Názory čitateľov


Názory k článku:
Čierny Peter v rukách ECB: Je centrálna banka skutočne nezávislá?

3. 7. 2015   Member
Tento pán má tiež nejaké divné názory. Podľa mňa je to skôr naopak. Centrálna banka by tlačila Grécko von z eurozóny práve vtedy, keby neukončila program ELA. Gréci by si pokojne vybrali všetky vklady, čím by zachránili svoje úspory a na ostatné by sa mohli z vysoka ... Potom by si zaviedli drachmu a ich "kolaterál" v ECB by sa stal takmer bezcenný. Takto, keď podstatná časť ich vkladov zostala v bankách, sú tlačení k tomu, aby zostali v eurozóne, lebo po prípadnej konverzii na drachmu by zrejme o značnú časť hodnoty vkladov prišli. Z toho vyplýva, že financovanie gréckych bánk malo prestať už oveľa skôr, lebo likvidita ktorá im bola doteraz poskytnutá, /mizerných 89miliárd €/ môže byť už v nenávratne.
2. 7. 2015   ha ha
Pekne povedane, takze aj ECB ma za nechtami toho tiez dost. Ke
by bola ECB taka nezavisla tak sa nenecha ovplyvnovat Nemeckom a Francuzskom. Zle investovali ich banky tak nech si to vyzeru. A takto cela Europa doplaca na ich zle uvery. Keby neboli pozicali Grekom, tak by mozno ani tak neutracali bezhlavo keby nemali co. A mozno by zbankrotovali ovela skor, ale toho sa asi bali politici v EU. Co keby???
Kazdopadne je to v prdeli ako to funguje.Grecko nikdy nemalo zobrat Euro, nemali ich pustit az keby splnili podmienky ktore oni splnili len fiktivne, podvodom s Godldman Sachs a za to by mali ist ti politici a predstavitelia Goldman Sachs sediet, to bol medzinarodny podvod ale nejako to nikomu nevadi. Si maly podvodnik- ides do basy, si velky= vsetko je OK.
ECB nie je nezavisla, je poskokom Nemecka, Francuzska a silnych krajin Eurozony. Bodka.
2. 7. 2015   meno_je_nepodstatne
no, neviem coho je pan Wyplos ekonomom, ale mal by si uvedomit, ze byt nezavisly, neznamena tlacit peniaze do "ciernej diery". To by sme tak potom mohli kludne fungovat vsetci. Budeme sediet s nohami na stole, pytat peniaze od druhych, ale nic na oplatku neponuknut. A naco by sme aj nieco robili, ked je tu nejaka nezavisla CB, ktora nam tie peniaze aj tak da, lebo je nezavisla a nezaujima ju, ci za ne aj ponukneme nejaku protihodnotu.
1/1