Názory čitateľov


Názory k článku:
Analytici neočakávajú úspech lacného bankového účtu

26. 5. 2015   Lolo
Problem je uplne inde, ako vzdy.
Problem je z emitovanim platobnych kariet a integrity nadstavieb platobnych systemov, ktore by mohli casom uplne vylucit hotovost z obehu.
Problem je totiz v diferencii debetnych a kreditnych kariet.
Chudaci, resp. podla statom stanovenej prijmovej hladiny, napriklad "minimalkari" v Germanii, nemozu mat kartu kreditnu a ani precerpavat kontokorent. Je to z prosteho dovodu, jedna sa o socky, ktore proste musia byt zakonom chranene.
U nas vlastne az 90% ovcanov, podla tychto meradiel europskych bank zapadnych, bola podobnymi sockami, teda na kreditnu kartu by si nesiahli, ani z 2000eurovym platom..
Nehovoriac o kontokorentnych precerpaniach, alebo nedajboze nejakom spotrebnom uvere.
V zahranici, totiz na "nizkoprijmove skupiny" plati akasi ochrana pred banksermi, ktory by najradsej tymto chudakom nastrkali vsemozne peniaze, alebo kredity, pretoze ich schopnost minut tie peniaze je zrejma. Peniaze "pozicane" chudakom su pre banku vysokoziskova polozka ( na papieri) zatazena vysokym urokom, ktory aj ked je sice len virtualny, ale na papieri vyzera velmi dobre.
U nas v Slovakistane, stale spekuluju, ako by mohli ludom "ponuknut" najma tym nizkoprijmovym a "kesovkarom" podobne sluzby a produktove zazraky, aby nasledne mohli vytvarat zisk. Aj ked mnohym ludom nebudu mat co zobrat, na papieri sa to bude urocit velmi dobre.
Potom to odpisu, na ukor poctivych debilov.
Ja povazujem v denesnej dobe za este menj podstatny ucet bankovy, ako kedysi.
Peniaze, pokial je mozne mat na dlani, su zatial asi najvatsou vymozenostou, dnesnej slobody.
Ak nam chcu zobrat aj tuto, tak potom dakujem, nemam zaujem.
1/1