Názory čitateľov


Názory k článku:
Peniaze likvidujú náboženstvo: Vedci vysvetľujú, čo je to pomalý životný štýl

28. 5. 2016   anonym
tento članok mohla napísať iba chorá osoba
23. 5. 2016   WannabeeP
Že Ježiš Kristus je len pomyselnou osobou dokázali Kumránske zvitky (objav 1947), ktoré jeho mýtu zasadili smrteľnú ranu (obsahujú Kázeň na hore, o pomyselnom Ježišovi však nič netušia) ..., Poznáme asi 20 udalostí z egyptskej mytológie, ako zlato, myrha, kadidlo, chodenie po vode, pokúšanie diablom a diablova presná veta, Otčenáš a jeho presné znenie (Modlitba slepého), 6 nádob s vodou s premenenou vodou na víno, FARAÓN MENOM JEŽIŠ a ďalšie ... teda udalosti, deje a postavy z čias 3000 až 1000 rokov pred naším letopočtom, teda pred pomyselným narodením Ježiša.
Ďalším faktom je zistenie, že všetky 4 kánonizované evanjeliá boli napísané v gréčtine (v jazyku bývalých okupantov), čo je maximálne spochybňujúci fakt o autenticite autorov i popísaných udalostí.
Ďalším faktom je zistenie, že všetky zmienené evanjeliá boli vytvorené od roka 65 n.l. do roka 120 n.l., po narodení pomyselného Ježiša, a navyše sa nezhodujú ani v počte apoštolov.
Zdrvujúcim faktom je, že žiadny z historikov tej doby a bolo ich 126, sa s ním nestretli, nevideli ho na vlastné oči a cca štyria písali o ňom len z počutia, vrátane tých, ktorí žili neďaleko údajného Nazaretu (v tej dobe neexistoval) na mape sa objavil až neskôr.
Nezmieňuje sa o ňom ani žiadny zo 40 významných historikov, ktorí žili a písali v prvých dvoch storočiach n.l.
23. 5. 2016   WannabeeP
Z nenáboženských útržkovitých zmienok o postave pomyselného Ježiša a jeho vyznavačov tu máme zdrvujúci fakt pre kresťanov , že ani jeden z najčastejšie citovaných autorov - historikov (Tacitus, Flávius, Plínius ml., Gaius Suetonius Tranquillus) neboli súčasníkmi tejto mýtickej osoby, nikto z nich ho nevidel a sa s ním nikdy nestretol. Všetko, čo napísali bolo napísané z počutia. (Porovnávanie historicity zdrojov napr.. s Alexandrom Veľkým absolútne neobstojí, pretože ho popisovali jeho súčasníci, ktorí ho videli na vlastné oči.)
Takých kazateľov, ako Ježiš, chodilo po vtedajšej Galilei desiatky a drvivú väčšinu z nich zadupala Pilátova jazda do zeme.
Dokonca sa s ním nestretol ani samozvaný 13. apoštol Pavel z Tarzu, ktorý vytvoril pre kresťanov úplne novú verziu údajného Spasiteľa.
**Stručne povedané, je toho naozaj žalostne málo na dôkaz historičnosti osoby takej dôležitej pre kresťanstvo. Nezostáva teda nič iné, iba jej existenciu neopierať o historické dôkazy.
18. 5. 2016   Lolo
Mozno je to vsetko inak.
Peniaze su vlastne nove nabozenstvo.
Preto stare ustupuje novemu.
Je to sice tak trocha satanisticke sado maso, ale inak preco nie. Islam, naopak nove naboyenstvo v Europe vyuziva ako nahradnu formu zdrojovej sily, pre dalsiu expanziu.
Takze peniaze su relevantne nabozenstvo, bez nutnosti osvietenia. Vatsina veriacich nechape hlbsi zmysel, ale toto nabozenstvo a tak praktikuje.
17. 5. 2016   Michal1111
Zanik nabozenstiet tak ako ich pozname je neodvratny. ALe nie viera v boha. A nebude to majetok co zabije nabozenstvo ale mimozemske civilizacie ked sa tu raz objavia. Myslim ze nie sme tak daleko od odhalenia. Ked zacneme s nimi komunikovat a preberat informacie ako funguje nasa galaxia zistime ze nabozenstvo nie je uplne to co je realne. Ako kedysi ked upalili Jordana Bruna. Ale viera v nejaku bytost bude vzdy. Cim viac budeme o fungovani vesmiru vediet tym viac budume tusit ze to nie je nahoda a ze niekde je nejaka bytost , ktora dohliada na chod vesmiru.
17. 5. 2016   Michal
...ak článok má byť v slovenčine, tak si treba zopakovať písanie "i" a"y" v prvom páde množného čísla...
17. 5. 2016   MV
Riešenie sociálnej otázky je v pozadí asi každého náboženstva hlavne preto, aby populáciou prevýšilo konkurenciu. Zdá sa, že nasýtenie bude vždy sprostredkované obchodom cez peniaze aj vhodné oblečenie. Niekedy majú náboženstvá strach aj z pojmu evolúcia, tam je to úplne nalinajkované navždy. Obľúbené učenia akoby Zem dokázala uživiť desiatky miliard ľudí sú asi najväčším rizikom a trvalým hitom, ktorý už našťastie nezažijem.
17. 5. 2016   Lolo
Problem je v tom, ze peniaze liqiduju nielen nabozenstvo krestanske, ale radikalizuju akekolvek fundamentalne ponatie cohokolvek.
Napriklad radikalizuju Europsku komisiu, ktora ako klerikalne nevoleny organ, cim viac ma pravomoci, tym viac rerorizuje ovcanov a snazi sa im spomalit zivot obmedyovanim napriklad spotreby spotrebicov.
pc.zoznam.sk/no...
alebo
m.novinky.cz/ar...
Takze ano v podstate peniaze su problemom.
17. 5. 2016   Szekeres
hlavne tie, o ktorych som presvedceny, ze by mali byt moje ...., ale ma ich niekto iny...h..jz..l!
17. 5. 2016   Algabra
Bohatý nikdy nebudú veriaci.. Lebo majú nasýtene Ego a ich pýcha ich krmí a nedovolí im pozrieť sa na seba ako na niečo menej a preto sa vyvyšujú.. Ale mnoho takých čo zomrelo pred smrťou prosilo o odpustenie a olutovali svoj život :)
17. 5. 2016   112
Bludy tu šíriť nemusíš.
17. 5. 2016   anonym
Veru ani "bohatý" ani "evolučný". V množnom čísle sa píše aké "i"? Takže tak, Slováci.
17. 5. 2016   lubos
Je to tak , ti co sa klanaju peniazom nie su spokojny. Iba vtedy si stastny a spokojny ked pomahas socialne slabsim a chudobnym. Ale to bohaty tazko chapu ze davat je lepsie ako brat. Ti co su chudobnejsi to lepsie chapu a viac sa vedia podelit. Je to super ze k stastiu nepotrebujes bohatstvo, ale prave naopak. PS: problem je ze bohati nikdy nemaju dost a zomru s pocitom ze stale maju malo.
17. 5. 2016   anonym
....ale budú aspoň najbohatší na cintoríne.
17. 5. 2016   olizel
Naučte sa gramatiku.
1/1