Názory čitateľov


Názory k článku:
Gazprom varuje EÚ: Blokáda Turkish Stream je chyba

14. 4. 2015   URBAN
Povedať o krajine ako Rusko ktoré technologicky zvládlo vesmírne programi vlastné družice a svoj vlatný systém Glonas že nevie postaviť lod na LNG je čistá prozápadná propaganda ku ktorej sa usiluje Západ a pár demagogov im lýžuci ryte. Ak nechce západ zarobiť na lodiach Mistrálov tak si ich Rusi postavia sami. Čo sa týka plynu nahradiť Ruský podiel v EU čo je cca 40% je strednodobo totálny nezmysel a toto tvdia zase len demagógovia ktorý nevidia realitu trhu. Podla energetických balíčkov EU má dodávatel povinnosť dodať po hranice EU objednanú surovinu a potom sa už nestarať o to čo si EU s komoditou spravý preto Rusy dovedú plyn ako komoditu po hranice EU čo bude Turecko / Grecko čím si splnia závezok a už bude na EU čo si dalej s tým spravý. Takže Ukrajinu Rusy obídu či sa to EU páčit bude alebo nie po skončení tranzitného kontraktu v 2019. Čo sa týka Slovenska tým že stratíme tranzit plynu by nás mala EU kvôli ktorej sa toto deje Odškodniť a nie je vylúčené že aj ropa bude odklonená tak ako plyn.
13. 4. 2015   fero z BA
plyn cez turecko pôjde v konečnom dôsledku tam, kde povie turecko a nie rus. rusi sa obklopili samými "priateľmi" okolo seba, takže budú radi, ak budú predávať pod cenu akurát tak do číny ..... prípadne môžu voziť LNG tankermi, ktoré nemajú, takže rusov pri predaji surovín drží EU a spojenci pod krkom ..... to súdruh putin nedocenil, tá ukrajina ho vyjde príliš draho, už sa spustil dlhodobý proces zničenia ruska a na to sa skutočne teším
13. 4. 2015   anonym
len, aby to tak aj bolo:)))
13. 4. 2015   miro
Véééľky optimista z teba. Aby si nebol sklamaný.
13. 4. 2015   ferko
všetko čo si napísal trolko ferko platí presne na EU tak sa teš a nachystaj si tesco igelitky aby ti USa do nich mohlo načapovať plyn aj ropu !!!
13. 4. 2015   484
fero, ale ty ani zďaleka nie si z bratislavy...teba tipujem na užhorod...primitív. ..heh
14. 4. 2015   anonym
Koho to vynde "draho" tak to je EU ! Proces"zničenia Ruska" sa môže zrodiť len v chorej hlave. Ale pád hegemónie USA sa už začal !!!
1/1