Názory čitateľov


Názory k článku:
JPMorgan vysvetľuje: Takto si dokážete na dôchodok nasporiť takmer dva milióny

20. 4. 2016   74ms
Pekná inšpirácia o JPMorgan, ktorá svojimi aktivitami na akciových trhoch zapríčinila ekonomickú krízu
21. 4. 2016   Megá
tak tak, vsetci tito svetovi bankari mali uz davno vysiet v mauzoleu zla!!
20. 4. 2016   ja
za tie peniaze si mohol clovek kupit pred tymi 40 rokmi kazde dva roky dom. teda ak by vtedy investoval do nehnutelnosti mohol vlastnit pol dediny. Ale on "mudro" setril a setril a po 40 rokoch odriekania si kupi jeden.
3. 5. 2016   okolosediaci
taras nezmysly - pred tymi 40 rokmi mal mozno tak na prenajom garsonky!
3. 5. 2016   Emili
Pred 40-timi rokmi stál 1-izbový byt 7 000 Kčs - 9 000 Kčs podľa metrov štvorcových úžitkovej plochy.
20. 4. 2016   Lolo
Jedina sanca je hrat ruletu, alebo pripadne vsadzat lotto a mat pripravenu kyanidovu ampulku, ked to nevyjde.
Je to lacnejsie, a istejsie, ako sa zatazovat investovanim.
Pokial sa budeme zivit kriminalnou cinnostou, je aspon sanca, ze zivot dozijeme v ustave zo starostlivostou, ktoru ako bezdomovci nedostaneme.
20. 4. 2016   Vorlon embassador
Kreslenie grafov ide bankárom lepšie ako Kažimírovi. Bohužiaľ výsledok je rovnaký, ak nie horší. Ojebú sporiteľa na holú kosť!
21. 4. 2016   3101
+ti ktomu nakreslia pekny diagram:)
20. 4. 2016   Praktik
Vtipny clanok. I ked zavery su zjednodusene pravdive, jeho obsah neni aplikovatelny na SK pomery.
Take sumy je casto problem v SK zarobit, nieto este pravidelne mesacne investovat pocas desiatok rokov.
Spominany clanok je skor ako PR clanok, keby tam bola este uvedena investicna spolocnost.
Clanok totiz bud neznalostou, alebo schvalne dezinformuje.
Pocas 40 rokov investovania, neni mozne drzat vynos 6,5percenta rocne. Skoro nikdy neviete, aky bude cisty realny vynos. Nehovori sa tu o daniach, zdravotnych odvodoch.
Pocas tak dlhej doby nielen jednotlive produkty, ale aj financne institucie zaniknu, spoja sa, ci rozdelia a minimalne 4x rocne prejdu zmenami aj ich vseobecne obchodne podmienky a cenniky. V ramci toho sa meni celkovy vynos, nehovoriac o nasledkoch inflacie, alebo mozno aj hyperinflacie, ak to EU prezenie s kvantitativnym uvolnovanim. Do toho sa budu menit aj danove a odvodove zakony, takze je uplne jedno, ze sa aj financne institucie k niecomu zaviazu, ked o pol roka to platit uz vobec nemusi...
Investujem uz cca 15 rokov a ako hladam nejake solidne financne produkty, tak ziadny nenachadzam. Vsetky su cielene na jedno - ako osklbat zakaznika, investora.
Aby investor zarobil, musi sa dnes hrat na spekulanta a nie investora. Kupit a investovat, ked je to vyhodne a okamzite menit na zisk. Lenze aj taketo investovanie, ci skor spekulovanie sice moze ukazovat pekne zisky, ale z dlhodobeho horizontu vas zasiahnu aj straty a cely vynos sa rapidne znizuje.
Naviac, ak ste citali rozne ekonomicke prirucky, postupy, ako investovat - vzhladom na porovnavanie historie, poviem vam len jedno - co z nich plati. Historicke vynosy nie su zarukou vynosov buducih. Dnes by som to povedal inak.
Historicke data pre investovanie z ktorych sa vychadzalo su uplne irelevantne, lebo za poslednych cca 10 rokov prestavaju platit. Trhy su deformovane lacnymi peniazmi, nafukuju sa bubliny na trhoch a do cohokolvek ked investujete, podstupujete velke rizika, ze vas oskbu financni zraloci na cele so statom a bandou bankstrov atd.
Aby to bolo vyhodne, to by clovek musel prat peniaze na offshore uctoch v danovych rajoch so zastupom financnych specialistov a danovych poradcov. Suma sumarum, pre bezneho cloveka je cele investovanie len jedna velka loteria.
20. 4. 2016   bingo
ha ha ha bla bla bla!!!!!
20. 4. 2016   anonym
Desať tisíc ročne ani nezarobím, z čoho investovať, keď aj žiť sa musí?
20. 4. 2016   ja
pracujem 32 rokov v kuse, odchovala som 2 deti, z platu mi strhávajú dane a všetky odvody, nikdy som nepodpísala, že s tým súhlasím, čiže je to krádež. Odchod do dôchodku predlžujú, predpokladám, že rovno skapem v novodobom otroctve, príp. keď dožijem, nebudú mi mať z čoho vyplácať dôchodok, pritom ja teraz živím armádu príživníkov v tomto štáte
mám riešenie - pri dosiahnutí dôchodkového veku nech mi strelia guľku do hlavy - "štát" si vydýchne a ja sa už nebudem musieť trápiť slepá a roztrasené niekde s korejskej automobilke, kua !
20. 4. 2016   anonym
Už to prichádza dôchodci nebudú jednoducho sa vypnú a šup do pece už teraz umierajú od hladu ako žobráci s dôchodkov ktoré nepokrívajú životné náklady človeka penzistu čo je vizitka vlád a poslancov na slovakistane od 89 roku volte ich penzisti a ako vidieť serú na vás
21. 4. 2016   353
Ale hlavne ze Konciatek si kupil na leto novu jachtu...
21. 4. 2016   CT
...minule som skoro inkfart dostal... prefarbena smeracka dochodkyna z hornej-dolnej hovori: ...mna uz 12x operovali a nemala som ziaden problem.. preco robia tie sestricky taky rozruch??
1/1