Názory čitateľov


Názory k článku:
Pre niekoho úžasné, pre iného katastrofa: Vzali by ste prácu z domu?

28. 10. 2015   Lolo
Ako tu uz spomenul vazeny anonym, praca z domu, znamena stratu domova, co je u ludi, ktory maju rodinu, trocha prolem, pretoze ak ostatny ucastnici domacnosti maju silnejsiu poziciu, znamena to asi tolko, ze sme stratili pracu, presnejsie miesto na jej vykonavanie, pretoze nas nerespektuju a neriesia nase pracovne nasadenie.
Vyhodou prace z domu, pokial mame chatu, alebo dom mimo mesto je, ze nemusime dochadzat za vlastne love palit benal.
Ale potom si vsetky pocity a pracovne nasadenie nanosime na miesto, kore by malo sluzit k odpocinku.
Potom je lepsie, si vedla domu, chaty, alebo ineho rodinou obyvaneho chlieva pristavit obytny kontajner, alebo unimo, ci roadhouse a pracovat tam.
Oddelene miesto prace, ked nas prestane bavit, mozeme aj z naakumulovanymi pocitmy zapalit a neriesit jeho negativne vyzarovanie.
Dalsou nevyhodou je, ze obvykle od zamestnavatela nedostaneme stravne listky a musime vyzierat svoju chladnicku, kurit, svietit i v lete chladit za svoje love.
A to je dnes, pri dnesnych cenach energii dost vyznamna polozka.
28. 10. 2015   anonym
Moja skúsenosť - pracovať z domu je fajn, ak pracujete ako SZČO - dodávateľ na svojom, nie ako zamestnanec.
28. 10. 2015   roxor
Hlavne sa ostatok domácnosti nesmie mylne domnievať, že ak pracujem z domu som na akejsi dovolenke a že môžem kedykoľvek odbehnúť a všeličo stihnúť spraviť popri robote ! Keď pracujem z domu tak pracujem, nie som na dovolenke a komunikujem s kolegami a šéfom, ktorí čakajú na výsledky mojej práce. Okrem toho je to príjemné pracovať z domu, ale tiež dávam prednosť kombinovanej prevádzke, osobný kontakt s ľudmi je tiež dôležitý, skypom je len slabá barlička ktorá nenahradí osobné stretnutie.
28. 10. 2015   aradis
robím tak už 10 rokov. nemenil by som. občas idem na firmu, tak 2x do týždňa, poriešiť veci, kde je moja prítomnosť nutná. Inak mám doma pracovňu len pre seba, vysáva a perie sa len keď som preč. sme ale iba dvaja, deti sú už preč. s niektorými kolegami sa pri osobnom styky jednoducho vyjsť nedá a doma mi to nehrozí.
28. 10. 2015   tomtom
Najlepsie je to striedat, napr 3 dni z domu a 2 dni z firmy. A ked k tomu viete vyhradit izbu resp racovny kut kde vas nikto neotravuje tak je to najlepsie.
28. 10. 2015   tidlifon
Mam skusenost prace z domu, cca 2 roky, .. A hovorim "nikdy viac".. Nemam problem s disciplinou, nikdy som sa neflakal, vstaval som normalne ako "do prace".,.. Najhorsie vsak bola strata kontaktu s kolegami.. Vo firme ma potrebovali fyzicky vidiet tak 1x za mesiac.. inak stacilo mat spravenu robotu.. Este par mesiacov a skoncil by som asi ako psycho.. Som rad ze som to vyskusal, ale nie je to nic pre mna.
28. 10. 2015   Monroe
Nie je to u každého rovnako. Pracujem doma,mám nato vyhradený čas,domácnosť a ostatné si naplánujem a ide to.
Pomohlo mi to najmä pri starostlivosti o nevládneho rodiča, ktorého som doma doopatrovala, bez príspevku od štátu....lebo aj také situácie prídu a nikto nevie kedy.Je treba samozrejme tú prácu robiť ako každú inú, neflákať ju a brať ju ako príležitosť a riešenie danej situácie.Ale nie je pre každého.
28. 10. 2015   anonym
Práca z domu je oxymoron. Veď keď pracuješ doma strácaš domov, už ti zostáva iba práca.
28. 10. 2015   tidlifon
nie tak uplne.. ked si vies povedat ze rano vstanes ako do prace, a robis do prestavky tak ako v praci, tak to ma aj vyhody.. horsie je to so stratou kontaktu s ludmi -ako v beznych firmach, uradoch - kde casto dochadza aj ku kontaktu s verejnostou, neznamymi ludmi..
1/1