Názory čitateľov


Názory k článku:
Na vysokú školu sa musia pripraviť aj rodičia

17. 8. 2015   Praktik
Citujem "vo fonde Active Magnifica už pri mesačnom vklade 30 eur môže rodič nasporiť zaujímavú sumu".
Pozrime sa na vykonnost fondu /naklikajme si priebeh od zaciatku/ a citujem z VUB stranok "Výkonnosť fondu v EUR od 30.09.2008 do 13.08.2015 je 19,53 % (2,63 % p.a) Prezentovaná výkonnosť je hrubá výkonnosť "
www.vubam.sk/De fault.aspx?CatID=39&f undId=13
Fond je ZMIESANY a obsahuje dlhopisovu zlozku aj akcie.
Zda sa, ze clanok je skor reklamou na dany fond. Od kedy sa v podielovych fondoch robi sporenie ???? Vo fondoch sa investuje. Hodnota je kolisava. Naspori sa tam zaujimava suma ? Asi ozaj iba ju mozete nasporit a nie investovat... HRUBY vynos fondu 2,63 % p.a. od roku 2008 je zaujimave ??? A este pri takom riziku ? A to hovorime stale o HRUBOM vysone, ktory z ktoreho si stat zoberie dan a je tam aj odvod zdravotnej poistovni. Takze stat nakoniec z toho zisku kasiruje 33 percent. Ak je to este hruby vynos, otazne je, ako sa prejavuje aj celkova nakladovost vo fonde. Je mozne, ze REALNE CISTE VYNOSY budu v takom fonde NULOVE, alebo ZAPORNE. A to este s rizikom vacsej straty a danovo-odvodovou povinnostou....
Ak mal niekto zalozenu staru zmluvu na stavebko, tak stare zmluvy boli aj 3% p.a. urocene. Plus statna premia. Co je viac, nez priemer fondu, s vacsimi vynosmi a mensimi rizikami.
Sam mam v niekolkych fondoch investicie cca 10 a viac rokov a mozem povedat, ze aj ked papierovo to akoze rastie, vykazovanim urciteho zisku - ale REALNE JE TO STRATA pod urovnou vlozenych prostriedkov. Fondy zarabaju na vstupnom poplatku, vystupnom poplatku, spravcovskom poplatku - ktory si premietnu do kurzu. V dlhodobom horizonte moze byt len velmi malo fondov v REALNOM CISTOM zisku pre investora.
Ak niekto teda tvrdi, ze si takto SPORI... tak vedome klame s cielom okradnut ludi.
Urobime zaujimavy produkt, nazveme ho hogo fogo, trochu financnej magie, par sladkych kecov a on si to uz niekto bude kupovat.
Divim sa, kto robi nejake technicke revizie clanku, ze to vobec vypusti ? Alebo preco neni uvedene, ze sa jedna o REKLAMU, ci PR clanok ? Postupovat podla takej rady, tak je vyssia pravdepodobnost, ze dostanete spat menej penazi, nez tam vlozite, ako to, ze vam to zarobi par susnov s podstupenim uz slusneho rizika.
17. 8. 2015   Lolo
Mne to pripada asi tak, ze najlepsie si je na studium zobrat uver. Pretoze ak sa jedna o modernu rodinu, tak uz maju aj deti vlastne na uver, takze nejake to studium hore dole, nieje predsa problem.
Exekutor potom moze zabavit VS diplom.
17. 8. 2015   bobo
Aký úver, čo za úver, ja som na VŠ študoval aj vyštudoval, rodičia o tom ani nevedeli - internát 44 Kčs/mesiac, strava 2,60 Kčs/obed, doprava mesačný lístok 24 Kčs/mes ... som minul menej ako keď som bol doma.
17. 8. 2015   Lolo
Nuz Bob, ty si ale studoval v dobe, ked vsetko bolo inak.
Ja som mohol studovat az za svoje zarobene peniaze, pretoze som mal blby kadrovy profil a nerobotnicky povod...
Ale nestazujem si, ani ti nevycitam.
Dnes je vsetko trocha inak.
17. 8. 2015   anonym
Akosi sa tu zabúda uviesť, že sporenie vo fondoch prináša nielen možnosť zaujímavých ziskov ale aj strát, viď napr. propad ásijských akcií nedávno na burze ap.
17. 8. 2015   Praktik
A hlavne, ak chytite v investovani, ze dlhodobo rastie bublina, podiely su velmi drahe a vy tak nakupujete 5-10 rokov. Potom peniaze potrebujete a v druhej vlne chytie krizu, kde 10-15 rokov to klesa, lebo bublina praskla... To je potom z toho krasna strata ako vysita.
1/1