Názory čitateľov


Názory k článku:
Európsky módny priemysel plače: Falzifikáty nám ročne ukradnú 26 miliárd eur!

3. 8. 2015   Lovap
Pre tie spoločnosti to nie je žiadna strata. Snáď nechcú tvrdiť, že by si tí ľudia, čo kupujú falzifikáty vážne kúpili originál? Tí ľudia nie sú a ani nebudú ich zákazníkmi. Takže žiadna krádež. Jediná škoda u nich je podľa mňa nejaká "devalvácia" značky - ktorú má každý - keď je veľa falzifikátov.
1. 8. 2015   anonym
Zial aj tie tzv. znackove veci sa siju v Cine, Taiwane, Vietname atd. Rovnako aj kvalita tychto znackovych veci sla v poslednom desatroci prudko nadol. Zo znackovych veci sa stal len predrazeny tovar, ktory sa hra na nieco vynimocne.
31. 7. 2015   Lolo
Otazka stale ostava, preco nielen modny priemysel, sa premiestnuje do Ciny, kde je vyrazne vatsi trh a potom sa cuduju, ze cina sem vozi to, co si vyrabaju pre seba doma a blizku aziu..
Otazka je, kedy zacne plakat europsky automobilovy priemysel, ze "falzifikaty aut, dovazane do eu, v ramci TTIP z USA, su cinske klony" povodnych europskych znaciek.
Vidim znacky, ako Sˇkado, Mnaudi, eurowagen, pugeto, citronen, Kiatshu, CMW atd..
To bude dalsia faza, nez sa na uzemi EU a UA, zacne pestovat ryza.
31. 7. 2015   Imrich
čo sú to za hlúposti?To neznamená že keď si niekto kúpi falzifikát že by si kúpil aj originál tak ako môže niekto počítať straty.Navyše pri dovoze z krajin mimo EU štát dostane DPH takže svojich 20% dostane
31. 7. 2015   istvan
totalna fhovadina kupovat tasku z koze ze 1500 EUR ked ma hodnotu 10 EUR..Najlepsie to povedal zakladatel a majitel IKEi..ked sa ho pytali ako sa stal bohatym povedal..Nikdy som nekupoval veci za inu cenu,aku mali skutocnu hodnotu..Preto jazdi dodnes na40 rocnom Volve
31. 7. 2015   Praktik
Realna cena kabelky je cca 10EUR. Ako chlapovi mi je sumafuk, ci je tam napisane Prada, Praga, Prasa, atd. Ma to nejaku estetiku a na znacku kaslem. Stejne to moc nevydrzi a zenske to beru ako chipsy, kym sa toho neprejedia, je vonku nejaka nova kolekcia, tak ze chcu nove a nove. Nevidim dovod, aby nejaka kabelka stala stovky, ci tisice eur. A ci nejaky Cinan kopiruje nejaku znacku mi je SUMAFUK, vratane nazvu tej znacky. Toto je cisty snobizmus. Ak je nieco pekne, tak je jedno, aku to ma znacku. A ked nieco zadrzia colnici, cloveku je to skor luto, lebo ked si z webu nieco objednava a nevie, ze je to nejaky fake, nedajboze nejaka znacka, ktora ani neni na webe zobrazena, tak to neni jeho chyba. Dany clovek chcel len lacnu peknu vec od Cinana. Je to proste nenazranost, ze kabelku znacky vyrobia v Cine, Pakistane, Indii, alebo Etiopii za 3 EURA, vyrobca a pracujuci ledva prezivaju a znacka si zhrabne tisice EUR. Nechaju si to vyrobit lacna a z ludi robia otrokov. A este neplatia za reklamu na kablekach :-D
31. 7. 2015   miro
To si vážne majitelia značiek myslia že ak si niekto kúpi fake kabelku za 40 euro že oni prišli o 1500eur ? Jednoducho za 1500e by si ju zákazníčka nikdy nekúpila lebo tolko peňazí ani po kope nevidela a šetrila by na posratú kabelku zo svojej mzdy 5 rokov.
31. 7. 2015   Lolo
Problem falzifikacie je ovela jednoduchsi, ako sa na prvy pohlad zda.
Tuzba po velkom zisku svetovych modnych vyrobcov, preniesla vatsinu vyroby do azie a najma do Ciny.
Kedze tie fabriky maju obrovsky vyrobny potencial, tak vyrabaju.
Samotny kvalitari a manageri, pustaju tovar do obehu, pretoze chcu zarobit. Nerobia to vobec nijako skryto, vatsinou je to z tichym suhlasom emitovanej znacky.
Pretoze predaj originalov sa limituje len na nakup bohatych, ale masovy predaj za menej ako 1/10 ceny pre koncoveho zakaznika, je to, co prinasa naozajstny zisk.
Humbuk okolo toho, co je, alebo nieje fake, je uz len take divadielko, z ktoreho ziju rozne ine organizacie, ktore sa nepodielaju na zisku, ale spoplatnuju vstupy tovarov na rozne trhy, napriklad u nas financna sprava, danove urady atp. Vsetci chcu z niecoho zit.
Tie miliardy su cisto teoreticke, ich vypocet spociva v odhade mnozstva predanych fake a ceny predavanych originalov. Keby ale znackove firmy, vyrabali svoje vyrobky doma a nevyrabali by v azii, tak potom by ich predaj, bol na urovni drobnopredaja a klony, alebo fake by sa nepredavali vobec. Ich zisk by ale bol velmi maly.
Podobny problem bol kedysi z cinskou vyrobou "svajciarskych" hodiniek znaciek ako rolex, bretling, tag heuer a pod. Sami svajciari si polepsili vdaka tomu, ze takto dokazali propagovat svoje vyrobky v podobe funkcnych hraciek a neskor sa zakaznici ku znacke vratili, ale k originalu.
Takze pocet predanych originalov stupa, rovnomerne z poctom predanych fake.
Je to jednoducha politika, ktora zarucene funguje uz dlhe roky.
Podobne sa ale klonuju nielen modne znacky oblecenia alebo hodiniek, ale i zbrane a ine hracky podobneho charakteru, ako i vybusniny, po ktorych je zas hlad napriklad v Afrike, blizkom vychode, alebo juznej amerike.
31. 7. 2015   Origina
chces nam tu tvrdit ze faky maju tu istu kvalitu ako original? pekny sen snivas :D asi tiez nakupujes faky a myslis si ze mas kvalitny original za menej penazi, apropo ludia ktori si kupuju faky by si original nikdy nekupili, takze original vyrobcovia neprichadzaju o ziadne zisky, prave naopak, maju reklamu zadarmo, lebo kazdy chce ten original aj ked ma fake!!! ;)
31. 7. 2015   Lolo
Origina.
Problem je, ze to co sa oznacuje za original, sa vyraba povatsine v rovnakej fabrike z ktorej pochadzaju klony.
Niekedy koli usetreniu drahsich materialov, sa na klony pouzije lacnejsi material, ale stale je to len masova reklama na original.
Samozrejme ze v Cine sa vyrabaju aj specialne klony veci, ktore nikdy neboli zadavane na vyrobu do Ciny.
Ale treba si uvedomit, ze Cina ma cez miliardu obyvatelov a ich trh je obrovsky, ku tomu este aj India a najma hladna Afrika = nedozierne pole neorane, prilezitosti predaja cohokolvek. Ziletkami pocnuc, cez handry a bagandze, spotrebnu elektroniku, az po zbrane.
To, co sa dostane do EU, alebo USA, je naozaj spicka ladovca. Este netreba zabudat na Rusku federaciu.
31. 7. 2015   kukajz
Však dajte tie origo veci za takú cenu, ako sú tie fejky a ludia si radšej kúpia originál! Budete mať aj väčší obrat aj lepšie zisky. Ale všade chce každý zbohatnúť čo najrýchlejšie. Prečo by som si mal kúpiť originál vec za 500€ keď takú istú vec môžem mať za 50€ a môžem si ich kúpiť 10 kusov z rôzneho druhu...
2. 8. 2015   naj7
Znacka je znackou hlavne kvoli reklame, dizajnu a kvoli tomu, ze si postrazili kvalitu vyrobneho procesu.
Preto to nikdy nemoze stat tolko isto ako produkt toho, kto toto vsetko zadarmo ukradne.
Chapeme?
4. 8. 2015   roob
radsej si kupim 1 srobovacku bosch ako 10 gude ;)
31. 7. 2015   fero z BA
každý ficovolič potrebuje nosiť adidasky
31. 7. 2015   roxor
čím viac prúžkov, tým viac tepláky
1/1