rakve. V mojom pripade sa nehlada pricina smrti, ale sposob, ako ma zabit. U mna je pri poisteni v zahranici, najdolezitejsia polozka "inclusive" prevoz zosnuleho, alebo spopolnenie a rozptylenie, na naklady poistovne, nakolko poistnik je vetchy a stary.
24. 5. 2016   anonym
preto lebo europa je migranskej prdeli osetria podporia migranta a nas europanov budu diskriminovat a zatvarat do lagrov a basi co i len sa budeme domahat nasich prav na chudobny ale ako tak klaudny zivot .ZDOCHNI EU
24. 5. 2016   puk
je to proste systemova chyba toto cele, ale slovaci radi trpia, nebudu bojovat :)
24. 5. 2016   Martin
Moja osobná skúsenosť zo Španielska: syn počas dovolenky dostal vysoké horúčky, zvracal a hnačkoval. Mali sme cestovné poistenie a zisťovali sme možnosti. Či by sme išli do štátnej, alebo súkromnej všade od nás chceli peniaze v hotovosti s tým, že potom si to máme naháňať v našej poisťovni. V štátnej nemocnici sme narazili na serióznu pani v prijímacej kancelárií, ktorá nám navrhla, že ak do 10 dní jej predložíme preukaz európskeho poistenca nemusíme nič platiť. Bolo to na dobré slovo a hneď po príchode som im poslal e-mailom preukaz a všetko bolo v poriadku. Na tohtoročnej lyžovačke sme mali v skupine úraz. Súkromná trauma pacientovi zadržala pas a odmietla ho vydať skôr ako zaplatí ošetrenie, alebo ho zaplatí poisťovňa (nezvyknem nosiť 2 500 e so sebou ) Poisťovni to trvalo 3 dni, kým poslali potvrdenie o úhrade, takže žiadna výhra, ešte , že sa ten úraz stal na začiatku dovolenky.
24. 5. 2016   Poistenie.sk
V dnešnej dobe každá poisťovna poskytuje asistenčnú službu. táto zabezpeší lekára a tiež bezplatné ošetrenie (a ié služby - tlmočenie, asistenciu pri strate dokladov,...). Je potrebné však najskôr kontaktovať poisťovňu, ktorá preplatenie dohodne. Je to už dosť overený systém a ku chybám dochádza minimálne.
24. 5. 2016   ja
takze skor ako budem mat havariu, mam kazdu chvilu telefonovat a pisat si na listok v aute a nechavat to na viditelnom mieste, ze kde ma maju odviezt az sa vykotim s autom?
24. 5. 2016   ja
a potom zistite ze tato nemocnica nie je na zozname odporucanych poistovnou a tiez mozte poistnu zmluvu zahodit
24. 5. 2016   Poistenie.sk
Nemusíte nemocnicu hľadať, asistenčná služba vám sama nájde najbližšiu. Pri plnení z CP nezvyknú byť poisťovne skúpe.
24. 5. 2016   ja
ked vtacka lakaju, pekne mu spievaju.
V clanku piste ze ma odnesie sanitka do najblizsieho meista, to bude sanitka cakat a vozit ma kde mi dakto povie na telephone ze by bolo vhodne?
24. 5. 2016   ja
Citat:
V prípade, že upadnete do bezvedomia a privolaná sanitka (v snahe zachrániť vám život) vás odvezie do súkromnej nemocnice, Európsky preukaz môžete rovno zahodiť.
Ak som v bezvedomi mam si zavolat ze kam ma maju odviezt?
24. 5. 2016   Blind Man
Že by reklama na cestovné poistenie
1/2staršie