Názory čitateľov


Názory k článku:
Lekár na pracovisku: Nezabíjajte zbytočne čas v čakárni, zarábajte!

3. 3. 2015   anonym
amerika objavila ameriku. Ktosi sa tu oháňal tým, že bez amíkov by som ani tento príspevok nepísal - netušiac, že elektrónový litograf vymysleli v ČSSR a bezz neho by neexistoval ani Intel ani Motorola. Nuž, a teraz to s veľkou slávou môžeemr zaviesť my, aby sme mu potvrdili názor, že amerika je nambrvan a my len sprostí preberači ich geniálnych výmyslov. Ako napríklad auto, parný stroj, raketa na Mesiac (von Neumann a spol), železnica...
3. 3. 2015   spam spamovic
to si asi myslel von brauna, nie? Ale inak - suhlasim :)
3. 3. 2015   MZ
Mať lekáreň na pracovisku je super, chcel by som byť jej majiteľom. Ale vlastniť takú sieť lekárni na slovensku, to by bol obchod. Pokiaľ má firma 5000 zamestnancov tak to bude dobre výnosné. A hlavne o stálych klientov by nebola núdza. Aj tak je už v mestách toľko lekárni, že si človek nevie vybrať v ktorej nakupovať.
3. 3. 2015   Milan
ZLATÝ SOCIALIZMUS !!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
3. 3. 2015   luboslav
Zase niekto objavil AMERIKU !!! Veď toto bolo za socializmu. Keď niekto ochorel išiel závodnému lekárovi a bolo vybavené.
Tak ako niekto prišiel s nápadom že je dobé aby si firmy vychovávali svojich zamestnancov. Najorv sa zrušili učnovky lebo je demokracia a každý chce isť na gymnázi, podniky zrušili svoje učnovské strediská aj internátmi ateraz prichádzajú s nápadom čo komunisti mali prepracované do detailu.
3. 3. 2015   idomat
luboslav. Teraz nemôžeš ísť svojmu lekárovi. To čo trepeš za hlúposti (lebo je demokracia). Čo má s tým spoločné demokracia. Tebe sa tie tvoje myšlienky pletú s lienkami. Ak tak smútiš za "komunizmom" máš možnosť. Kuba, Sev. Kórea. Napíš ako tam bolo a už sa nevracaj. Vracaj tam.
3. 3. 2015   luboslav
Presne takúto primitívnu odpoveď som čakal. Vôbec si ma svojim názorom neprekvapil. Toto totiž môže napísať buď iba 25 ročný generálny riaditeľ nejakej firmy,ktorého tam posadil zbohatlícky ocinko, 20 ročný majster sveta vo všetkom, alebo zahmlený mozog otupený virtuálnym videním realneho života. Zrejme keď si bol malý, tak ťa rodičia nedali očkovať proti detským chorobám a teraz sa tie ovčie kiahne prejavujú na mozgu. Ktovie čo budeš mať keď budeš dospelý.....
5. 3. 2015   Mišo
Ty si bol ešte v otcových varlatách ,ked tu bola demokracia.Teraz tu nastáva anarchia a bude ešte horšie,ked sa nam tu nasačkuju američania,najlepši ,najmudrejší,najdemok ratickejší narod kriminalnikov pozbieraných zo všetkych kutov sveta.
3. 3. 2015   Lolo
Presne tak.
Vsetko sme tu mali a vsetko bolo tak zle a nahouby, ze to museli znova vymysliet v zahranici, aby sme sa mohli zas o take veci postarat.
Kedysi bolo normalne, ze kazdy vatsi, mensi podnik mal svojho zavodneho (zmluvneho) lekara, alebo zdravotne stredisko.
Tento lekar mal prioritne pausalne platene od podniku, navyse ak mal odbornu cinnost mimo ambulancie, mal aj zastupcu a okrem toho aj praktikanta vs. lekara a minimalne 2 sestry.
Zda sa, ze je to vela penazi?
Figu borovu.
V jednej administrativnej budove, alebo firemnom hniezde, sa jeden lekar a jedna sestra uzivi, pokial nebudu nenazraty, uplne v pohode.
Aj bez zmluv s poistovnami.
Pretoze ludia, ak chcu, si za vysetrenie zaplatia, tych 5-10 eur, najma ak je to bez cakania a rychlo.
Jeden maly poslicek, alebo rychlonozka z budovy moze skocit po lieky a doniest ich aj na pracovisko, dyslo dostane hadam tiez.
A to je to, na co sa davno muselo zabudnut, aby ludia cestovali z prdele do riti za lekarom a ten ich posielal zas inde do pi, aby vsade cakali a cakali a cakali a chodili a cestovali a nemali kde parkovat..
a stale dokola a dokola.
Lebo sme chceli byt tak svetovy, az sme sa stali Slovakistanom.
NA co je mat zmluvneho lekara, ked staci, keby moj zamestnavatel, hoci som zamestnany len na kratky cas, ma zmluvu z praktickym lekarom, ktory primarne vybavuje zamestnancov zazmluvnenych?
Nemusim cestovat az dakde dokelu.
3. 3. 2015   Realista
To všetko je pravda, ale my nami vymyslené, prepracované a plne funkčné musíme prevziať z Ameriky a k tomu to ešte aj znovu poriadne zaplatiť, pardon, preplatiť. Pritom si dobre pamätáme, ako tu po prevrate pobehovalo celé zahraničie a zámorie, ktoré jastrilo očami, čo tu všetko máme. To všetko potom len skopírovalo a znovu nám predalo. No hanba veľká ako svet, a to len preto, že sme osprosteli.
3. 3. 2015   anonym
Veď to u nás bolo pred x rokmi-a bolo to akože zlé,keď to zrušili.
Teraz ,keď také dávno vymyslené vymysleli američani,tak je to super bomba.
3. 3. 2015   classic chess
Lenže "superbombu" (na presné vybombardovanie cieľa) vymysleli američania neskôr, ako sme vybombardovali kobercovým náletom všetko, aj to dobré na čom bolo možné stavať. Aj činnosť závodných lekárov mala svoje chyby, ale odstrániteľné. Napr. to, že závodný lekár (rovnako ako závodný psychológ)spadal pod vedenie fabriky, teda mal na nich dosah aj všemocný kádrovák. Mne sa stalo, že pri vstupnej prehliadke zistili, že mám cukrovku (ktorú som nikdy nemal a dodnes nemám). Po opakovanom laboratórnom vyšetrení samozrejme cukrovka nebola. Potom, keď som premýšľal nad tým, ako sa to mohlo stať, spomenul som si na súčasne vyšetrovaného prijímaného pracovníka. Zistil som, že bol dobrým známym nášho súdruha kádrováka a celkom sofistikovaným spôsobom bol prijatý. Predpokladám, že stačila výmena dvoch vzoriek moču - vedeli, že ak som zdravý, mne test zopakujú. Rovnako ako výsledky psychologických vyšetrení: pokiaľ psychológ konal profesionálne (nie podľa požiadaviek vedenia), tak ho vyhodili aj so zlým kádrovým posudkom.
Je pravdou, že keby bolo keby a bolo by sa stavalo na vybudovanej infraštruktúre, boli by sme ďalej. Ale ľahšie sa stavia na zelenej lúke (najmä ak na nej predtýmm niečo bolo a to sa dalo ľahko ukradnúť...)
1/1