Názory čitateľov


Názory k článku:
Čo Slováci nakupujú na internete

19. 3. 2015   predick
a kde sa nakupuje erotika? vychádza mi to ako nerelevantný rebríček
19. 3. 2015   Lolo
Erotika sa v slovakistane predsa nenakupuje.
Sme krestanska spolocnost a nejake umele a BDSM je nam vzdialene, nam musi stacit, ze nas dokaze sef v praci dotentovat tak rychlo, ze to citime ako teplo domova a musime pritom zazit vyvrcholenie, ked si pozreme vyplatnu pasku.
Inak nam skor ostavaju ine formy fetisa, napriklad fekalizmy, kedy usetrime za potraviny.
Vsetko eko-bio, ako sa na sporivy narod patri.
19. 3. 2015   Lolo
Podla neoficialnych udajov, Slovakistanci najviac nakupuju cez internet to, co je predrazene, alebo nedostupne (aj dnes su a existuju bezne tovary, ktore sa nedaju kupit na domacom trhu!).
Nakupuju cez internet najma z mimo europskych krajin, pretoze medzinarodna dohoda o zasielacich poplatkoch umoznuje za minimalnu cenu aj drobne polozky dorucit v Slovakistane bez doplatku za dorucenie.
Priklad, LED ziarovka..
Ideme do elektra, travime x hodin a prejdeme x km, autom, MHD koli nakupu svitidla?
Nakup cez Shop v EU, alebo Slovakistane.. x hodin hladania, nakoniec cena = cena + DPH + zasielacie poplatky a poplatky za platbu a internet banking = 120% navysenie ceny tovaru.
Nakup z ciny = cena tovaru, obvykle vratane postovneho = dojde to az domov do schranky. Ziadne poplatky a paypal maximalne 0,01% z ceny prevodu, kdekolvek na svete.
A doma je rovnaky tovar, pri troche rozumu rovnaky, ako predavaju u nas za zlomok ceny.
To je vyhoda nakupu cez inernet.
Rovnako aj zakupenie zajazdu, dovky , alebo predobjednanie destinacie pobytu.
To co je u nas predrazene, sa da rychlo vybavit za zlomkovu cenu.
Jedneho dna je mozne, ze nam Cinania budu schopny poslat nase vlastne jogurty a vajicka zo samosky na rohu, slovenskou postou, bez poplatku, ku nam domov.
Je to zahada, ale Slovakistanska posta zdiera svojich ovcanov nehorazne.
Ako je mozne, ze ked poslem doporuceny list, alebo balik z Rakuska do Slovakistanu, stoji to menej, ako ked ten list, alebo balik, podavam na Slovensku.
Rovnako aj posta do CZ, vyjde z Rakuska menej, ako zo Slovakistanu.
Nieco zhniteho je v state slovakistanskom!
19. 3. 2015   jozo
Ale ale hadam nechces porovnavat Rakusko a Slovensko ved to je 100 a jedno.
19. 3. 2015   Lolo
No ano, ale preco ta ista posta, ked jej pride spracovana zasielka zo susedneho rakuska, stoji menej, ako ked tu istu zasielku podavam v krajine, kde je ta ista posta?
A o dobierkach a poplatkoch za dobierku ani nehovorim.
Potom asi jediny, kto zarobi na predaji cez internet a doruceni v ramci krajiny je Slovakistanska posta..
Ako je mozne, ze zasielka za 2$ z Hongkongu pride do schranky tou istou slovenskou postou, ked ja niesom schopny poslat z Blatisravy do zvolena rovnaku obalku, ani II triedou pod 2,50eur.
Do Hongkongu by ma ta obalka stala asi 39eur smerom zo slovakistanu..
Potom tazko mozeme konkurovat v predaji, hoci aj drevenych pistaliek a korbacikov celemu svetu.
Hoci potencial by tu bol.
20. 3. 2015   lackesse
pravdu vravis, nieco je zhnite v tejto nasej krajine. Slovaci sa nachadzaju na rozmedzi vychodnej(dozvuky z totality) a zapadnej (mamon,hamiznost, ojeby) mentality. podla mna slovakistan prechadza zmenou, ktora este nenasla svoju myslienku ani potencial. je to smutne... preto zijem dlhsie v zahranici, nestotoznujem sa z vacsinou ludi a nesedia mi iste osobnostne znaky slovakov..cest vynimkam.vsade iba ako ta najviac okradnut, zbohantut na tebe. vid banky a ich tupe poplatky za pouzivanie uctu, KURNA TO ONI BY NAM MALI PLATIT ZA TO ZE MOZU DISPONOVAT S NASIMI PENIAZMI. zvratena a chora krajina v centre schizofrenickeho rozkladu. my 2 cents
1/1