Názory čitateľov


Názory k článku:
Babitzová: Na DPH unikajú miliardy, vláde ponúkame riešenie

3. 9. 2015   ekonomrs
Návrh pani Babitzovej je absolútna blbosť. Vôbec nevysvetľuje, ako by jej návrh zvýšil výber DPH. Podstata je v tom, že podnikatelia nevydávajú doklady z ERP...
3. 9. 2015   Lolo
Podstata vobec nieje v dokladoch z ERP.
DPH je zaplatena uz v dobe, ked sa napriklad pri dovoze prepusta tovar z colneho riadenia do obehu. Problem nastava v uniku odpoctov DPH nadmernych, kedy rozne "firmy" si vyuctuju vratku DPH, bez toho, ze by nejaku niekedy napriklad zaplatili. A to je kamen urazu. Pretoze do statnej kasy sa nedostanu z DPH ani 4%. Obchodnik, ktory kupil tovar do kramu, tym ze nevyda z ERP doklad, ma stoho houno. Ak si skusi podat na DU odpocet DPH, tak mu pri kontrole prerataju aj chlpy na zadku.
12. 9. 2015   10055
Nejde o to, ze by si obchodnici uplatnovali nadmerne odpocty (to by bolo prilis napadne). Oni si znizuju dan na vystupe - danovu povinnost a odvedu menej DPH. Rozdiel si nechaju.
3. 9. 2015   author
nie je to pravda smer dostal kradnutie cez vratky dph na úplne špičkovú úroveň, problém je v tom,že ich nikto nekontroluje, za mikloša neboli kontrolné výkazy, preto nebol prehľad o týchto transakciách, teraz to dostanete ako na tanieri, ale nie daňové úrady, len pár ľudí v B.Bystrici
3. 9. 2015   kakadu
Kontrolu DPH rozbil spolu so systémom daňovej správy Mikloš a vláda SMERu zvýšila výber daní o 2,2 miliardy € oproti výberu, ktorý bol za vlády Radičovej
3. 9. 2015   author
katka presne tak, toto neurobí nikto, jedine kotleba, na základe kontrolných výkazov sa presne vie, kto vratky vyberá,peniaze dostane, ale samozrejme musí odovzdať províziu, aj tak je na tom super, každý je spokojný, aj podnikateľ, aj osoby, ktoré o tom vedia, vynikajúci biznis, nie na likvidáciu podnikateľského prostredia, ale na likvidáciu obyčajných ľudí.
Hlavný predmet podnikania: obchodovanie s DPH.
3. 9. 2015   kotleba je hovno
Kotleba je korupčník, ktorý dosadil na flek aj svoju ženu, aj brata a vyholených vypatlancov a VUC BB pripravil o stovky miliónov z Eurofondov
3. 9. 2015   Hucko
Ďalšia múdra čo osprostie, keď sa dostane k válovu
3. 9. 2015   jumdzagin
jediné riešenie je zrušiť DPH, je to zločinecký pyramídový systém, slúžiaci na likvidáciu podnikateľského prostredia !!!
3. 9. 2015   Katka
DPH je zločinecký pyramídový systém,ibaže slúžiaci na obohatenie živnostníkov a podnikateľov.
3. 9. 2015   kss
Netrep. Väčšina živnostníkov nie je platca DPH. Ja som platca a X krát som si požičal peniaze aby som štátu zaplatil DPH z nezaplatenej faktúry. Potom si zločinec aj ty keď nakupuješ v obchode bez bločku. Ja ako platca DPH som za zrušenie DPH, mne to prináša len škodu a abnormálnu byrokraciu a čo poznám živnostníkov, tak si sakramentsky kontrolujú obrat aby sa nestali platcami DPH.
3. 9. 2015   author
už som to tu písal niekoľkokrát, dph je najsofistikovanejší systém vymyslený v rámci eú na kradnutie peňazí. jedno stádo oviec tento systém napĺňa, druhé stádo vyberá. čo tak sledujem diskutérov len lolo a p, demek pochopili princíp tohto obludného systému. Tu nejde vobec o nejaké bločky na dedinách to je v porovnaní s firmami ktoré vyberajú dph na základe fiktívnych faktúr úplné hovno.tento systém zastrešuje finančná správa, ktorá cez systém kontrolných výkazov vie veľmi presne, kto a aké sumy vyberá a samozrejme, kde dať kontrolu a kde nie.Celý tento systém riadi úzka skupina ľudí.z daňových úradníkov urobili primitívnych kokotov, ktorých nie aby finančne dali na patričnú úroveň, ale ich ešte zatvárajú, odpočúvajú im telefóny a zastrašujú ich.
3. 9. 2015   Katka
Na dedine, kde sú dvoje-troje potraviny nejde o "úplné hovno". Daňový únik predstavuje desaťtisíce Eur ročne.
3. 9. 2015   Lolo
Ono vobec nejde o DPH ako taku, ale ide predovsetkym o to, ze to je forma, ako kleptokracia jednym zobere a druhym podaruje. Bez nutnosti cokolvek vytvorit, staci len nadmerny odpocet. Bez vyberoveho konania a dalsej sluzby.
A to neplati len pre Slovakistan. Babisconeova to vidi pekne, ale nevidi prilis daleko. Na ceckoch DPH sa odkojili najvatsie selmy a gorily.
3. 9. 2015   Stanislav Demek
A z čoho bude SMER financovať voľby? Skutočný podnikateľ nedostane vratky DPH ani za niekoľko rokov, ale fiktívne firmy berú každý mesiac milióny. Skúste sa spýtať na daňových úradoch. Tu nepomôže zákon. Kradnutie máme v krvi.
3. 9. 2015   Meno566
Treba skor zistit, kolko nas tato saskaren s DPH stoji na byrokracii, uradnikoch, budovach, spotrebnom materialy a pod. a porovnat to s jej prinosom. Podla mna by sa prislo na to, ze zrusenim DPH by sme usetrili, ale zase by vzrastla nezamestnanost o tychto zbytocnych ludi, co s tym robia.
1/2staršie