Názory čitateľov


Názory k článku:
Racionálne očakávania v modernej ekonómii: Dokážeme verne predpovedať budúcnosť?

16. 8. 2015   Lolo
Ekonomia je, bola a bude manipulovana.
Ten, kto ma vela a najde vhodny bod, vie pohnut, ohnut, alebo podojit a mnozit lokalnu, alebo i globalnu ekonomiu.
Vzdy plati poucka velkeho a maleho psa.
A ked ide do tuheho, tak ekonomika, i ekonomovia, sa chovaju rovnako, ako prostitutky, niekedy hladne prostitutky, niekedy luxusne prostitutky, ale niekdy ako pohlavne nakazene prostitutky. Orgazmus povatsine predstieraju a svojou krasou, lakaju iba tych, co maju peniaze. Ty ostatny si robia ekonomiu doma, neriesia ziadne predpovede, ani buducnost. Ziju svoje "teraz" a na zajtra kaslu. Vcera ich tiez nezaujima.
15. 8. 2015   trader
Po vojne je kazdy general.
15. 8. 2015   spirit709
čo to je ekonomia)) hadam nechcete povedať že nejaka vedaalebo odbor kua)) mam cez 50 a do teraz som nepočul o nejakom systeme ktorý by dobre fungoval na zaklade ekonomiky možno na zaklade matematiky by to šlo ale potom by sm,e mali svet bez miliardarov a to je nepripustne )))jedine čo by svetu pomohlo je zrušiť okamžite burzu a MMF nech konečne každy robi rozhodnutia na zaklade vlastných skusenosti a nie na zaklade riadenia židovských okradačov
15. 8. 2015   Vorlon embassador
Moderná ekonómia predpovie akurát hrubé hovno. O budúcnosti rozhoduje pár ľudí (tuším 7), ktorí každý deň v popoludnajších hodinách stanovujú kurz LIBOR. Z toho 4 priamo a 2 nepriamo patria do klanu "červeného štítu". A nevytvárajte zbytočne ilúzie a chaose entropií, všetko sú to len zavádzania.
15. 8. 2015   saparat
Ekonómovia nevedia odhadnúť súčasnosť... nieto ešte budúcnosť. Všetky ukazovatele sa upravujú podľa potreby... aby sa jedna cieľová skupina napakovala... a druhá cieľová skupina to má sponzorovať. Masa ľudí musí byť chudobná aby pár jednotlivcov malo rozprávkový poklad. Takto funguje súčasný kapitalizmus s arómou demokracie. Pričom demokracie má každý podľa výšky konta.
15. 8. 2015   nexus123
V jednom ma autor pravdu ale prilis dlhe to je ... Ze na wall streete vedeli ze kriza pride uz v roku 2001 sa o tom suskalo. Ze to cele je bublina nafuknuta a lietadlo! A to padne cele tak ci tak len ta bublina bola vytvorena mafiou financnou a cez nakupenych uradnikov. Preto im to tak dlho vychadzalo ... Cize existuje mala skupinka ludi za oponou co vie ako a tak sa aj zariadi potom na konci. Este predtym ked padla banka Lehman Brothers tak ju chceli kupit konkurencia. A zistili podla auditu ze to je bad banka. Volali vtedy do pobocky New York FED riaditelovy. A riaditel pobocky im hovoril naspat nemozne Lehman Brothers je funkcna a nepadne! xDDD Potom ten riaditel tej pobocky New York FED. Zasadol v Obamovej vlade ako minister financii. Lebo plati umera USA vysoka politika to je Al Capone camorra original len cez zakony. Ze aj ked ukazes na nich prstom. Ze aha ale to su mafiani. Tak kazdy povie od nich ale vidis aj sam tvorime tie zakony cize maju pravdu a vzdy tu pravdu relativnu aj urcuju! Cez tie zakony ... A je to presne ten clovek ktory ked zasadol ako minister. Povedal rovno ako je to na beton. Mame 100. dni aby sme zachranili cely kapitalizmus na dlhy umely rezim! Lebo ked to nezachranime. Tak to cele padne a bude po nas a USA zbankrotuju to bol rok 2009. Ked toto povedal ...
blog.cleveland....
15. 8. 2015   anonym
len mala poznamka - po sprisneni politiky hypotek volali uz roky pred prasknutim bubliny, ale vtedajsi sef Fedu Greenspan odmieto trh akokolvek regulvat, lebo sa to nepatri v superslobodnych USA, no pritom reguloval vselico ine. Bol to pripraveny podvod - a uspesne ho predali Europe.
15. 8. 2015   nexus123
Ekonomika a ekonomia to su pavedy od ludi! To su cisla a statistiky roznych ekonomov ktore si hociako. Ako chcu dosadzuju ... Ekonomiku vytvaraju ludia cize nema dynamicke procesy ako fyzika! A to znamena po lopate povedane je to umele a vymyslene. Ako sa bude spravat ekonomika vid ako sa budu spravat ludia ... Buducnost sa neda zatial predpovedat! A ekonomicka bududucnost to je take ze dneska si zdravy. Zajtra dostanes rakovinu z potravin alebo niecoho. Cize o par mesiacov alebo rokov zomries. Je to jedno co a ako ta caka v buducnosti ... Buducnost sa neda menit bohuzial nemame na to stroj casu!
www.aktuality.s...
1/1