Názory čitateľov


Názory k článku:
Všetko je inak: Prečo je lepšie zabudnúť na všetko, čo vás v škole o ekonomike učili

4. 12. 2015   nahnevany
Akademicki ekonomovia nevedia rozoznat netto cenu /sumu/ od pridanej hodnoty.
30. 11. 2015   anonym
Je jedno, aká teória je tá "správna", pretože ak pracujú ľudia za žobrácku mzdu a firma má každý rok zisk 10-20 % z obratu a jej akconári sú z roka na rok bohatší, tak je tá teória nepodstatná.
30. 11. 2015   ainemunys
Len ďalší z dôkazov, že ekonómia nie je exaktná veda, ale len "nástroj" na ... .
Netreba si ani domýšľať komu a na čo slúži.
Doby, keď ekonómia slúžila na kontrolu hospodárenia, dávno pominuli.
30. 11. 2015   Milano
Toto by mal čítať aj Mikloš, Kaník, Štefanec, Beblavý a podobní exoti, ktorí vždy boli proti zvyšovaniu mzdy pre najchudobnejších. Že všelijakí tréneri zarábajú aj 15 000 E mesačne, to ich netrápi, lebo to asi štátny rozpočet nezaťažuje. A čo ešte tie peniaze, o ktorých nevieme?
No huby ich pri tých klamstvách nebolia a ešte sa aj cítia najväčšími expertmi!
30. 11. 2015   Milan
Nadpis článku je správny. Ekonomika v nepokryvenej podobe je činnosť, ktorá má uspokojovať hmotné a nehmotné potreby človeka a spoločnosti bez rozdielu. Súčasný kapitalizmus zmenil ekonomiku na nástroj ako dosahovať zisk za každú cenu pre malé percento vyvolených a na ostatných kašle. Našťastie príroda je silnejšia a preto sa tento systém čoskoro rozpadne.
30. 11. 2015   Peter
Keket
30. 11. 2015   Milan
ďakujem pekne
30. 11. 2015   Brčko
V USA každý čo ma dieru v riti je génius.
30. 11. 2015   Lolo
Potom zabudli na krajiny, ako naopriklad Slovakistan, kde zajtra znamena vcera a pozajtra znamena predvcerom a aj na vplyv ekonomickej krizy, na trh prace.
V takychto krejinach, znamena minimalka, len nastroj kontinulalneho procesu zotrocenia a optimalizacie odvodov pre stat, aby ty najchudobnejsi platili stale relativne vela a daniach a odvodoch a ty co zaroboia v napriklad 4-5 nasobok almuzny, mali dobry pocit z toho, ze odvadzaju este viac.
Lenze regionalne rozdiely a ceny komodit, potravin i byvania a sluzieb plus zivotne naklady su aj tak neporovnatelne, pretoze trh je neuprosny a ceny stanovuje plosne, ale kryptokomunisti minimalne mzdy, stanovuju regionalne, rovnako aj balicky programov ulav a pomoci socialne vyradenym.
Staci si porovnat odvodove zatazenie v Germanii a Slovakistane a sme dosli stara mama.
30. 11. 2015   pit a pat
si to trafil...
1/1