Názory čitateľov


Názory k článku:
Zlato a Bitcoiny namiesto peňazí? Možno tak v Zimbabwe

26. 6. 2015   anonym
zlato platidlom nebude, dokým nepadne civilizácia. Inými slovami, mala by konečne padnúť "civilizácia" zotročavania čoraz bezcennejšími papierikmi a navrátiť sa civilizácia s univerzálnym výmenným prostriedkom so skutočnou hodnotou, ktorým by sa platilo za skutočnú hodnotu (a nie za expertné alužby konzultantov, ktorých nasadenie firma nemusí ustáť, hoci jej mali pomôcť). A prestať sa orientovať cenou všetkého, keď už sotva poznáme hodnotu niečoho. Ale to je idealizmus, kým vládnu banksteri a najdychtovejší zlatokopi ako Soros, Gates, ktorí kvôli majetku vyyvolávajú vojny a vakcíny používajú na "pomoc" - do hrobu...
26. 6. 2015   xxx
Nechapem preco sa na SK portaloch bitcoin vykresluje ako keby bol rok 2009. Pozrite si o kolko klesla nakupna sila us dolara za poslednych 100 rokov, nastudujte si ako a co to vlastne ten bitcoin je, a preco sa tak velmi banksteri boja a brania a snazia zdiskreditovat crypto meny.
A urobte si vlastny nazor. Sme v rovnakom stadiu ako na zaciatkocj internetu, ked 'experti' nevideli ziadne realne vyhody internetu a vysmievali da mu.
Spytajte sa sami preco velke banky skumaju bitcoin a jeho technologicku bazu, a preco vo svete sa riesia otazky na vladnej urovni co a ako s bitcoinom.
26. 6. 2015   simon
ako vraviš. Na druhú stranu vidiet bitcoin odrezany od ostatných penazných systémov by bolo krátkozraké. Predstavuje jednu z alternatív a ludia ktorí veria vo výmenný obchod musia sa zaoberat tým kde svoje zisky ulozia. Jednoduchsie to ma niekto kto povedzme vie ze dolar je urcite lepsi ako jeho narodna mena. Taky clovek pojde po dolari, ktory funguje dost univerzalne ale asi prave tam ho vedia dobre nahradit krypto meny. Nevyhoda je nematerialna podstata(teda este menej ako papier)
26. 6. 2015   Lolo
Civilizacia spadnut nemusi, staci nahly problem ako napriklad v GR a zlato, alebo aj bitcoin, sa zrazu stavaju lepsie liqidne, ako peniaze, ktore nejde vybrat z banky, alebo vam ich miestna vlada, ako vklady zdani (Cyprus) alebo vam ich devalvuje, po vymene za novu drachmu.
26. 6. 2015   zeus
Místo peněz možná ne. Ale jako investice? Kim Dotcom v tom má jasno :-)
cointelegraph.c...
1/1