Názory čitateľov


Názory k článku:
Prečo vlády nenávidia hotovosť

2. 9. 2015   anonym
a Sorosove hedge fubnds distribuuju po svete miliardy toho, coho je nezakonne urobiť transakciu na 100 tisic... Investošista... Nech mu je Zem ľahká. A všetkým filantropiciam, ako je on.
2. 9. 2015   Lolo
Totalitní stát může dělat velké věci, ale jednu věc udělat nemůže: nemůže dát dělníkovi v továrně pušku a říct mu, aby si ji vzal domů a měl ji v ložnici. Puška visící na zdi dělníkova příbytku nebo farmářovy chýše je symbolem demokracie. A je naším úkolem dohlédnout, aby tam zůstala.
azcitaty.cz/cit...
2. 9. 2015   anonym
a to si vzal odkial? Ak tu pusku nevezmes, vyhodime ti deti zo skoly, nenajdes pracu, skapes od hladu, ak nebudes podporovat nas rezim tak, ako lumpen"Proletariat" inak takto LUZA, podporoval Lenina a podobnych zi dakymi platenych revolucionarov", teda ROZVRATNIKOV. Ved staci navrat o tridsat rokov - foter inteligent? Matka inteligent? Tvoje deti NA UCNOVKU! Ty robos, matka robos? Vysoka pre deti bez problemov... Mam osobne velmi neprijemne skusenosti, preto neznasam plac za socikom - kibucom roztiahnutym na sestinu sveta experimentatormi, ktori prirpavovali realizaciu toho, co spisali akisi "mudrci" - v skutocnosti nacionalisticke a fasisticke supersvine, ktore sa snazia ovladnut svet uz od 1782 v Francuzsku, cez banky, media, zahranicnu politiku, krivactvo, rozduchavanie "revolucii" a "islamskych jari" a dalsich "mierumilovnych demokratizacnych akcii pod vedenim otvorenej spolocnosti" vo vsetkych krajinach sveta okrem USA? kde nie je mozne vytvorit americku ambasadu.107
2. 9. 2015   Lolo
Si to asi nepochopil.
Ja som mal podobne problemy a totalitu nemam rad, zazil som si svoje. Ale kazda totalita ma svoje osobne caro. Pre niekoho take, pre niekoho zas onake.
Milicie ludove, boli len osobna garda komunistov.
............... ..................
Ten citat napisal nejaky pan George Orwell, keby ta to zaujimalo, on popisal totalitu, ale aj formy transformacie totality (farma zvierat) a tiez podstatny roman Nineteen Eighty-Four...
2. 9. 2015   ľuboš
banda jedna, ide o slobodu a práva občanov !!!
toto si vlády nedovolia zaviesť, verím, že by ľudia vyšli do ulíc a po mesiaci generálneho štrajku by prišla každá vláda k rozumu.
2. 9. 2015   Onee Madar
najlepsie urobite, ked nebudete mat ziadny ucet. nech si zidia zarabaju poctivou pracou ...
2. 9. 2015   nazor
za vsetko moze Fico, ci nie?
2. 9. 2015   Fantomas
Mimo misu:
Konečne sme sa dozvedeli, prečo Putin ukončil krvavú vojnu s Čečenskom. Potreboval začať cvičiť fanatikov pre ISIL. Ďakujem vám novinárske kurvičky za túto novinu.
2. 9. 2015   anonym
To bude pravdepodobne súčasť téj protiruskéj propagandy .:)
2. 9. 2015   anonym
Po precedense s Cyperskou bankou a Gréckom - štát alebo iná inštitúcia vám zablokuje účty a budeme môcť vyberať/ prevádzať len toľko peňazí, koľko dovolí - napr. denne 50,- Eur alebo aj nič.
2. 9. 2015   saparat
Vydieranie, nátlak - čiže demokracia. Ľudia si nemôžu zobrať svoje peniaze. Kedy to zavedú aj u nás? budeme aj potom nadávať na Grécko?
2. 9. 2015   JOJAN
Ľudia ako ovce samy strkajú hlavu do oprátky . Ak postupne zanikne hotovosť ,štát bude vedieť o vás všetko . Koľko ste zarobil , koľko ste minuli , čo ste kúpili ,kde a kedy ste to kúpili ................. ku konci roka vám príde list z daňového úradu že ste minuli cca 20 000 euro ale zarobili len 19 000 POKUTA za nezdanenie zamlčaných 1000 euro !!!
2. 9. 2015   CCC
Keby to bolo iba o tom danov. urade a boji proti nepalticom dani atd. To by bolo este fajn. Horsie na tom je to ze ak sa stat rozhodne zadrzat vase peniaze nespravite vobc nic. Tak ako to bolo na Cypre a v Grecku. Bude vas doslovno kontrolovat. A ak sa niekomu znepacite dosleovne vas odstrihne a ani si neprdnete.Banky z toho maju iba radost. Uz dnes si robia co chcu a my ich iba zachranujeme z vlastneho vrecka.Takto budu mat este silnejsiu poziciu na trhu.Ludia stratia aj tu poslednu slobodu vo forme vlastnych financii. Je to celkom ironia ked si uvedomime ze vlastne zijeme v demokracii a slobode :D Vsetky tie hlupe konspiracne teorie sa naplnaju.Vraciame sa spat do minulosti kde budeme iba ovce pracujuce na zemepana hore. Ten nas bude mat uplnbe pod kontrolou. Len nie vdaka hrubej sile ale vdaka ovladnutiu vasho celeho zivota.
1/2staršie